Hraška - odzkoušené návody a recepty:

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
DanaJ
1136 příspěvků 11.3.08 11:57
Hraška - odzkoušené návody a recepty:

Dobrý den všem,
potřebovala bych poradit nějaké odzkoušené návody a recepty na zpracování hrašky. Na netu jsem sem tam něco našla, ale moc ráda bych vás prosila o nějaký vámi vyzkoušený a ověřený postup, aby mě neúspěch napoprvé neodradil.
Byla bych i velice ráda za nějakou specialitku. Nevadí mi ani žádný složitý recept. ..jsem pro každou špatnost.:-D

Pro ty, co nevědí o čem mluvím (text okopírován z jiné stránky):

Hraška je novinkou na trhu s výrobky zdravé výživy, kterou na konci roku 2002 představila společnost Ceria, s.r.o. Je to hrachová směs, která má kulinářské vlastnosti směsí obsahujících vejce, nadýchanost srovnatelnou s omeletovým těstíčkem. Lze ji úspěšně použít k obalování zelenin jako je květák, brokolice, celer, cuketa, kedluben, ale jelikož těstíčko s Hrašky nestéká, lze obalova i zeleniny, které se běžně neobalují (např. mrkev, petržel, cibuli, zelí). Používá se k obalování rostlinných texturátů, hub, sýrů a masa. Dále je vhodná při přípravě základů omáček a pomazánek, k zahuštění polévek a k přípravě zavářek a k přípravě pojiva do karbenátek, sekané, placiček nebo bramboráků.

Složení Hrašky
hrách ochucený směsí koření a ingrediencemi z přírodních zdrojů. Vlastnosti vajec získává Hraška přidáním běžně v domácnosti používaných potravin rostlinného původu. Neobsahuje přídatné látky a je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Nutriční vlastnosti Hrašky: sytivost srovnatelná s bílkovinnými koncentráty (rostlinného původu - klaso, tofu, tempeh, Robi; živočišného původu - sýr, vejce, maso). Zelenina obalená v Hrašce zasytí jako sýr nebo Klaso. Hraška má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje vyšší množství vlákniny, hořčíku a vápníku, neobsahuje cholesterol ani lepek.

Reakce:
Wolfg
584 příspěvků 17.1.12 21:17

Třeba stejk! Vysokej, krvavej, s malou kostičkou. A zdraavej

esmeralda
4813 příspěvků 17.1.12 21:52

Wolfg, jsem s tebou.
Ale kdyby mě opravdu honila mlsná, tak to zelí obalené Hraškou. To musí být dobrota. :dance:

Hraška zase nebude tak nová. Před čtyřiceti lety, když jsem začínala své kulinářské pokusy, jsem používala hrachovou mouku (bez chemikálií) v indické kuchyni.

Jandule, bylo by to pod názvem pea flour nebo (je-li server americký) pea meal.

dejvik22
30 příspěvků 18.10.20 14:33

Tak manželka si našla přímo na jejich stránkách i recepty s hraškou a podle nich i vaří a peče :-)

Luciana33
5 příspěvků 17.3.21 13:17

Já nikdy netoužila po vaření s hraškou, ale člověk míní, život mění… používám ji kvůli alergii na vejci na jednu z možností na obalování, ale nijak slavný to není :D To už radši obalit jenom v mléce a lupíncích xD

Leussika
6 příspěvků 23.3.21 16:57

Od hrašky používám jak tu na obalení, tak tu na zahuštění a stačí se opravdu držet dle toho jejich postupu. U té na zahuštění je nejdůležitější ji dlouho povařit, no stejně tak, jako je to u mouky, aby nebyla cítit její chuť.

boxerka123
11 příspěvků 24.3.21 18:30

A ještě mají tuto skupinku na facebooku https://www.facebook.com/…041194675676, lidé tam dávají různé recepty, které můžeš vyzkoušet :-)

Kikinka01
10 příspěvků 29.3.21 10:31

Jestli se můžu připojit tak jaké využití má třeba u sladkých pokrmů?

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz