Prosím o Vaše osvědčené a vyzkoušené recepty!
Ne obšlehnuté z nějaké kuchařky, těch mám sama víc než dost.
Prosím o ty naprosto nejlepší a nejskvělejší, co sami děláte nebo
jíte.
A docela to spěchá.
Můj skoromuž (fakt se chce ženit!!! Po 10 letech…!!!) je chce dělat na
Velikonoce.
Moc díky!!!!!
Domácí klobásy z udírny
1/ Klobásy pre Iva
2/Levočská klobása
3/čabajské klobásy II
Musím se pochlubit, že se velice povedly a jsou opravdu vynikající!!!!
1/ jsou pěkně ostré, pálivé a velmi pikantní
2/ jsou velice chutné, připomínají snad lovečák, nebo typově podobné
uzeniny - jsou bez papriky, jen s kmínem. Opravdu vynikající - dala jsem jen
o něco méně soli, fakt se mi té soli už zdálo příliš!
3/ Čabajské jsou také skvělé, jen je ještě nejíme, mají se nechat nejm.
1 měsíc odležet. Dala jsem o něco více papriky a přidala i něco
pálivé. Ale slibují nevšední chuťový zážitek.
Všechno děláno bez rychlosoli a všechno uzeno studeným kouřem (cca
20-30°C) nejprve 10 hodin a druhý den ještě 5, a cca 4 hod teplým kouřem
(cca 50-60°C). Dohromady tedy cca 19 hodin
Nyní uloženo v chladu a suchu a při cestách okolo ochutnáváno…
Děkuji za pomoc, Ivo!!!!