Domácí klobásy z udírny

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.04.06 17:04
Domácí klobásy z udírny

Prosím o Vaše osvědčené a vyzkoušené recepty!
Ne obšlehnuté z nějaké kuchařky, těch mám sama víc než dost.
Prosím o ty naprosto nejlepší a nejskvělejší, co sami děláte nebo jíte.
A docela to spěchá.
Můj skoromuž (fakt se chce ženit!!! Po 10 letech…!!!) je chce dělat na Velikonoce.
Moc díky!!!!!

Reakce:
Ivo
1045 příspěvků 05.04.06 10:03
Glamo...

…koukni tady TARGET = _new a zde TARGET = _new .....

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.04.06 10:50
Dělali jsme klobásy...

1/ Klobásy pre Iva
2/Levočská klobása
3/čabajské klobásy II

Musím se pochlubit, že se velice povedly a jsou opravdu vynikající!!!!
1/ jsou pěkně ostré, pálivé a velmi pikantní
2/ jsou velice chutné, připomínají snad lovečák, nebo typově podobné uzeniny - jsou bez papriky, jen s kmínem. Opravdu vynikající - dala jsem jen o něco méně soli, fakt se mi té soli už zdálo příliš!
3/ Čabajské jsou také skvělé, jen je ještě nejíme, mají se nechat nejm. 1 měsíc odležet. Dala jsem o něco více papriky a přidala i něco pálivé. Ale slibují nevšední chuťový zážitek.

Všechno děláno bez rychlosoli a všechno uzeno studeným kouřem (cca 20-30°C) nejprve 10 hodin a druhý den ještě 5, a cca 4 hod teplým kouřem (cca 50-60°C). Dohromady tedy cca 19 hodin
Nyní uloženo v chladu a suchu a při cestách okolo ochutnáváno…
Děkuji za pomoc, Ivo!!!!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz