Kapiová pomazánka

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Yvette
704 příspěvků 08.11.12 01:56
Kapiova pomazanka

Prosim Labuzniky, kteri znaji „kapiovou pomazanku“, ktera se kdysi v lahudkach prodavala. Jedna se o tvarohovou pomazanku, ktera se prodavala pod nazvem „budapestska“ a nebo pouze jak ji u nas doma rikali „kapiova“. Pomazanku bylo mozno koupit i v kelimku. Zaklad byl tvaroh, kapie, mozna paprika, protoze pomazanka byla oranzova a bylo moooc dobra. Chtela bych ji udelat, ale bohuzel si nevim rady s ingrediencemi. Prosim pomuzete a napisete mi recept? Predem moc dekuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.11.12 11:24

Myslim, manano, ze to neni ono. Tuhle rozhudu doma delame, ta je taky vyborna, ale v te budapestske neboli kapiove, jak pise Yvette, v te kupovane, tam myslim figurovaly kapie nakladane, z toho pochazela ta oranzova barva. Nikdy se mi nepodarilo dosahnout podobne chuti a ty pomazanky, ktere se dnes pod tim nazvem prodavaji, jsou bud moc kysele, az zkysle, nebo zase nahorkle. Tak jsem zvedava, jestli nekdo nezna ten spravny trik…

 
di
2451 příspěvků 08.11.12 11:52

Nějaké recepty na budapešťskou pomazánku tu jsou, narychlo jsem našla třeba tento: http://www.labuznik.cz/…a-pomazanka/ - dobré jsou i tipy v diskusi, např. vmíchání mleté papriky do másla, kvůli barvě. Další recept je tu: http://www.labuznik.cz/…estsky-krem/
Musím se ale přiznat, že kupovanou jsem tuto pomazánku nikdy nejedla, jen domácí, takže netuším, jak má správně chutnat. Doma děláváme míň kalorickou verzi, odpovídající tomu druhému receptu (tj. s menším množstvím másla, bez česneku), jen s jemně posekanou cibulkou a kapií (čerstvou, nakládanou mě nikdy nenapadlo použít; až budu mít nějakou otevřenou, vyzkouším to), mleté papriky určitě ale dávám víc než špetku, která je uvedená v prvním receptu.

 
casino
4473 příspěvků 08.11.12 12:19
Jj, jak pýýýše Pepino...

TADY (snad by admin mohl poupravit název na Budapešťská pomazánka)

Papriky (podle požadované barvy pomazánky) 1 až 2 KL vmíchat do HORKÉHO másla, které je tam hlavně kvůli „rozpuštění“ papriky…
Kapie jedině sterilovaná…
Smetany (mléka) podle požadované konzistence…
Cibuli, komu vadí intenzivní aróóóma, tak prožene horkou (octovou) vodou ;)

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.11.12 12:58

Jelikoz jsem zena cinu (ale zaroven bych momentalne udelala cokoliv, abych nemusela pracovat :- ) ), a jelikoz me mocne zaujala casinova rada ohledne michani papriky do horkeho masla, hned jsem se vrhla na experiment. Vsechno podle receptu, s mlekem jsem setrila, papriku sem promichala v rozpustenem masle, kvuli nakladanym paprikam jsem musela otevrit jedny nalozene houbicky (povedly se, povedly!), ale porad to nebylo ono. Az nakonec jsem do hotove pomazanky, ktera se mi zdala trochu husta, nalila trochu laku z tech paprik (a hub, ale to uz je jedno). A v tom je ten figl. Ted je chut takova, jakou si pamatuju ze skolnich let, kdyz jsem si misto obeda v jidelne kupovala „deset deka budapesti a dva rohliky“.

 
casino
4473 příspěvků 08.11.12 15:47
Chtěl jsem demonstrovat...

…rozdíl v barvě při použití horkého másla (na foto je po obvodu předmětné pomazánky), ale ten rozdíl není moc vidět ;)

zébulon,
považuji se za „muže činu“, ale mančaft si myslí že jsem rapl, který se chová podle známého: ZÍTRA BYLO POZDĚ ;) :mrgreen:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.11.12 16:16

Jojo, rikaj rapl, ale pak se cpou, az maj boule za usima, to znam :- ). Zkusil jste to s tim nalevem? Mne to uplne zaskocilo, jak se tam najednou objevila ta znama „lahudkova“ chut.

 
casino
4473 příspěvků 08.11.12 18:46
S nálevem?

Zkusil :palec:
Část s nálevem a část jsem šmrncnul octem a pak krapánek dosladil. Ten cukr tam má své místo; ne nadarmo se říká, že „cukr vytahuje chutě“ a asi je i v tom nálevu :)

 
Yvette
704 příspěvků 09.11.12 22:42

Dekuji vsem labuznikum, kteri mne potesili tvarohovou kapiovou pomazankou ala „budapestska“. Takze o vikendu se u nas bude vyrabet, jenom s tim maslem budu opatrna. Vsechny ingredience, krome naseho ceskeho tvarohu, ale ten ja nahradim nasi Philalphii a upecu doma pletenky a budeme bastit jako za nasich „mladych casu“. Moc vsem dekuji a preji krasny vikend.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz