Horka soja

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
jolana
5066 příspěvků 23.06.07 14:08
Horka soja

Kupila som soju (made in thailand) namocila, chutnam horka…a taka napoly nazelenala po namoceni. Namlela na sojove placicky uprazila jednu-horkaaa chuti ako zeleny zemiak.
Kupila som si jej pozehnane, vie niekto poradit co s nou ? je mi biedne

Reakce:
HelcaK
960 příspěvků 23.06.07 21:58
Soju

sice nepoužívám, ale napadlo mě, zda nemůže být žluklá - obsahuje olej (jako jáhly). Jestli by nepomohlo propláchnout ji párkrát vroucí vodou, mě se tak podařilo zbavit hořkosti i postarší bulgur, který jsem zapomněla vzadu ve spíži. A jestli to není ono, tak jestli by nepomohlo naklíčení…

zlata
1200 příspěvků 23.06.07 22:51
pálivá

Ty já nevím, ale pod pojmem „horká“ si představuju, že pálí…nebo?

HelcaK
960 příspěvků 23.06.07 23:35
Po slovensky

je horká = hořká, navíc zelené brambory nejsou pálivé… Ale v češtině by se to slangově asi použít dalo.

zlata
1200 příspěvků 24.06.07 10:34
Hořká

Díky, tak jsem zase o něco moudřejší, ale co s tou sojou bude asi problém. Kdybys Jolanko měla účet, tak by šla reklamovat.

lydia
1227 příspěvků 24.06.07 13:16
Jolana,

já sice používám soju hlavně buď v tekuté formě, nebo mouku. Ale pokud vím, soja je hořká. Má se před vařením namočit na chvilku do horké vody, lepší je asi 8-10 hodin do studené vody. Potom můžeš zpracovávat. Dá dobře vařit v tlakovém hrnci, asi 15 minut.

jolana
5066 příspěvků 24.06.07 14:48
Tak..

…som ju dala naklicit. Reklamovat sa neda a ze je trosku nahorkla to viem ale takto ako je tato som sa este nestretla. Stale si kupujem bio italsku- len teraz na potvoru som kupila tuto vyzerala tak lakavo… vdaka za rady a uvidim co to urobi ked bude naklicena…

HelcaK
960 příspěvků 24.06.07 20:20
Tak

se pak poděl o výsledek, (zkus i to prolití vroucí vodou, samotnou by mě to zajímalo), ať mají další případní nešťastníci informace… Držím palce.

DanaJ
1136 příspěvků 27.06.07 11:49
A nebude to ta geneticky modifikovaná,

že by třeba měla i jinou chuť (tou modifikací).

jolana
5066 příspěvků 02.07.07 16:07
Dano

…naklicila len polovica a chutna rozhodne nie je …asi naozaj daka modifikace hnusna brrrr.

Hanka76
42 příspěvků 14.09.07 22:36
Jolanko

pokus se soju tzv. odhořčit. Zkus ji namočit do studené vody, nech přes noc v chladnějším prostředí, ráno vyměň vodu, přes den vyměňuj vodu cca každé 3 hodiny a navečer zkus použít. Dej vědět, jak jsi dopadla.

jolana
5066 příspěvků 21.09.07 20:09
Hanko 76

..uz som namocila a vyskusam ako radis . Aj ked predtym som tiez menila vodu- pri strukovinach zvycajne menim vodu, ale nie kazde tri hodiny tak skusim..fakt je, ze to mam posledny balicek, ostane som vyhodila ale tento som si nechala aby som mala cislo a datum vyroby a nekupila to iste. Dakujem

jolana
5066 příspěvků 22.09.07 20:31
poslusne hlasim Hanko..

..nebola chutna …zomlela som len na zopar placiciek. Bolo to lepsie, ale nebolo to ono. Ta soja sa mi nepozdava..najhorsie je, ze teraz sa objavili na trhu aj take zemiaky s nahorklou chutou a pritom nie su nazelenale, prave naopak- vyzeraju lahodne priam vabia, ked som sa stazovala tak mi bolo povedane, ze su z dovozu.. neviem, neviem.. cim to asi krmia…

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz