Prosím, chci si vzít na dovolenou jídlo uchované v zavařovačkách, ale nevím jak na to. Poradí mi někdo??? Díky
jak zavařit či uchovat "hotovky" na dovču???
Já před 14 dny taky zavařovala. Kuřecí, hovězí, vepřové a gulášek. Všechno na 100 stupňů a na 2 hodiny
jednak se musejí použít tzv. masová víčka( s červeným „těsněním“) a pak se jídlo musí sterilovat za plného varu alespoň hodinu a po 24 hodinách sterilaci opakovat.
Irčo, my jsme to zavařovali jen jedenkrát a nic se nám nezkazilo, a
zavařujeme už hodně dlouho, ale ono asi také záleží na jak dlouho
člověk potřebuje, aby to vydrželo. Myslím, že na 14 dní stačí ty dvě
hodky jen jednou alespoň podle našich zkušeností A doporučju ti na dovču
naložit si masíčko, pak zamrazit a na dovči si ho ugrilovat ))) všichni kolem vás budou slintat
Já jsem zavařovala upečené maso vepřové, kuře a syrové kotlety. Maso jsem nacpala do sklenic a dvě hodky sterilizovala 80° a druhý den ještě jednou znovu 1 hodinu/80°. To je důležité dvakrát po sobě. Pečené maso bylo výborné, kotlety se rozpadaly a kuře bylo také dobré. Dá se i guláš a lečo, ale cibule tam nesmí být a koření také né, jen osolit. Jinak to povoluje a kazí se to. Měla jsem jídlo na měsíc sebou.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
