Indický pokrm

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Nicole Eivissa
25 příspěvků 09.08.11 21:16
Indický pokrm

Zdravím, hledám recept na výborné jídlo, které jsem jedla v jedné restauraci, bylo na 99% indické, trochu pálivé a skládalo se z nějaké omáčky s karí, kousky tofu a fazolkami, podávané s pitou. Moc ráda bych si to uvařila, neví někdo, o jaké (nebo podobné) jídlo se jedná? Moc díky za případné odpovědi, Niki

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 09.08.11 23:19

Nicole, hledání asi nebude snadné. Těch indických curries jsou stovky, něco jako guláše.
Podívej se do Google.
Tady je pro ilustraci aspoň jedno:

Spicy Tofu and Bean Curry

Ingredients (use vegan versions):

1 pound firm or extra firm tofu
1 cup dry red wine
3 tablespoons good quality tamari or shoyu
2 teaspoons chili powder
1 tablespoon curry powder
1 teaspoon Rogan Josh, Tandori or other Indian blend
1 or 2 15 oz. can kidney beans (drained well)
3 cups cooked short grain brown rice cooked with 2 or 3 cloves of garlic
Optional - 1 pack crumbled 5 grain or regular tempeh
toasted sesame oil

Directions:

Cube the tofu into 3/4 or 1 inch cubes and brown it in a generous amount of toasted sesame oil (don't skimp, maybe 1/4 cup. Tasty!)…until you've got a nice crispy golden crust on the tofu. If you want to use the tempeh, and I recommend it, you can add that to the tofu about halfway. The tempeh really tastes best and adds a nice smokiness when it's WELL DONE.

Shortly before the tofu/tempeh is done, crank the heat and mix the wine, tamari or shoyu, chili powder, curry powder, and Rogan Josh or Tandori or any other misc. Indian or other spice you like (or nothing) together in a small bowl and throw it into the tofu. Reduce until there's about 1/3 of the original liquid left, then add the rice and beans.

I like a lot of beans, myself, and usually use 2 cans, but 1 will do just as well. Stir it around on a medium heat just until it's heated through.

Curry pastu si dej podle toho co máš ráda.
Rogan Josh je velice jemný. Jestli máš ráda oheň, doporučuji zelenou curry pastu.

esmeralda
4813 příspěvků 09.08.11 23:40

Ještě musím dodat: pakliže se jednalo o indické jídlo, chleba k tomu podávaný, byl nejspíše Naan.
Pita má domov okolo středomoří.

Nicole Eivissa
25 příspěvků 10.08.11 02:28

Díky moc, to bohatě postačí, mrknu na to. Jedla jsem něco podobného prvně v životě, opravdu to bylo něco jiného než na co jsem zvyklá tady:) Ten chleba chutnal jako pita i vypadal, ale určitě to byl nějaký podobný indický, jak říkáš:-) Ještě jednou děkuji!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz