Germknödel

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Anika02
66 příspěvků 26.07.05 17:41
Germknödel

dobrý den, neznáte někdo recept na pochoutku, která sde myslím jmenuje Germknödel. Jedla jsem ji v Rakousku, je to jak velký kynutý knedlík plněný povidly a politý vanilkovou omačkou a posypaný mákem. Díky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Osceola
217 příspěvků 26.07.05 17:53
aniko

Jukni do deníčku HanaK, má ho tam, i odkaz od Sněhurky.

 
lydia
1226 příspěvků 26.07.05 19:42
aniko,

Germknödel je kynuty knedlik. V Rakousku ho delaji plneny s povidly, obycejne posypany makem a cukrem, nekdy s vanilkovou omackou, v Cesku s ovocem. Takze muzes vzit stejny recept a udelat k tomu vanilkovou omacku, kterou dostanes koupit jako puding. Jinak, jak pise Osceola, ma ho v denicku hana a snehurka.

 
Labužník Anika02
66 příspěvků 26.07.05 20:34
...

nezlobte se, moc se tady nevyznam. Na ten denicek si najedu jak

 
Ivo
1045 příspěvků 26.07.05 21:20
Aniko...

…nahoře vpravo bys měla mít volbu Můj Labužník - tím se dostaneš do nové obrazovky a tam jsou na pravé straně uvedení „Uživatelé, kteří si vedou deníček“ a z nich si vybereš a pak už snad najdeš, co hledáš…

 
alouch
56 příspěvků 27.07.05 09:10
Germknödel

Aniko, tento zázrak znám, můj muž ho již přesunul na žebříčku hodnot před lyžování. Dcera byla loni na letní brigádě v rakouském hotýlku a vyprávěla, jak to dělali. Měli zmrzlé knedle jako polotovar a ohřívali je v jakési parní mikrovlnce (dcera to neuměla líp popsat). Myslím, že tou párou vzniká ta úžasná lehkost a nadýchanost. Ráda bych se nechala poučit, jak to „parní vaření“ zimprovizovat v běžně zařízené kuchyni.

 
rosnicka
262 příspěvků 28.07.05 09:10
mňan, mňam,

tečou mi sliny. Jezdíme pravidelně do Rakouska na lyže a já už mám vytipované hospůdky na vahu, kde dělají nejlepší vanilkovou omáčku, štrudl, germknodl atd.

Prosím, prosím, nemohl by to někdo z deníčku vyhodit do novinek receptů labužníka?

Nechce se mi ani věřit, že bych zanala to tajemství, jak na germknodl

 
lydia
1226 příspěvků 29.07.05 11:46
Obrazek,

doufam, ze se mi to podari z denicku prevzit.
Jinak jeste jednou, je to opravdu jenom kynuty knedlik, bere se vice testa, aby byl vetsi a plni se jenom povidly. Nebo se koupi jako polotovar.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 29.07.05 12:16
odkaz

z deníčku HanyK je i tento odkaz

 
lydia
1226 příspěvků 31.07.05 11:14
Aniko, Rosnicko.....

prave dnes nekdo chvalil tento recept

 
lydia
1226 příspěvků 31.07.05 11:19
tak jeste jednou...

tento recept

 
Labužník Anika02
66 příspěvků 31.07.05 19:02
...

muzu mit dotaz? ony se vari ve vode nebo v pare? Diky

 
luba
185 příspěvků 04.08.05 10:16
Parné zohrievanie

Už roky poznám veľmi jednoduchý spôsob, ako zohrievať v mikrovlnke a zároveň aj v pare. Knedľa alebo čokoľvek, čo má byť zohriate v pare, sa dá do mikroténového sáčku. Ten sa nezatvorí, iba prehne, aby sa para udržala vo vnútri. Skúste, je to super, ja takto zohrievam hlavne zmrazenú obyčajnú knedľu, ale aj varené ovocné knedlíky z mrazáku, zemiakové knedlíky a pod.
Prajem veľa úspechov.ˇ
 luba


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz