Vymazávání máslem - jde to i jinak?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
snezenka
109 příspěvků 21.03.08 09:21
Vymazávání máslem - jde to i jinak?

Miluji máslo a máslovou chuť, proto většinu věcí, ve kterým peču, vymazávám máslem a pak strouhankou. Jenomže při tom máte uplně pomatlené ruce od másla, a tak mě napadlo v záchvatu lenosti, zda si to nejde nějak zpříjemnit? Napadlo mě potřít třeba pekáček rozpuštěným máslem a pak vysipat strouhankou, ale netuším, zda by to fungovalo. Nemáte nějaké finty?

Reakce:
Labužník housenka02
609 příspěvků 21.03.08 09:51
sneženko...

já si pro tyto příležitosti schovávám papíry od másla a tuků na pečení… vezmu papír pomastěnou stranou směrem k plechu a vymažu raz dva a je to. U bábovky si máslo rozpustím a mašlovačkou vymažu pečlivě celou plochu pak dám vymazanou formu na pár minut do ledničky aby máslo ztuhlo a nakonec vysypu zpravidla kokosem nebo strouhanými oříšky…

penda
4752 příspěvků 23.03.08 09:45
Jasně,

že rozpuštěné máslo. Jinak používám stejné triky jako housenka a myslím si, že většina ženských to dělá zrovna tak. Poslední dobou ještě používám tekutou Ramu, je sice dražší, ale zvykla jsem si na to pohodlí. Trochu stříknu do formy a mašlovačkou rozetřu (ale ta v lednici neztuhne). Ulehčení práce je i v používání skleněné formy (na bábovku), nemusí se totiž vysypávat.

Labužník housenka02
609 příspěvků 23.03.08 10:28
Vladko,

… fakt, to funguje? Vlastním skleněnou formu na bábovku od Simaxu, je poměrně dost členěná a já se vždycky nadřu než ji s pečlivostí sobě vlastní vymažu, byť rozpuštěným máslem.

Budu to muset vyzkoušet…

goralka
271 příspěvků 30.03.08 22:30
najprv slabo ohrejem plech

na plyne a potom tradične natriem kúskom bravčovej masti, alebo maslom na papieri. Plech za chvíľku ochladne a potom vysypem múkou.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.03.08 11:31
...

mimochodom, sezamová pasta tahini je takisto šikovným riešením na vymazávanie foriem ;o)

Alis
2617 příspěvků 01.04.08 13:14
Sněženko a Kltko,

Sněženko, dělám to úplně stejně, jako dámy přede mnou popsaly. A když dojde papír od másla, utrhnu kousek alobalu, složím na dvakrát či čtyřikrát a na čtverec ukrojím kousek (nejlépe změklého) másla. Rozhodně si ruce nepatlám.

Kltko, to je výborný nápad, děkuji, speciálně u některých moučníků to bude vynikající oživení!!!

Jenofefa
1315 příspěvků 01.04.08 13:42
Já si ručičky nepatlám,

máslo přendávám do skleněné dózičky, tak ani papír od másla nemám, ale stejně jako moje babička i maminka používám mašlovačku, jen jsem si ji zmodernizovala a místo husích brk používám štětec (silikonový nebo s umělými vlákny), který se používá i na potírání vejcem - po použití se snadno umyje v myčce.

Labužník Rachel02
234 příspěvků 17.05.08 21:21
mašlovačka atd.

Sněženko, záleží, co přesně dělám. Jak už tu psali jiní. Nejjednodušší je použít ten obal od toho másla, ale já už ho poslední dobou taky obvykle nemívám poněvdž máslo také přendavám do dózy. Druhou možností je ta mašlovačka - já mám výbornou od Tescomy, má gumové „štětiny“ a je dobře omyvatelná. Když mi to v obchodě nabídli tak jsem na to jakožto správná tradicionalistka koukala s nedůvěrou, ale teď jsem moc ráda, že jí mám. Žádné chlupy atd..

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz