žemle, housky (musi být celé, nenakrájené, ale dělala jsem i půl bagetky). Dva, tři dny staré pečivo (nepracuje to na tvrdé) rychle namočíme pod tekoucí vodou, aby se lehce namočil jenom povrch. Dáme do předem rozehřáté trouby na asi 210-230stupnůC, přímo na rošt do středu trouby. Hlídáme a jednou otočíme. Krájíme ozubeným nožem.
Jak vzkřísit natvrdlou, nebo gumovou Bagetku...
Tato rada je zajimava, ale mnozstvi, ktere nahrivate, musite hned vsechno snist, nebo vam to pecivo opet za chvilku ztvrdne jako kamen.
Snís toto vzkříšené pečivo není problém, tedy alespoň v naší rodině. Vždycky se jim zdá, že jsem těch rohlíků dala rozehřát málo - obvykle si to děláme v neděli ke snídani - s kouskekm másla jsou takové rohlíky lepší než čerstvé z obchodu.
Souhlasim s Pampeliskou, protoze ja mam taky zkusenosti ze pokud se to do
chvilky nespapá, tak ztvrdne jako kámen. Já rohlíky vždycky raději zmrazim
a pak je dam na rozmazeni do mikrovlnky. A oschle rohlicky davam nasim
kralickum )
Někdy pečivo z obchodu není tak nejkřupavější. Tento trik jsem se naučila ve Francii, kde nesporně jsou experti na bagetky. O zmrazování pečiva každý vi, tak jako, že nahřáté pečivo ztvrdne. Návod je pro situace, kdy čerstvé pečivo je nedostupné. A tak Zuzik, pochutnávej si s celou rodinou na nedělních rohlících a mějte se dobře!