Prosiiiim, labuznici pomozte-hledam recept na zelny kolac

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Yvette
704 příspěvků 28.08.04 04:14
Prosiiiim, labuznici pomozte-hledam recept na zelny kolac

U nas na sev.Morave moje babicka pekla kynuty kolac z bileho hlavkoveho zeli, ktere nakrouhala. Podusila s cibuli, kminem a asi osolila a opeprila. Pekla jej na velkem plechu v troube. Byl skvely a na Slezsku mu rikavame slezskym narecim „kapuszniok“. Moje maminka tento recept nezna, pochazi z Valasska a babicka je v nebicku. Chtela bych si tento kolac pripomenout a upect, ale bohuzel v te dobe, kdy jej babicka pekavala, ja se v kuchyni moc nemotala, coz mne dneska moc mrzi. Labuznici, prosim neznate nekdo tento kolac. Mozna v jinych castech republiky se tento kolac take pece, jen nema tak legracni nazev. Za jakykoliv recept, napad predem dekuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 29.08.04 02:08
Yvettko,

tak aspoň něco velmi podobného …:-)

 
penda
4752 příspěvků 29.08.04 02:12
a co tohle?

kapustový koláč:-))

 
penda
4752 příspěvků 29.08.04 02:16
varianta ...

pro vegetariány … (poslední recept na stránce)

 
penda
4752 příspěvků 29.08.04 02:18
a další, pro změnu...

… z listového těsta :-)…opět poslední recept na stránce

 
penda
4752 příspěvků 29.08.04 02:21
a...

pepíčkův :-)

 
Yvette
704 příspěvků 29.08.04 03:57
...

Pendi, dekuji moc za velkou snahu a pomoc pri hledani. Jsi moc hodna. Recepty, ktere jsi nasla neznam a moc se mi pozdavaji tak, ze je urcite co nevidet vyzkousim. Kysele zeli mame moc radi, mj. ja na nem vyrostla, takze uz se moc tesim az budu vytvaret. Jeste jednou moc pekne dekuji a hezkou nedeli Tobe a Tvym klukum.

 
penda
4752 příspěvků 09.09.04 13:32
Yvettko,

tak jsem recept sehnala, není to z přesných ingrediencí, jen „by voko“, ale určitě Ti udělá radost…je od jednoho muzikanta (Jana Kluse) z Jablunkova, jestli mu budeš chtít poděkovat osobně, můžeš na ICQ 102792127:
cituji přesně jeho odpověď na moji otázku, zda na mne nezapomněl:
"nezapomněl jsem, jen jaksi nemůžu sehnat ten přesný recept, tak alespoň přibližně: těsto klasické kynuté, jak na buchty (používáme sádlo a máslo), ale méně cukru a více soli. Zelí nakrouháme, uvaříme se solí a kmínem (jen do poloměkka),stáhneme z plamene, opepříme, přidáme trochu cukru a octa (případně dochutíme jinak dle chuti…). Na sádlem vymaštěný plech dáme jednu vrstvu tenkého těsta, potom uvařené ochucené zelí a přikryjeme další vrstvou těsta, pečeme (nevím jak dlouho a při jaké teplotě) dozlatova, potřeme máslem, podáváme po vychladnutí. Je to lahůdka!!! Stejně tak to můžeme udělat, když místo těsta použijeme třené brambory jak na bramborák…jo a nešetšíme sádlem!!!
Zkus to a dej vědět, jak Ti (Vám) chutnalo :-))) - Jan Klus Jablunkov …ještě k tomu receptu… zelí samozřejmě čerstvé hlávkové, NE kysané!!!

 
Yvette
704 příspěvků 09.09.04 14:59
Pendicko, dekuji, TO JE TEN KAPUSZNIACEK

Pendo, dekuji Ti moc za velkou snahu za sehnani na Kapuszniok. To je ONO!!!!! Pendi, prossiiiiiim, vloz jej do labuznickych receptu, abych si jej mohla vlozit do mych oblibenych. Obdivuji Te a zaroven jeste jednou diky, za obrovsku snahu, kterou jsi vlozila do hledani zelneho kolace. Tak a uz jej vyzkousim a budu „chrochtat blahem“.
Pendi, preji hezky den a mockrat dekuji!!!!

 
penda
4752 příspěvků 09.09.04 21:01
Yvettko,

zrona Ti jdu psát a ty už jsi tu byla..nemáš za co děkovat…poznala jsem díky Tvému kapušníku prima člověka a víš co jsem teď našla?…kapušník!!!…a ve svých receptech pro líné kuchařky..chachacha…je to ta bramborová verze, tak to vložím na labužníka obojí…jdu na to… :-))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz