Sušené lišky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Eja
3887 příspěvků 7.3.08 10:41
Sušené lišky

Koupila jsem krabičku sušených lišek - neznáte někdo fígl, jak docílit změknutí ? Standartní postup - namočit, podusit - nefunguje vůbec, i po hodině dušení byly jako podrážka.

Reakce:
penda
4751 příspěvků 8.3.08 00:19
KOTÁNYI

v jednom z receptů radí - namočit na 20-30 minut do vlažné vody…
Pokud, Ejí, nic nepomůže, pomel je a máš bezva koření … ;o)

marmelada
1642 příspěvků 8.3.08 09:49
...

někde tady jsem četla, že na námáčení hub se má použít horká voda. Zkusila jsem. Každopádně to urychlí změknutí hub oproti vodě studené. Jinak jak radí Vlaďka - pomel je!

ji
98 příspěvků 8.3.08 11:29
Ejo, tato houba

je natolik houževnatá, že si s ní neporadí ani hrnec starého Papina.
U nás roste docela hojně a tak jsem měla potřebu vyzkoušet nějaký speciální recept. Našla jsem si „Lišky na smetaně podle Jiřiny Šejbalové“a výsledek za to dvouhodinové dušení nestál.
Obecně se o nich říká, že naším trávicím traktem projdou beze změny (doufám, že jsem to vyjádřila dost kulantně).
Takže bych určitě doporučovala to mletí na prášek.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz