metrový dort

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gmp
1603 příspěvků 27.05.09 15:23
metrový dort

nevíte kde a pod čím je uschován metrový dort, dcera si ho vyžaduje, já si vzpomenu, že to byla dvě těsta a něco mezi, viděl jsem to tu pod jiným názvem, ale asi skleroza nebo co to do mě vjelo. Miloš


Reklama


Reklama

Reakce:
 
cherrynka
3 příspěvky 27.05.09 16:11
...

Našla jsem - metr, metrovka a metrové řezy. Všechno vypadá stejně. Zdravím.

 
penda
4752 příspěvků 27.05.09 22:36
nebo zkus toto

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

nebo

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
penda
4752 příspěvků 27.05.09 22:41
nebo

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
lydia
1227 příspěvků 28.05.09 12:26
Miloši,

asi myslíš takový : tady je s postupem nebo takovy . Jinak jsou na labužníkovi metrové řezy od delisy.

 
Alis
2617 příspěvků 29.05.09 09:36
Milošku,

metrové řezy od Delisy jsou tady

 
ji
98 příspěvků 03.06.09 07:43
Miloši,

nejspíš se Ti jedná o tzv. „Brněnský dort“ - alespoň u nás se mu tak říká. Vyrábím ho takto :

  • v rozevírací dortové formě upeču ořechový korpus, který jen jedenkrát ptoříznu.
  • upeču piškotovou roládu, kterou nesmotám, jen odlepím od papíru
  • připravím si 2 dávky krému, vanilkový a čokoládový.
  • čokoládovým krémem potřu piškotové těsto a po kratší straně ho nakrájím na pruhy o šířce 2,5 - 3 cm
  • částí vanilkového krému potřu spodní část ořechového korpusu
  • 1 pruh z rolády smotám a položím doprostřed natřeného korpusu. Další pruhy z rolády k němu postupně navíjím dokola.
  • povrch zatřu další částí vanilkového krému, upravím na něj druhou část korpusu a stáhnu rozevírací obručí z dortové formy. Zatížený ho nechám v lednici přez noc ztuhnout, nožem pak opatrně obříznu kolem formy, vyklopím na tác a dohotovím.
    Ořechový korpus peču z menší dávky, než je pro danou formu zvykem, abych neměla ty 2 části které potřebuji zbytečně vysoké.
    Snad Ti bude můj popis technologického postupu dosti srozumitelný.
 
lvice
148 příspěvků 04.06.09 07:28
Právě jsem přidala

jeden recept na Metrové řezy. Třeba to bude ono. Recept koloval asi před třiceti lety. Teď už jsem ho dlouho nedělala. Každý hubne, nejí sladké ..... A tohodle je opravdu dost. Dobrou chuť.

 
HelcaK
960 příspěvků 04.06.09 11:06
U nás byl tříbarevný...

Babička to měla pod názvem tříbarevný srnčí hřbet, krom bílého a hnědého se pekl ještě červený obarvený bretonem, ale ten vždycky zeřídl a špatně se pekl. Z jedné strany se každý řez mazal krémem z másla, cukru a kaše z mléka a hrubé mouky, z druhé kapal rumem navrch byl kakaový máslový krém.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz