Víceméně ze zvědavosti jsem zakoupila olej z dýňových jader, a teď
nějak nevím, co s ním . Znáte prosím někdo recept, kde se dá
použít?
Dýňový olej
Indická paštika DHAL
1hr červené čočky, kurkuma, bobkový list, římský kmín (kumin), česnek,
cibule, dýňový olej, sůl, 1hr zeleniny (mrkev, zelené fazolky, pastyňák,
celer,) ředkev. Čočku, česnek a koření vaříme ve vodě 20 minut. Na
oleji osmažíme cibuli, přidáme zeleninu a uvařenou čočku. Dusíme ještě
10 minut, necháme odpařit vodu. Podáváme studené s pečivem a nakrájenou
ředkví.
Díky, já jsem google zkusila jako první a nic. Až teď vidím, že jsem se při psaní překlepla a proto mi nic nenašel. Zdá se, že dýňový olej je docela zdravá věc!
a na hromadu věcí je dobrý, u některých jsem se i zasmála
Jestli některý z těch zvláštních receptů vyzkoušíš, tak sem dej,
prosím, vědět, jak to dopadlo.
Má ten dýňový olej nějakou specifickou chuť nebo vůni?
mi představila kamarádka z Rakous. Ta ho dává na zelený salát. Říkala mu „Mogul“, neboť barvou připomíná vyjetý olej. Když se ale na salát nalije, okamžitě změní barvu (ten olej) na jasně zelenou. Říkala mi že je velice prospěšný pro pány, kteří si chtějí zachovat prostatovou žlázu v tip top kondici. (Kamarádka je zdravotní sestra. )
podívej se sem nebo hledej
pod Kürbiskernöl
Je velmi zdravý, nejenom pro muže, sice ne moc vzhledný a chutná trochu
ořechově. Je ale třeba si na tuto chuť a barvu zvyknout.
Ja ho dávám někdy i na bramborový salát
super, tam těch receptů je. Koukám, že to dávají i do slaných
zeleninových vdolků „Dalken“, které jim kupodivu jazykově splývají s
„Liwanz“ původem z Čech . Ach, to zmatení jazyků.
ako ho používajú rakúšania je vynikajúci na cibuli. K čomukoľvek, kde sa hodí surová cibuľa, nakrájaš ju na tenké kolieska a pokvapkáš týmto olejom - neskutočne príjemné zlepšenie chuti. A dyňový bude zrejme podobný, ak nie rovnaký olej.
Dýně = tykev = slovensky tekvica. Dýňovým olejem jsem samozřejmě mínila olej ze semen dýně. Je na to dokonce zvláštní kultivar dýně olejná. To s tou cibulí vypadá zajímavě. Chce to vyzkoušet a hlavně odvahu, skoro jsem se až lekla, když jsem poprvé otevřela láhev a ochutnala .
na cibuľu určite vyskúšaj, ja som ju raz takto jedol v Rakúsku, tak mi
zachutila, že odvtedy tekvicový olej pravidelne používam
a ono v dyniach, tekviciach, melónoch a pšetkom tomto botanickom
príbuzenstve tekvicovitom je názvoslovný zmätok aj v slovenčine
Můžu se zeptat jestli jsou složením všechny stejné nebo jsou výrobci, kteří je mají lepší a naopak horší?
Nevím jak jsou na tom ostatní, protože používám pořád jeden a ten samý a to od delikomatu ale jisté rozdíly tam určitě budou
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
