Dnes som sa rozhodla pre lepenicu ako prílohu ku kuracím pečienkam
/játra/- v slanine opečené. Je tu síce viac receptov, ale by som prosila
Labužníkov o radu: osmažená cibuľa až do hneda, alebo do sklovita?
Myslím, že výsledná chuť je dosť rozdielna. A pomer zemiakov a kyslej
kapusty 1:1? Ďakujem!
A.
Lepenice
když mi zbude upravené zelí, tak už cibulku nedávám, jinak k syrovému
dávám osmaženou do zlatova, ale to záleží výhradně na chuti strávníků
a stavu jejich žlučníků. Zelí dávám cca 30 - 40% celkového množství
lepenice, ale zase to hodně záleží na osobních preferencích.
Dobrou chuť !
Možno moje otázky zneli divne, ale ja som lepenicu nikdy nevidela ani nejedla. Ale musí byť dobrá. A rozhodla som, že máme žlčníky v poriadku a cibuľu osmažím do zlatova…aj keď bola na zemiakových knedlíkoch, mančaft si pochvaľoval.
Jako nováček zde, zatím ponejvíc studuju recepty, pročítám příspěvky.K tomuhle úžasnýmu jídlu ale musím taky něco připsat. V lepenici jsou úžasný škvarečky,třeba jen z anglický.Hodně.Však ono zelí tu mastnotu srazí.EVA
Lepenici, moje děti prostě milují. Jelikož se nám dost často podaří obdržet něco ze zabíjačky, tak k pečené jitrnici nebo jelitu se u nás podává lepenice. Dělám ji od oka. Kysané zelí mírně podusím, usmažím cibulku a s vařeným bramborem to zapracuji do tvárné hmoty. Poměrem si hlavu nelámu. Výsledkem je vynikající příloha, která se jí, dokud se nesní
Našla som si tu v Labužníkovi recept. Krásne pojednanie má Bunter v jednom z receptov. Tiež som prvýkrát jedla a musím uznať, že je to výborné.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
