Recept Budapešťská pomazánka

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Budapešťská pomazánka

Postup

Změklé máslo utřeme se solí a mletou paprikou, přidáme tvaroh, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku. (Nejlepší je cibuli a papriku posekat ručním sekáčkem na zeleninu). Namazanou pomazánku posypeme sladkou mletou paprikou.

Tato pomazánka je velmi jednoduchá, rychlá a moc chutná s čerstvým pečivem nebo i chlebem.

Recept je z kategorií: Pomazánky Recepty na Silvestr



Nahlásit recept

  • 03.09.03 vloženo
  • 72410x zobrazeno

Ingredience

  • 100g měkkého tvarohu
  • 100 g másla
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 3-4 stroužky česneku
  • špetka sladké mleté papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Expres.cz píše

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Budapešťská pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
madarsky gurman
3 příspěvky 21.01.15 22:38
Körözött :)

Nuz, ja som original magyar a veru horeuvedeny recept je asi najblizsie k originalnemu receptu pomazanky Körözött :* Je to velka mnaaamka :srdce:

25 dkg tvaroh
5 - 10 dkg masla
1 cajova lyzicka cervenej papriky
1 cajova lyzicka rasce
1 cibula
sol, cierne korenie
A ANO, niekto dava aj trocha cesnaku..popripade malinko horcice.. ale pre Boha! ZIADNA KAPIA CI CHILLI! :roll:

http://www.haziasreceptek.com/…orozott.html

Příspěvek upraven 22.01.15 v 00:12

 
Labužník Redy02
1 příspěvek 10.10.09 20:55
Re: Budapešťská pomazánka

To, že recept na Budapešťskou pomazánku pochází z Maďarska je pro mnoho z nás zřejmě mile překvapující informace a nebýt zde uvedena, tak bádáme a bádáme kam ji zařadit :-). Nicméně „pravou“ pomazánku tohoto druhu jsem si několikráte koupil v nákupním středisku Auchan, na okraji Budapešti. Musím podotknout, že česnek v ní rozhodně nikdy nebyl, není a asi ani nebude :-). Navíc v takovém množství jak zde uvádíš, tedy 3 stroužky- tepelně neupravené, by česnek musel působit spíše jako negace chuti této skvělé pomazánky. Můj subjektivní názor :-).

 
casino
4354 příspěvků 22.02.09 22:17
Re: Budapešťská pomazánka

Já taky ne! A pokud můj komentář z 21:02:2009-20:58 vzbuzuje dojem, že do „budapešti“ dávám česnek, tak jsem to nevhodně formuloval, nebo… :o)

 
Alis
2607 příspěvků 22.02.09 21:27
Re: Budapešťská pomazánka

ani já nedávám do budapešti česnek :-))

 
Landospandos
256 příspěvků 22.02.09 21:13
Re: Budapešťská pomazánka

No, to máš, Casi, pravdu. A šak co, tož tam mrskni toho česneku víc. Ale mám takový dojem, že zrovna do budapešťské se česnek nedává. Aspoň to, co nabízejí u nás pod stejným názvem, česnek neobsahuje. Ovšem pochopitelně záleží na každém.

 
casino
4354 příspěvků 22.02.09 17:42
Re: Budapešťská pomazánka

Já kvůli barvě papriku rozmíchám v rozpuštěném másle …

 
gabi
551 příspěvků 22.02.09 17:21
Re: Budapešťská pomazánka

Namiesto klasickeho masla pouzivam Banovecke natierkove maslo-3-4 lyzice, 250 g makkeho plnotucneho tvarohu, 1 velku cibulu, 1 kapiu, lyzicku mletej papriky, stipku mletej rasce, chilli, sol…cesnak nedavam…cibulu a papriku nadrobno nasekam a rozotriem s trochou soli, necham chvilku postat, medzitym zmiesam maslo s tvarohom, pridam cervenu mletu papriku, stipku chilli papriky, rasce, pridam cibulu s kapiou, premiesam…podobne robim dip, ale namiesto pomazankoveho masla dam kyslu smotanu…a ten je vyborny k novym zemiakom s koprom

 
casino
4354 příspěvků 22.02.09 04:11
Re: Budapešťská pomazánka

No, ale cibulička taky něco hmotní… :-)

 
Landospandos
256 příspěvků 22.02.09 04:09
Re: Budapešťská pomazánka

Ale v receptu je tvarohu 100 gramů = ? = ;-).

 
casino
4354 příspěvků 22.02.09 03:58
Re: Budapešťská pomazánka

Tuto pomazánku mám obzvláště rád! Ale na 250g 3 stroužky česneku? Fakt? Takovou jsem tedy nepotkal ani v PRAMENI… :-)

 
van.Thomas
185 příspěvků 22.02.09 03:13
Re: cept:

Výborné, vřele doporučuji.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Budapešťská pomazánka - pampeliško,

je také z dalších pomazánek, které můžeme…nejlépe na čerstvém chlebíku, sypané řeřichou nebo pažitkou…moc dobré je mléko..jedno jaké…, v dobách mého mládí se prodávala v každém Lahůdkářství…nyní tvoříme pomazánku doma…

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist