Dobrý den všem,
potřebovala bych poradit nějaké odzkoušené návody a recepty na
zpracování hrašky. Na netu jsem sem tam něco našla, ale moc ráda bych vás
prosila o nějaký vámi vyzkoušený a ověřený postup, aby mě neúspěch
napoprvé neodradil.
Byla bych i velice ráda za nějakou specialitku. Nevadí mi ani žádný
složitý recept. ..jsem pro každou špatnost.:-D
Pro ty, co nevědí o čem mluvím (text okopírován z jiné stránky):
Hraška je novinkou na trhu s výrobky zdravé výživy, kterou na konci roku 2002 představila společnost Ceria, s.r.o. Je to hrachová směs, která má kulinářské vlastnosti směsí obsahujících vejce, nadýchanost srovnatelnou s omeletovým těstíčkem. Lze ji úspěšně použít k obalování zelenin jako je květák, brokolice, celer, cuketa, kedluben, ale jelikož těstíčko s Hrašky nestéká, lze obalova i zeleniny, které se běžně neobalují (např. mrkev, petržel, cibuli, zelí). Používá se k obalování rostlinných texturátů, hub, sýrů a masa. Dále je vhodná při přípravě základů omáček a pomazánek, k zahuštění polévek a k přípravě zavářek a k přípravě pojiva do karbenátek, sekané, placiček nebo bramboráků.
Složení Hrašky
hrách ochucený směsí koření a ingrediencemi z přírodních zdrojů.
Vlastnosti vajec získává Hraška přidáním běžně v domácnosti
používaných potravin rostlinného původu. Neobsahuje přídatné látky a je
vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Nutriční vlastnosti Hrašky: sytivost srovnatelná s bílkovinnými koncentráty (rostlinného původu - klaso, tofu, tempeh, Robi; živočišného původu - sýr, vejce, maso). Zelenina obalená v Hrašce zasytí jako sýr nebo Klaso. Hraška má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje vyšší množství vlákniny, hořčíku a vápníku, neobsahuje cholesterol ani lepek.