Plněná kotleta s játry?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jARKA77
141 příspěvků 15.05.09 12:24
Plněná kotleta s játry?

Vážení a milí, vy tu umíte vše! Při jízdě po Maďarsku jsme zastavili minulou neděli v jednom klasickém maďarském motorestu. Dali jsme si plněnou kotletu s játry-mohly být asi kuřecí, husí a kachní určitě ne. Vše bylo obaleno jako klasický řízek a k tomu poctivá bramborová kaše. O tom, že to byla super porce, to raději nebudu vypisovat. Ale bylo to super! neporadíte mi, jak na tu dobrotu jít? Řízky umím, opravdu:-)))))))) Kaši taky.
Prostě, receptík pro mne, tedy pro bl....., ne raději stačí, pro nás. Pokud by někdo jel do Maďarska, máme přesné souřadnice toho supermotýlku. Jo, a mají tam neuvěřitelný výběr různě naložené zeleniny ke koupi. Maďaři jsou na to machři. -Díky předem

Reakce:
 
anickav
2904 příspěvků 15.05.09 13:23
Jarka,

ja som kedysi smažila v trojobale karé - kapsu - do toho kuracie pečienky orestované na cibuľke. Smažiť pomaly. Nie je to ono?

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.05.09 15:15
Jarko,

dej prosím souřadnice motýlku do rubriky „Kde se dobře vaří“. Kdybych jela, určitě bych nějaké tipy hledala tam. Díky

 
jARKA77
141 příspěvků 15.05.09 17:33
AnickaV

Omlouvám se, ale můj popis byl asi špatně srozumitelný. Ta bašta připomínala objemnou rolku či kapsu z krásného plátku jemného vepřového, zcela naplněnou dušenými játry bez cibulky. Myslím, že by to mohlo být tak, játra jemně napolo prudce osmažit pouze na tuku a opepřit. Pak vše bylo zabaleno v plátku vepřového, jako velký vrabec, ale nebyly tam sponky, párátka, nic. Celé toto obaleno v klasickém trojobalu jako vídeňský řízek. Podle mne smaženo ve friťáku. Velká bašta, jemné a hrozně velká porce. Bramborové puré bylo klasické s máslem a smetanou. Dokonale vyšlehané, určitě poctivé z brambor. Porce mohla mít nejméně 250 g masa, spíš víc. Cena celého jídla v přepočtu 128,–Kč. Bohužel jsme si nevzali jídelní lístek s sebou, bylo to možné. Byly tam super další bašty. Vedle u stolu v poctivém kulatém bochníku domácího chleba asi fazolová polévka, česnek a majoránka voněly kolem. Opravdu, takové porce jsem ještě nezažila. Ta smažená vepřová kotleta s dušenými játry-jak se nám to podařilo přeložit, báseň.

 
jARKA77
141 příspěvků 15.05.09 17:49
ivo,

souřadnice i adresu dám tam, kam patří. Mám to v autě. Mělo by to být i na netu.

 
jARKA77
141 příspěvků 16.05.09 10:33
Moc prosím Iva o recept,

který mně to jídlo v Maďarsku nejvíce připomíná. Moc děkuji.

 
jARKA77
141 příspěvků 16.05.09 10:34
Omlouvám se, to bylo pro anickav

Díky.

 
anickav
2904 příspěvků 16.05.09 14:14
Jarka,

recept v podstate nemám. Kedysi som rada robila vysmážané veci. Tak som skúšala napr. s pečienkou alebo orestovanými šampiňónmi naplniť karé. Z karé režeš 1 plátok - nedorežeš až ten druhý odrežeš, roztvoríš, naklepeš, osolíš, okoreníš a naplníš - kuracia pečienka na rýchlo orestovaná na cibuľke, soľ, čierne korenie. Trojobal - klasika, pomaly smažíš. Ja používam ihlice na zopnutie, po vysmažení ich vytiahnem.
Ale asi som Ti veľmi nepomohla… Želám Ti príjemné experimentovanie a dobrú chuť!

 
jARKA77
141 příspěvků 17.05.09 12:38
Anicka, díky

Je to tak, jak jsem si myslela. Jediný rozdíl byl v té cibulce. Díky za ochotu. Naopak, úplně mi to stačí. (Na správné místo dávám odkaz na ten motel, kde jsem to plněné vepřové s játry a celé smažené jedla.)

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz