Horka soja

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jolana
5064 příspěvků 23.06.07 14:08
Horka soja

Kupila som soju (made in thailand) namocila, chutnam horka…a taka napoly nazelenala po namoceni. Namlela na sojove placicky uprazila jednu-horkaaa chuti ako zeleny zemiak.
Kupila som si jej pozehnane, vie niekto poradit co s nou ? je mi biedne


Reklama


Reklama

Reakce:
 
HelcaK
960 příspěvků 23.06.07 21:58
Soju

sice nepoužívám, ale napadlo mě, zda nemůže být žluklá - obsahuje olej (jako jáhly). Jestli by nepomohlo propláchnout ji párkrát vroucí vodou, mě se tak podařilo zbavit hořkosti i postarší bulgur, který jsem zapomněla vzadu ve spíži. A jestli to není ono, tak jestli by nepomohlo naklíčení…

 
zlata
1200 příspěvků 23.06.07 22:51
pálivá

Ty já nevím, ale pod pojmem „horká“ si představuju, že pálí…nebo?

 
HelcaK
960 příspěvků 23.06.07 23:35
Po slovensky

je horká = hořká, navíc zelené brambory nejsou pálivé… Ale v češtině by se to slangově asi použít dalo.

 
zlata
1200 příspěvků 24.06.07 10:34
Hořká

Díky, tak jsem zase o něco moudřejší, ale co s tou sojou bude asi problém. Kdybys Jolanko měla účet, tak by šla reklamovat.

 
lydia
1227 příspěvků 24.06.07 13:16
Jolana,

já sice používám soju hlavně buď v tekuté formě, nebo mouku. Ale pokud vím, soja je hořká. Má se před vařením namočit na chvilku do horké vody, lepší je asi 8-10 hodin do studené vody. Potom můžeš zpracovávat. Dá dobře vařit v tlakovém hrnci, asi 15 minut.

 
jolana
5064 příspěvků 24.06.07 14:48
Tak..

…som ju dala naklicit. Reklamovat sa neda a ze je trosku nahorkla to viem ale takto ako je tato som sa este nestretla. Stale si kupujem bio italsku- len teraz na potvoru som kupila tuto vyzerala tak lakavo… vdaka za rady a uvidim co to urobi ked bude naklicena…

 
HelcaK
960 příspěvků 24.06.07 20:20
Tak

se pak poděl o výsledek, (zkus i to prolití vroucí vodou, samotnou by mě to zajímalo), ať mají další případní nešťastníci informace… Držím palce.

 
DanaJ
1136 příspěvků 27.06.07 11:49
A nebude to ta geneticky modifikovaná,

že by třeba měla i jinou chuť (tou modifikací).

 
jolana
5064 příspěvků 02.07.07 16:07
Dano

…naklicila len polovica a chutna rozhodne nie je …asi naozaj daka modifikace hnusna brrrr.

 
Hanka76
42 příspěvků 14.09.07 22:36
Jolanko

pokus se soju tzv. odhořčit. Zkus ji namočit do studené vody, nech přes noc v chladnějším prostředí, ráno vyměň vodu, přes den vyměňuj vodu cca každé 3 hodiny a navečer zkus použít. Dej vědět, jak jsi dopadla.

 
jolana
5064 příspěvků 21.09.07 20:09
Hanko 76

..uz som namocila a vyskusam ako radis . Aj ked predtym som tiez menila vodu- pri strukovinach zvycajne menim vodu, ale nie kazde tri hodiny tak skusim..fakt je, ze to mam posledny balicek, ostane som vyhodila ale tento som si nechala aby som mala cislo a datum vyroby a nekupila to iste. Dakujem

 
jolana
5064 příspěvků 22.09.07 20:31
poslusne hlasim Hanko..

..nebola chutna …zomlela som len na zopar placiciek. Bolo to lepsie, ale nebolo to ono. Ta soja sa mi nepozdava..naj­horsie je, ze teraz sa objavili na trhu aj take zemiaky s nahorklou chutou a pritom nie su nazelenale, prave naopak- vyzeraju lahodne priam vabia, ked som sa stazovala tak mi bolo povedane, ze su z dovozu.. neviem, neviem.. cim to asi krmia…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz