Koupila jsem krabičku sušených lišek - neznáte někdo fígl, jak docílit změknutí ? Standartní postup - namočit, podusit - nefunguje vůbec, i po hodině dušení byly jako podrážka.
Sušené lišky
v jednom z receptů radí - namočit na 20-30 minut do vlažné vody…
Pokud, Ejí, nic nepomůže, pomel je a máš bezva koření … ;o)
někde tady jsem četla, že na námáčení hub se má použít horká voda. Zkusila jsem. Každopádně to urychlí změknutí hub oproti vodě studené. Jinak jak radí Vlaďka - pomel je!
je natolik houževnatá, že si s ní neporadí ani hrnec starého
Papina.
U nás roste docela hojně a tak jsem měla potřebu vyzkoušet nějaký
speciální recept. Našla jsem si „Lišky na smetaně podle Jiřiny
Šejbalové“a výsledek za to dvouhodinové dušení nestál.
Obecně se o nich říká, že naším trávicím traktem projdou beze změny
(doufám, že jsem to vyjádřila dost kulantně).
Takže bych určitě doporučovala to mletí na prášek.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
