Kyselo - správný recept

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
AlešB
2 příspěvky 27.10.12 20:59
Kyselo - správný recept

Zdravím všechny, tak jsem se snažil najít recept na Kyselo. Je jich tu několik a každý trošku jiný. Nicméně v zásadě je jasné, jak má to kyselo vypadat. Můj problém je, že mám neodbytný dojem, že do kysela patří kopr! Ale v žádném receptu o něm nepíšou. Máte někdo povědomí o Kyselu? Nebo si pletu polévky? Díky za poznatky. Aleš


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jakubsindy
4 příspěvky 27.10.12 22:48
krkonošské kyselo.

Koupí se chlebový kvásek, ten se přes noc namočí do studené vody.
druhý den se dají do vody vařit sušené houby, přidat kmín, když jsou měkké, tak se k nim nalije rozkvrdlaný kvásek, nechá se provařit, aby to bylo hustší.
na pánvičku na másle a oleji osmažit na kostičky nakrájemou cibuli, na ní rozklepat vajíčka - udělá se hustá smaženice z vajíček - osolit, opepřit, zavaří se to do polévky, pak už nevařit.
v osolené a okmínované vodě se uvaří brambory, ty se pak dají na talíř, mohou se vidličkou rozmačkat a zalije se to polévkou-kyselem.
vaříme ji často, přijďte ochutnat :-)

 
jakubsindy
4 příspěvky 27.10.12 22:51
suschi s krabími tyčinkami - prosím o radu

Mám prosbu.
Když děláte suschi s krabími tyčinkami, které jsou mražené, tak se pouze vytahnou z mrazáku a nechají rozmrazit, nebo je mám nějak osmažit či povařit.
Děkuji moc za radu.

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.10.12 02:18

Jakube, trošku jsi to „zvoral“ a přidal dvě různá témata do jedné kolonky. Špatně se to hledá.

Nevadí. Předpokládám že se ptáš na Sushi. Tyčinky a výrobky jim podobné se nemusí vařit. Jsou při výrobě už tepelně zpracované.

Syrová ryba se dá též použít, ale musíš si být jistý že je čerstvá. V ČR bych to asi neriskovala. Ale ani v přímořských státech není vždy čerstvost zaručena, pokud si rybu nechytíš sám.
Za tímto účelem bych se vypravila na rybí trh. Zkoušela jsem to i ze zmrazené ryby, ale není to ono.

Tady je recept podle kterého vyrábím Sushi já.

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
Manana
1515 příspěvků 28.10.12 07:46
Kyselo

Jakube, asi si to pleteš se šumavskou kulajdou. Kopr patří do kulajdy, do kysela ne.

 
jakubsindy
4 příspěvky 28.10.12 10:38
kyselo

Tohle je kyselo
krkonošské kyselo.
Koupí se chlebový kvásek, ten se přes noc namočí do studené vody.
druhý den se dají do vody vařit sušené houby, přidat kmín, když jsou měkké, tak se k nim nalije rozkvrdlaný kvásek, nechá se provařit, aby to bylo hustší.
na pánvičku na másle a oleji osmažit na kostičky nakrájemou cibuli, na ní rozklepat vajíčka – udělá se hustá smaženice z vajíček – osolit, opepřit, zavaří se to do polévky, pak už nevařit.
v osolené a okmínované vodě se uvaří brambory, ty se pak dají na talíř, mohou se vidličkou rozmačkat a zalije se to polévkou-kyselem.
vaříme ji často, přijďte ochutnat

 
jakubsindy
4 příspěvky 28.10.12 10:39
kyselo

Jakub si to nepopletl, popletl to alešb :-)

 
gmp
1603 příspěvků 30.10.12 18:36
+-

Alši a nepleteš si to s kulajdou? Nejlepčí kyselo má bezkonkurenčně Danda, o tom není pochyb ani diskuse. Na minulém srazu mi ho přivezla kýbl a sežral sem ho. Tak, že tak. Když kyselo tak od Dandy. :)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz