Sušené lišky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Uživatel je onlineEja
3810 příspěvků 07.03.08 10:41
Sušené lišky

Koupila jsem krabičku sušených lišek - neznáte někdo fígl, jak docílit změknutí ? Standartní postup - namočit, podusit - nefunguje vůbec, i po hodině dušení byly jako podrážka.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 08.03.08 00:19
KOTÁNYI

v jednom z receptů radí - namočit na 20-30 minut do vlažné vody…
Pokud, Ejí, nic nepomůže, pomel je a máš bezva koření … ;o)

 
marmelada
1643 příspěvků 08.03.08 09:49
...

někde tady jsem četla, že na námáčení hub se má použít horká voda. Zkusila jsem. Každopádně to urychlí změknutí hub oproti vodě studené. Jinak jak radí Vlaďka - pomel je!

 
ji
98 příspěvků 08.03.08 11:29
Ejo, tato houba

je natolik houževnatá, že si s ní neporadí ani hrnec starého Papina.
U nás roste docela hojně a tak jsem měla potřebu vyzkoušet nějaký speciální recept. Našla jsem si „Lišky na smetaně podle Jiřiny Šejbalové“a výsledek za to dvouhodinové dušení nestál.
Obecně se o nich říká, že naším trávicím traktem projdou beze změny (doufám, že jsem to vyjádřila dost kulantně).
Takže bych určitě doporučovala to mletí na prášek.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz