LIQUID SMOKE

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
AFTIC
122 příspěvků 29.07.05 01:35
LIQUID SMOKE

LIQUID SMOKE
Nikdy by mě nenapadlo, že se na něco takového někdy někdo zeptá. Liquid smoke je tekutý kouř, což je americký vynález tak jako například zápach bez česneku a jiné podobné umělé příchutě jejichž používání by mělo být trestné.

Stejně trestné by mělo být trestné když někdo se o liquid smoke zmíní nebo ho dokonce použije ve svém receptu a přitom se nezmíní co to vlastně je. Na stránkách www.gastronews.cz se jeden čtenář ohradil proti tomu, že používám anglické gastronomické výrazy což bych chtěl u této příležitosti upřesnit. Ano, já používám anglické gastronomické výrazy a sice proto, že angličtina se v gastronomii používá čím dále tím častěji, ale pokud mi nevěříte, tak se můžete přesvědčit o tom, že používám i výrazy německé, francouzské, italské a dokonce i ruské, ale povšimnete si, že jen málokdy opomenu napsat ekvivalent takového výrazu v češtině.

Liquid smoke je ale úplně jiné zvíře. Něco takového bych v mých receptech nikdy nepoužil. Liquid smoke se v Americe používá do tak zvaných „rádoby uzenin“, neboli do masných výrobků nebo i u ryb, které se neudí a dá se jim jen uzená vůně a chuť. 99% lidí ten tekutý kouř neumí používat a takové výroby jsou pak spíše odporné než přitažlivé.
Jestli vám mohu poradit, tak se tomu liquid smoke vyhněte.
 Mike

Reakce:
 
ejin
24 příspěvků 29.07.05 02:12
Liquid smoke

afticu, dobřes to napsal a asi bych s tebou mohla souhlasit. Jen pořád nevím, co to vlastně ten tekutej kouř je, a tak nevím, zda mám proti tomu protestovat automaticky po bolševicku, nebo po zralé úvaze po seznámení se s tím, o co vlastně jde. Taky to musí mít nějaké složení a mělo by to být odsouhlasené EU, když nám pomalu ani nedovolí vyrábět naše syrečky a zakázali nám náš rum, kterej ještě uměj vyrobit snad je Rakušani

 
AFTIC
122 příspěvků 29.07.05 20:26
LIQUID SMOKE PLUS

Vážená ejin,
velice se omlouvám, já jsem nenapsal, že liquid česky znamená tekutý a to je co to vlastně je. Je to hnědá tekutina která voní (smrdí) po kouři a kterou jek jsem se již zmínil se v Americe používá hlavně v masném průmyslu. Prodává se ale i v maloobchodě, takže to bohužel používají i některé restaurace. Mohu Vás ale ubezpečit, že to není nikterak zdravotně závadné, protože tak blbí Američané zase nejsou. Kdyba to bylo jen trochu závadné, tak je budou hned miliony lidí soudit.
Nicméně jak jsem řekl, já bych to nepoužíval.
 Mike

 
Labužník Triss
160 příspěvků 30.07.05 13:57
...

tekuty kour se hojne vyuziva i v ceskem masnem prumyslu, protoze jeto rychlejsi a levne

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz