Gulášový tip

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
glama  02.04.04 06:16
Gulášový tip

Nejlepší gulášek svého života jsem jedla od kamarádky Dáši a tak jsem na ní hned vyzvěděla její „tajnou zbraň“: Předávám dále: Říká se : Kolik masa, tolik cibule. Ale pozor. Ne na váhu, ale objemem! Když maso nakrájíte, očkem poměříte hromadu a stejnou hromadu dáte cibule. Ale Dáša je filuta! 1/4 až 1/3 tohoto objemu cibule nahradí najemno nakrájenou bílou, nebo slovenskou, chcete-li, PAPRIKOU! Čerstvou v sezóne nakrájí a nacpe do mrazáku a vystaráno na rok.
Paprika se smaží úplně stejně, spolu s cibulí v základu. Postupně se v guláši úplně rozdusí, bude úplně neviditelná, jen skvělá chuť guláše dá vytušit, že je v tom nějaký fígl!
Dále postupujete dle vlastní volby a chuti. Jen zahustit jíškou!
Opravdu vyzkoušejte!!
Gulášů jsem ochutnala mraky (20let v gastronomii), ale tohle mě dostalo!!!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3754 příspěvků 02.04.04 12:39
Glamo,

je to určitě skvělý fígl, to musím vyzkoušet. Ale mám dotaz - myslíš to vážně s tím zahušťováním jíškou ? Já buď nezahušťuji vůbec, když je dost cibule, aby byla šťáva " akorát", a nebo nastrouhanou střídkou chleba. Ale jestli nejlepší guláš, jaký jsi jedla, byl zahuštěný jíškou, tak snad změním názor.

 
glama  05.04.04 11:51
Myslím...

to vážně. Dáša to tak dělá. Já jsem na to pohodlná. Zahušťuji moukou rozkvedlanou ve vodě, mléce, jogutru apod. S jíškou se moc nedělám.
Ale Dáša ano, a ten její guláš byl opravdu úžasný!
Silný, lesklý, s výraznou chutí, no prostě žádná hospodská rychlovka.
Pozor, hlavně : Maso z kližky!!! Dáša se vždy před přípravou změní v „patologa“ a pitvá a čistí maso. Dá to hodně práce, ale ta chuť se rozhodně vyplatí!!!

 
Labužník kofola02
4 příspěvky 14.05.04 14:29
Najlepší je zemiak

S tou paprikou je to pravda, u nás je to bežná finta, skutočne je ten tzv. gulášový maglajz výborný. Guláš ale zahusťujeme zá:,–(ne nastrúhaným zemiakom,žiadna múka by do gulášu nemala ísť.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz