Máčení topinek?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník mirabelka02
23 příspěvků 09.04.06 12:39
Máčení topinek?

Přeji dobrý den všem!
Minulý týden jsem po shlédnutí filmu „Jáchyme, hoď ho do stroje!“ dostala ohromnou chuť na topinky. Tak jsem neodolala. Při té příležitosti jsem si vzpomněla, že jsem někde před mnoha lety četla, že se má topinka po osmažení „protáhnout“ na pár vteřin snad v horké vodě…Už přesně nevím, jak to bylo. Nevíte o tom něco? Nebo jsem si to spletla s něčím jiným? Díky za Vaše odpovědi!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Triss
160 příspěvků 09.04.06 12:51
...

namaci se smazene na tuku do horke vody, jen na chvilinku…

ja to nikdy nezkousela, protoze topinkyj sme odjakziva zvykla delat z mekkeho chleba v toasteru

 
penda
4752 příspěvků 09.04.06 12:56
Jihočeské topinky

mrkni sem. ;o)

 
Labužník mirabelka02
23 příspěvků 09.04.06 12:58
...

Ano! To je ono! Tak přeci jsem to někde četla. Děkuji za odpověď. Musím to zítra vyzkoušet. Mám ráda topinku takovou propařenou, trošku do gumy…

 
viktorka11
194 příspěvků 09.04.06 13:14
Figl s protahovanim rizku a smazenych veci vubec

mne naucil byvaly pritel a kdyz mi to rikal, tak jsem na nej nevericne koukala a kdyz jsem pak videla, kolik oleje je ve vode, tak od te doby, to nedelam jinak. Voda musi varit a protahnout to rychle. Nevim jak topinky, ale ty rizky na krupavosti moc neztratily

 
esmeralda
4813 příspěvků 09.04.06 21:52
Máčení topinek?

Já jsem něco podobného četla o řízcích, ale už nevím kde. Pamatuje si někdo kde to bylo?

 
penda
4752 příspěvků 10.04.06 08:32
esme, bylo to od Florentýnky....

o tom, že podle tchýně (myslím) zalévá osmažené řízky vodou z vodovodu. Já jsem začala dělat to samé, ale vodou vařící a řízečky jsou vynikající. Odkaz na onu diskuzi (komentáře pod receptem) je někde v mém deníčku, mrknu a přepošlu Ti ho. ;o))

 
penda
4752 příspěvků 10.04.06 08:40
Tak to byla extchýně ;o)

a najdeš to tady . ;o)

 
meisje
580 příspěvků 10.04.06 18:27
...

Vladko,

omlouvam se, ale co tohoto postupu tyka jsem zrejme natvrdlejsiho zrna - a tak bych te rada poprosila o ujasneni (precetla jsem si odkaz na rizky) - chapu to dobre, ze date do misy 3-4 rizky a lzici varici vody je (lidove receno ) pobryndate? Na tyhle rizky vrsite dal dalsi osmazene rizky? A nebo se pobryndane rizky premisti do jine nadoby, a bryndame na dalsi 3-4 rizky? Diky predem za vysvetleni, zdravim

 
penda
4752 příspěvků 10.04.06 18:44
meisje,

nevím jak to dělá Flo, ale já osmažím řízek, strčím ho do kastrolu vyloženého ubrouskem a zaliji lžící vařící vody a kastrol zakryji. Tak to dělám do posledního osmaženého řízku. Začala jsem to dělat po přečtení toho příspěvku od Flo a asi jsem to nepřečetla tak dopodrobna, tak jsem to udělala „po svém“. ;o)) Řízky jsou jakoby „našlehané“, vláčné a i když je předem nenaložím do jogurtu, jsou jakoby jogurtové. ;o)

 
meisje
580 příspěvků 11.04.06 10:34
...

Vladko - diky ! - zdravim

 
MilenaD
126 příspěvků 13.04.06 10:45
Máčení řízků

Můj bývalý spolupracovník měl nemocnou slinivku, jeho paní byla sice přísná zdravotní sestra, ale protože svého muže milovala (a on ji), a také k smrti rád smažené řízky, které s touhle nemocí samozřejmě nemohl, řešila to jeho žena tak, že usmažený řízek bleskurychle „protáhla“ vařící vodou. Nadbytečný tuk se skutečně vyplavil, řízek neztratil nic na chuti ani křupavosti, a bříško bylo spokojené (slinivka také). Což je možná dobrý typ pro dietáře . . .

 
Bohdan
4 příspěvky 15.04.06 22:26
máčení topinek

Moje maminka to dělala. Namáčelo se do něčeho takového jako česneková polévka: česnek, sůl, majoránka ,kmín. Namočilo a hned na vidličde vytáhlo.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz