Intolerance na kravské mléko a výrobky z něj a na vaječný bílek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
nescafe
13 příspěvků 27.04.09 20:06
intolerance na kravské mléko a výrobky z něj a na vaječný bílek

Milí labužníci, prosím, nemáte někdo zkušenost s nějakým rostlinným tukem, ze kterého by šel nejlépe vyrobit krém do dortů? Zahlédla jsem někde na netu e-shop,kde bylo v nabídce rostlinné máslo (250 g snad á 60,–Kć).Neuložila jsem si to a teď to nemůžu najít.Ani si nevzpomenu na název toho tuku.Děkuji Eva


Reklama


Reklama

Reakce:
 
niivka
79 příspěvků 04.05.09 15:36
intolerance na kravské mléko a výrobky z něj a na vaječný bílek

Mam alergiu na kravske mlieko a vajecne bielky. Na plnku pouzivam heru alebo heliu. Trvalo nejaky cas kym som sa odhodlala nieco take vyskusat, ale zatial je to v pohode.

 
nescafe
13 příspěvků 16.05.09 11:10
...

Tak to se máte, Hera neteřince nedělá dobře.Asi to chce opravdu zkoušet, co komu sedne.Zatím jsem objednala v e-shopu margarin Provamel.Uvidím, jestli kvalita bude odpovídat ceně(250g za 81,–KĆ.),nebo jestli zůstaneme u rostlinných margarinů, běžně dostupných, což ale není ono.
Hezký den.EVA

 
niivka
79 příspěvků 05.06.09 14:48
...

Tak to se máte, Hera neteřince nedělá dobře.Asi to chce opravdu zkoušet, co komu sedne.

Hmm fakt je ale jeden, ze mávam z takto margarinovej plnky ťažký žalúdok, horšie to trávim, asi zato mám radšej kysnuté koláčiky No priznám sa aj, že mám za sebou veľmi dlhú liečbu a už teraz viem, že u alergií to chce čas a na mnohé veci organizmus vraj zabudne. Držím palce s hľadaním. Ak máte akékoľvek otázky kľudne sa pýtajte

 
nescafe
13 příspěvků 16.07.09 20:50
...

Děkuji za odpověď.Momentálně krém nedělám žádný, čekáme na výsledky dalších testů.Kynuté těsto je jistota, to je fakt.Zaděláváme ho vodou, protože ani sójové mléko se neosvědčilo.Pěkně vypracované a vykynuté těstíčko je perfektní .Koláčky, koláče na plech i záviny z něj jsou výborné. Ráda bych se Vás zeptala,jestli jste při Vaší léčbě užívala nějaké léky? Nebo v čem jiném spočívala Vaše léčba. Eva

 
niivka
79 příspěvků 17.07.09 11:01
...

Myslim, ze je to trosku zlozitejsie na takto kratke vysvetlenie a ked nieco napisem napisem len svoju skusenost s mojou liecbou a mojim telom . Netusim ake problemy ma Vasa neter s mliekom ako sa jej prejavuju alergicke reakcie. Po poliekovej alergickej reakcii s opuchmi mi to zistili koznymi testami, ktore sa o nieco neskor potvrdili aj krvnymi testami. V prvom rade som nekompromisne vylucila vsetko mliecne zo stravy. Mala som stastie ze sa v tom case objavila ako prva rastlinna rama. Dodnes fungujem na rastlinnych maslach /veto, flora, perla vsetko s nizkym obsahom tuku/ . Davali mi rozne lieky. Bezne lieky na alergie, ktore ako sa zdalo podla dalsich reakcii neboli celkom to prave. Ked ma presunuli na imunologiu tam sa robili ine vysetrenia a ina liecba. Popri uzivani antihistaminik mi spravili vlastne serum. To mi pichali cca tri roky 3× do tyzdna. Pichali mi aj histaglobin alebo histaga /ak si presne pamatam na ten nazov ale bol problem ho zohnat a neviem ci sa to este dnes robi a ak tak zrejme len Prahe/ Popri tom sa zistilo aj to ze mam problemy so stitnou zlazou. Tam mi na:,–(ili liecbu eutyroxom. Zohnala som si knizku o imunitnom treningu a zmenila som hmm myslenie. Neviem co kedy a presne zabralo ale zrejme to bola suhra oboch lieceni a to ze imunitny system vie aj zabudnut. U mna po 10tich rokoch zrejme prislo k zabudntiu avsak dolezite je vediet ktora zlozka z mlieka robi problemy. U mna toboli vo vseobecnosti zivocisne bielkoviny. Boli v tom aj vajicka. Najskor sa to oznacovalo vcelku no neskor ked doba pokrocila z krvnych testov visli uz len bielka. Moj prvy pokus s mliekom po tolkych rokoch bol ten, ze som najskor skusila za polievkovu lyzicky CISTEHO kysleho nicim nedochucovaneho a ani nijak inak zahustovaneho jogurtu. Samozrejme s liekmi po ruke. U mna reakcie nastavali do 30 minut. Potom je cas este do 3 hodin. taketo pokusy som robila v doobednych hodinach s tym, ze je doma niekto kto ma odvezie na pohotovost keby nieco. Nastastie nic. Po tokmer roku pridavania po lyzickach jogurtu som pridala tvaroh. A zase po malych krockoch smerom vpred. Cisty nicim neriedeny original tvaroh. Po stipkach. Potom pochutkova smotana. Je dolezite skusat velmi velmi opatrne a po malickych davkach. Dnes uz pouzivam aj pochutkovu smotanu tak okolo 10%. Mlieko a ani slahackovu smotanu v surovom stave neuzijem iba v prevarenom avsak slahackova /30-33%/ mi nerobi dobre je mi tzv. tazka na zaludok. Nedavno som sa dozvedela, ze ti co maju problemy so stitnou zlazou maju problem stravit tuky. Toto by asi vysvetlovalo ten moj problem s kremovymi plnkami a plnohodnotnou smotanou. Dnes po vyse 20 rokoch mam testy na mlieko negativne to vsak neznamena ze mam odvahu riesit veci v surovom stave. Podotykam, ze kazda alergia, pretoze kazdy organizmus je iny, ma svoje specifika a je velmi dolezite hladat jadro problemu. Znie to lahko ale viem ze lahke to nie je. Dospely clovek ma problem stotoznit s tym ze nieco nemoze a verim, ze u deti je to o to tazsie. Dodnes si vsak ja osobne myslim, ze prelomovym bodom bola liecba vlastnym serom, antihistaminikami a sucasna liecba stitnej zlazy. Dnes uz podla moznosti uzivam antihistaminika kazdy druhy den a to este rozhoduje o tom moj jedalnicek. Priznam sa, ze po tych skusenostiach s reakciami mam dodnes strach, ale uz viem s nim bojovat. . Drzim Vam palceky a verte existuje tolko dobrych jedal , ze vam ich ti ktori mozu jest vsetko mozu len zavidiet. Prajem vsetko dobre a ked mate otazky smelo skusim odpovedat kolko budem vediet.

 
nescafe
13 příspěvků 17.07.09 20:08
...

Děkuji mnohokrát za obsáhlou informaci.Předně musím uvést, že jsem se asi vyjádřila nepřesně-neteřinka.Ona to je vlastně neteř.19-ctiletá slečna. Takže tu dlouhou cestu bude mít o mnoho snazšší, než malé dítě.Váš příspěvek na toto téma je povzbuzující , i když ukazuje dlouhodobý proces, který neteř bude provázet.Uvidíme, jak se s tím její organizmus vyroná.S jídlem máte pravdu, NAPROSTOU.Ale horší je to s těmi sladkými dobrůtkami.Ale i tak se dá něco upéct, aby to bylo jedlé .Výborné máme zkušenosti i s restauracemi (ne specializ.na dietní stravu, ale běžnými),kde obvykle stačí dát na papírku sepsané ,co nesmí být v pokrmu obsaženo a setkali jsme se zatím vždy s ochotou.Vaše strava je už zase o mnoho pestřejší, my budeme zatím čekat na výsledky.Ještě jednou moc děkuji za práci, kterou jste si dala se sepsáním.Mě zatím vychladla olejová buchta-sice jen z vody, ale už jí uždibuji a chutná.Sice se mi vždycky více či méně propadne, bílky holt chybí, ale jde to.Namažu ji domácím džemem, pokladu borůvkami a zaleju pudingovým želé. Přeji Vám stálé cupitání těmi malými krůčky pouze vpřed a samé krásné dny. KRUCI ALE TO VYHODNOCENÍ TESTŮ TRVÁ PĚKNĚ DLOUHO, ŽE?

 
niivka
79 příspěvků 20.07.09 08:12
...

Musím povedať, že aj ja mám dobrú skúsenosť s mojou obľúbenou reštikou. Už od prvého dňa vedeli akú kávu rada pijem. Každým vysvetlením čo nemôžem si pamätali a také jedlo mi ani nedoporučili. Je to skvelý pocit keď viete, že vás ako klientka plne akceptujú. Teším sa s vami, že máte len dobré skúsenosti. Ja som sa bála chodť do reštaurácií lebo mi bolo hlúpe vysvetlovať čo všetko nemôžem a keď som išla hranolky alebo ryža to vždy zachránili. A kuracie prsia na prírodno. Čakanie výsledky je vždy zdĺhavé a pre pacietna úmorné. Ja som čakávala od 5-6 týžďňov. Vždy záležalo kam sa posielalo na testy. Stalo sa mi dokonca niekoľkokrát, keď absolútne špecialitky -psy mačky všetky orechy../ že sa nenazbieralo dosť odberov a tak sa robili nové odbery a znova sa čakalo. Je to nielen hra s časom ale aj hra so psychikou..
Pokiaľ išlo o varenie je to naozaj boj. Keď k tomu pridáte ešte aj intoleranciu na čokoladu, horčicu keď vám v dobrej vôli zakážu mak, orechy každá pohotovosť bol jeden zákaz keď nevedli kam z konopí tak zakazovali. Človek v strachu poslúchne a ani netuší ako sa ochudobňuje. Pamätám si jedno obdobie, že som jedávala 3 mesiace len opečenú slaninu a opekany chleba so zaváranými uhorkami. Ale ani to ma nepoložilo .
Máte pravdu najhoršie je to s pečením koláčikov. Keď som objavila čaro šálkového /hrnkového/ koláčiku mala som vyhraté. Pôvdný recept ktorý som dostala do ruky bol so 4mi vajciami. Kedže na to množstvo išiel celý jeden prdopeč /krásny výraz / tak som dala len jedno vajce. ja som to nejedla len som bola zvedavá ako to dopadne. Keď raz neboli vajíčka tak to šlo bez vajec. Avšak s trošku vyšším množstvom prdopeču a koláč bol na svete. Krásne nabehnutý. Vybublinkoval presne akoby tam boli aj vajcia. Keďže mi povedali, že mám len bielka dávala som žĺtka. Stačí na začiatok len jedno, ale aj to poteší. Vajíčka -žĺtok používam len v pečení.
Vravíte borúvku a pudingové želé?? Mňam tak toto som ešte neskúšala. Znie to veľmi dobre určite si niečo vymyslím.
Držím palčeky aby bolo všetko OK. Slečnu pozdravujem a nech sa drží! Život je tak krásny a je toľko vecí čo treba objaviť, že NA NEJAKÉ TO TRÁPENIE S JEDLOM NIE JE ČAS vždy a všade sa nájde jedlo ktoré sa dá zjesť /napríklad vo francii celozrnné bagety mňam tie boli skvelé/ aby mala dosť sily objavovať tú krásu a tá je dôležitejšia.

 
niivka
79 příspěvků 21.07.09 10:21
...

a este ma dnes v noci napadlo to „sladke“. Kazdy si hlada svoju cestu a ja som v case problemov nasla http://www.dm-drogeriemarkt.sk/…ms/index.php?…
najzaujimavejsie a mam to na sebe vyskusane su uzasne spracovane vlocky ktore tam vlastne ani nie je citit su HAFER CRUNCHY. Neviem ako by som sem pripojila obrazok ale su v celom zozname skoro na konci a podla zlozenia su skvele a vyvazene.
Krasny den

 
nescafe
13 příspěvků 21.07.09 16:40
...

Zkrátka je to vážné, nikoliv však zoufalé Ještě, že máme rádi zeleninu a to na všechny možné způsoby.lTou se dá taky ledacos zachránit.Opečená slaninka je lahůdka,to bych taky neviděla na kolaps.K tomu chleba, u nás pouze z pšeničné mouky.Máte pravdu, že po každé pohotovosti další zákaz.Zatím tedy vyhledáváme výrobky, kde bílkoviny=0. Kde se objeví sójový lecitin-nebereme, pro jistotu ani výrobky, kde výrobce zmińuje máslové aroma.I tak toho zbývá ještě k obživě hodně a je pravda, že existuje mnoho výživnějších věcí, než je jídlo. Duševní potrava taky potrava(to měl být humor).Na Vámi doporučené stránky se hned podívám, třeba objevím v nabídce něco dobrého i pro neteř.Ta má kliku, že má tetu, která ráda vaří a peče a čert by v tom byl, aby si nevyradila s potravinovou alergií.Děkuji za rady a přeji též pěkný den.Eva

 
Jenofefa
1315 příspěvků 22.07.09 20:05
Já neporadím, zkušenosti nemám,

ale přišla mi dnes nabídka z nakladatelství Levné knihy na knížku **Vaříme zdravě bez mléka ** - třeba tam bude nějaká inspirace.

 
niivka
79 příspěvků 23.07.09 10:51
...

cena tej knizky je velmi zaujimava a istotne bude stat aspon za to precitanie i ked treba presne vediet co nam na mlieku skodi. Ale je dobre si to precitat vziat si z toho co potrebujeme.
Vdaka za super typ.
 Iva

 
niivka
79 příspěvků 10.08.09 15:33
...

Zdravim,
tak ako uz mate spravy a vysledky „v com je pes zakopany“ ako sa hovori u nas ?
Zaujima ma lebo je tento problem pomerne uzko specificky a vysledky alebo patrania mozu byt aj pre mna prinosom. Tak ak budete mat chut a cas skuste cosi napisat. Krasny zvysok dna. Vopred uprimne za ochotu dakujem.
 iva

 
nescafe
13 příspěvků 12.08.09 18:53
...

I já Vás zdravím, výsledky z vyšetření krve nevíme(dělají je prý jednou za 3 týdny),proběhlo i vyšetření žaludku-sonda, jícnu i dvanácterníku.To snad je v pořádku.Ještě proběhly nějaké výtěry v krku, nebo žaludku-te´d honem nevím, na výskyt bakterií.Výsledky také teprve budou.Na Slovensku na dovolené jedla neteř nějakou čokoládu, dost a nic specielního a nebylo jí nic.Já už si začínám myslet, že její potíže souvisejí částečně i s psychikou.Pokud máte zájem vyměnit si některé další informace,možná by to bylo vhodnější tímto způsobem:kormosova @post .cz Co říkáte? Zdravím Eva

 
Suziana  15.10.10 14:25

Já používám na sladké krémy kokosový tuk. Dá se koupit čistý, zbavený kokosového aroma (půl kila za stovku). Mě třeba stačí velká plechovka kokosového mléka (za dvacku), kokosovou vodu odliju a tuk mi zůstane usazený. Oboje pak využiju zvlášť.

 
BramboraNo1
5 příspěvků 15.12.10 21:57

Zdravím,
mám čtyřletou dceru s alergií na mléko a brambory. Jediný tuk, který snese a nečiní jí obtíže, je Flora light (na trhu jsem nenašla žádný jiný margarín, který by neobsahoval bílkovinu kravského mléka a laktozu). Kokosový tuk je zajímavý nápad, chci se zeptat, má to stejně výraznou chut´jako třeba kokos?

 
Suziana_D
12 příspěvků 15.12.10 22:14

Mléko má kokosovou chuť i vůni, ale prý se to převařením ztratí (nezkoušela jsem). Když seženete přímo kokosový tuk, tak už bývá zbavený aroma. Tady je o něm článek: http://www.vegetarian.cz/…okosadl.html .

 
Wolfg
583 příspěvků 15.12.10 22:19
Kokosový tuk

se prodával před drahnými lety v NDR jako ztužený Kokosfett. spolu s palmovým olejem je to největší svinstvo z rostlinných tuků. Výrobci potravin používají nejlevnější sračky, Všimněte si, kolik brambůrků je smažených na palmovém oleji. Zní to exoticky, co? Samozřejmě je to poživatelné, ale s mírou

 
Wolfg
583 příspěvků 15.12.10 22:27
Kokosová a jiná palma

Račte si najít v odborné literatuře, kolik transmastných, pro organizmus nevhodných kyselin tyhle srágory obsahují. Český mozky jsou vymydlený jako málokterý. Úplnej pitomec, tenhle šarlatán Dvorný.

 
di
2451 příspěvků 15.12.10 23:00

Obávám se (ba ne, vím to), že wolfg má pravdu.

 
Suziana_D
12 příspěvků 16.12.10 11:00
Každý má svůj názor...
wolfg píše:
Račte si najít v odborné literatuře, kolik transmastných, pro organizmus nevhodných kyselin tyhle srágory obsahují. Český mozky jsou vymydlený jako málokterý. Úplnej pitomec, tenhle šarlatán Dvorný.

Každý má svůj názor a je každého věc, co jí a nebo nejí. Já jsem paní nic nediktovala, jen jsem odpověděla na otázku. Já např. věřím článku v úvodu této diskuze: http://www.zdravi-az.cz/…iewtopic.php?… . V podstatě se v něm říká, že studie dokázaly, že ačkoliv kokosový tuk obsahuje Vámi uvedené mastné kyseliny, nemohou v těle škodlivě reagovat díky dalším látkám obsaženým v kokosovém tuku. Jsou vědecky podložené jeho příznivé až léčivé účinky na lidský organizmus. Pochopitelně všeho moc škodí a žádný tuk se nedá považovat za zdravý. Záleží především na tom, jak tuk použijete. Mně osobně vyhovuje používat ho nejlépe za studena do sladkých jídel, ať už jde o krém do dortu, nepečené vánoční cukroví nebo ho prostě namazat na toust. Děti nemám a pokud by ho paní chtěla občas dávat dcerce, tak nevím zda by to bylo špatné. Může se o tom přece poradit s lékařem.

 
Suziana_D
12 příspěvků 16.12.10 11:07
wolfg píše:
se prodával před drahnými lety v NDR jako ztužený Kokosfett. spolu s palmovým olejem je to největší svinstvo z rostlinných tuků. Výrobci potravin používají nejlevnější sračky, Všimněte si, kolik brambůrků je smažených na palmovém oleji. Zní to exoticky, co? Samozřejmě je to poživatelné, ale s mírou

A k tomuto bych ráda řekla, že studený kokosový tuk má přirozeně tuhou konzistenci a není potřeba ho ztužovat. Takže dle mého mínění nebyla chyba v tuku, ale ve výrobě. A ke smažení jsem ho nikdy nepoužila a nemám to v plánu ani do budoucna.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz