dobrý den, neznáte někdo recept na pochoutku, která sde myslím jmenuje Germknödel. Jedla jsem ji v Rakousku, je to jak velký kynutý knedlík plněný povidly a politý vanilkovou omačkou a posypaný mákem. Díky
Germknödel
Germknödel je kynuty knedlik. V Rakousku ho delaji plneny s povidly, obycejne posypany makem a cukrem, nekdy s vanilkovou omackou, v Cesku s ovocem. Takze muzes vzit stejny recept a udelat k tomu vanilkovou omacku, kterou dostanes koupit jako puding. Jinak, jak pise Osceola, ma ho v denicku hana a snehurka.
…nahoře vpravo bys měla mít volbu Můj Labužník - tím se dostaneš do nové obrazovky a tam jsou na pravé straně uvedení „Uživatelé, kteří si vedou deníček“ a z nich si vybereš a pak už snad najdeš, co hledáš…
Aniko, tento zázrak znám, můj muž ho již přesunul na žebříčku hodnot před lyžování. Dcera byla loni na letní brigádě v rakouském hotýlku a vyprávěla, jak to dělali. Měli zmrzlé knedle jako polotovar a ohřívali je v jakési parní mikrovlnce (dcera to neuměla líp popsat). Myslím, že tou párou vzniká ta úžasná lehkost a nadýchanost. Ráda bych se nechala poučit, jak to „parní vaření“ zimprovizovat v běžně zařízené kuchyni.
tečou mi sliny. Jezdíme pravidelně do Rakouska na lyže a já už mám vytipované hospůdky na vahu, kde dělají nejlepší vanilkovou omáčku, štrudl, germknodl atd.
Prosím, prosím, nemohl by to někdo z deníčku vyhodit do novinek receptů labužníka?
Nechce se mi ani věřit, že bych zanala to tajemství, jak na germknodl
doufam, ze se mi to podari z denicku
prevzit.
Jinak jeste jednou, je to opravdu jenom kynuty knedlik, bere se vice testa, aby
byl vetsi a plni se jenom povidly. Nebo se koupi jako polotovar.
Už roky poznám veľmi jednoduchý spôsob, ako zohrievať v mikrovlnke a
zároveň aj v pare. Knedľa alebo čokoľvek, čo má byť zohriate v pare,
sa dá do mikroténového sáčku. Ten sa nezatvorí, iba prehne, aby sa para
udržala vo vnútri. Skúste, je to super, ja takto zohrievam hlavne zmrazenú
obyčajnú knedľu, ale aj varené ovocné knedlíky z mrazáku, zemiakové
knedlíky a pod.
Prajem veľa úspechov.ˇ
luba