Přeji dobrý den všem!
Minulý týden jsem po shlédnutí filmu „Jáchyme, hoď ho do stroje!“
dostala ohromnou chuť na topinky. Tak jsem neodolala. Při té příležitosti
jsem si vzpomněla, že jsem někde před mnoha lety četla, že se má topinka
po osmažení „protáhnout“ na pár vteřin snad v horké vodě…Už
přesně nevím, jak to bylo. Nevíte o tom něco? Nebo jsem si to spletla
s něčím jiným? Díky za Vaše odpovědi!
Máčení topinek?
namaci se smazene na tuku do horke vody, jen na chvilinku…
ja to nikdy nezkousela, protoze topinkyj sme odjakziva zvykla delat z mekkeho chleba v toasteru
Ano! To je ono! Tak přeci jsem to někde četla. Děkuji za odpověď. Musím to zítra vyzkoušet. Mám ráda topinku takovou propařenou, trošku do gumy…
mne naucil byvaly pritel a kdyz mi to rikal, tak jsem na nej nevericne koukala a kdyz jsem pak videla, kolik oleje je ve vode, tak od te doby, to nedelam jinak. Voda musi varit a protahnout to rychle. Nevim jak topinky, ale ty rizky na krupavosti moc neztratily
Já jsem něco podobného četla o řízcích, ale už nevím kde. Pamatuje si někdo kde to bylo?
o tom, že podle tchýně (myslím) zalévá osmažené řízky vodou z vodovodu. Já jsem začala dělat to samé, ale vodou vařící a řízečky jsou vynikající. Odkaz na onu diskuzi (komentáře pod receptem) je někde v mém deníčku, mrknu a přepošlu Ti ho. ;o))
Vladko,
omlouvam se, ale co tohoto postupu tyka jsem zrejme natvrdlejsiho zrna - a tak bych te rada poprosila o ujasneni (precetla jsem si odkaz na rizky) - chapu to dobre, ze date do misy 3-4 rizky a lzici varici vody je (lidove receno ) pobryndate? Na tyhle rizky vrsite dal dalsi osmazene rizky? A nebo se pobryndane rizky premisti do jine nadoby, a bryndame na dalsi 3-4 rizky? Diky predem za vysvetleni, zdravim
nevím jak to dělá Flo, ale já osmažím řízek, strčím ho do kastrolu vyloženého ubrouskem a zaliji lžící vařící vody a kastrol zakryji. Tak to dělám do posledního osmaženého řízku. Začala jsem to dělat po přečtení toho příspěvku od Flo a asi jsem to nepřečetla tak dopodrobna, tak jsem to udělala „po svém“. ;o)) Řízky jsou jakoby „našlehané“, vláčné a i když je předem nenaložím do jogurtu, jsou jakoby jogurtové. ;o)
Můj bývalý spolupracovník měl nemocnou slinivku, jeho paní byla sice přísná zdravotní sestra, ale protože svého muže milovala (a on ji), a také k smrti rád smažené řízky, které s touhle nemocí samozřejmě nemohl, řešila to jeho žena tak, že usmažený řízek bleskurychle „protáhla“ vařící vodou. Nadbytečný tuk se skutečně vyplavil, řízek neztratil nic na chuti ani křupavosti, a bříško bylo spokojené (slinivka také). Což je možná dobrý typ pro dietáře . . .
Moje maminka to dělala. Namáčelo se do něčeho takového jako česneková polévka: česnek, sůl, majoránka ,kmín. Namočilo a hned na vidličde vytáhlo.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
