marcipán

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Claudia
103 příspěvků 14.06.07 08:04
marcipán

Prosím o radu šikovné cukráře a cukrářky - chci udělat tátovi speciální dort k narozeninám ve tvaru kytary a řeším dva problémy:
1. Jak nejlíp obarvit marcipánovou hmotu? Udělat marcipán sama si netroufám, u nás ho v jednom malém pekařství prodávají, ale je jen surový a neobarvený. Napadlo mě použít klasickou sypkou barvu jako se s ní obarvují polevy na perníčky, ale jak tu barvu nejlíp zapracovat do maricpánové hmoty? Mám ji tam zapracovávat jen tak nebo ji mám předem třeba zředit kapkou vody?
2. Jak by jste udělali struny na té kytaře? Předem říkám, že rovnou čáru polevou prostě nedokážu udělat, klepou se mi ruce. Neexistuje na to nějaký trik? Nebo neexistuje třeba něco jako jedlé nitě, když je jedlý papír? Nebo co třeba ten jedlý papír zkusit nastříhat na slaboučké proužky - dá se to vůbec? A kde se jedlý papír dá v Praze koupit?
Já vím, je to spousta otázek najednou, ale opravdu ocením každou radu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
HelcaK
960 příspěvků 14.06.07 09:20
S barvou nevím,

taky mi to moc nešlo. Ale struny bych zkusila buď tak, že si do té marcipánové hmoty vytlačím rýhy a pak čokoládou rozpuštěnou v igelitovém pytlíku s ustřiženým růžečkem opatrně vyplním - ta rýha přece jen té třesoucí se ruce pomůže, nebo z obarveného marcipánu nebo jiné hmoty - něco jako na vánoční nepečená cukroví - rukama vyválet tenoučké válečky, nebo mě ještě napadl pendrek - ten se prodává dostatečně dlouhý, při troše snahy by z něj ty struny nakrájet asi šly…

 
Jenofefa
1315 příspěvků 14.06.07 09:46
S marcipánem zkušenosti nemám,

ale podle toho, co jsem četla, myslím, že barvu je lepší rozpustit v kapce vody, že se bude lépe do marcipánu zapracovávat. Jinak si přečti články tady na Labužníkovi: Marcipán a Růže z marcipánu - postup . Třeba ti pomohou.

 
tea63
935 příspěvků 14.06.07 09:44
Já s tím

osobní zkušenost nemám, ale jen tak pro zajímavost koukněte na www.milza.rajce.idnes.cz/Dorty. To jsem docela zírala:-)) A je tam mail na tu autorku, tak třeba by poradila. Hodně úspěchů.

 
HelcaK
960 příspěvků 14.06.07 10:25
Tedy,

klobouk dolů. Ty obrázky z odkazu jsou neuvěřitelné, naprosto mi selhává fantazie, jak to Smejkalova Iva vyrobila…

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.07 15:14
...

farbiť marcipán určite do hmoty, posypanie alebo natieranie by som neriskoval kvôli nerovnomernému - fľakatému sfarbeniu.

A struny by som sa pozrel v potravinách - cukrovinkách - cukrárňach po tých sajrajtoch čo za nimi bláznia deti, kdejaké želé kyslé nite v zelenej, modrej či kdejako inej farbe, alebo ten tenký pendrek (takisto nite). Myslí, že ho mávali v potravinovom kútiku Ikea, ale dlho som tam nebol

 
Claudia
103 příspěvků 14.06.07 15:40
...

Děkuju všem za rady - pen pendrek nebo podobné cukrovinky mě vůbec nenapadly!!! No ještě štěstí, že existuje Labužník a ně něm vy!!!
Ty foky dortů jsou úžasné, brada mi klesla až na klávesnici, úplně škoda je pak rozkrojit…

 
Jenofefa
1315 příspěvků 14.06.07 17:29
Malá inspirace

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz