Nejlepší gulášek svého života jsem jedla od kamarádky Dáši a tak
jsem na ní hned vyzvěděla její „tajnou zbraň“: Předávám dále:
Říká se : Kolik masa, tolik cibule. Ale pozor. Ne na váhu, ale objemem!
Když maso nakrájíte, očkem poměříte hromadu a stejnou hromadu dáte
cibule. Ale Dáša je filuta! 1/4 až 1/3 tohoto objemu cibule nahradí najemno
nakrájenou bílou, nebo slovenskou, chcete-li, PAPRIKOU! Čerstvou v sezóne
nakrájí a nacpe do mrazáku a vystaráno na rok.
Paprika se smaží úplně stejně, spolu s cibulí v základu. Postupně se
v guláši úplně rozdusí, bude úplně neviditelná, jen skvělá chuť
guláše dá vytušit, že je v tom nějaký fígl!
Dále postupujete dle vlastní volby a chuti. Jen zahustit jíškou!
Opravdu vyzkoušejte!!
Gulášů jsem ochutnala mraky (20let v gastronomii), ale tohle mě
dostalo!!!
Gulášový tip
je to určitě skvělý fígl, to musím vyzkoušet. Ale mám dotaz - myslíš to vážně s tím zahušťováním jíškou ? Já buď nezahušťuji vůbec, když je dost cibule, aby byla šťáva " akorát", a nebo nastrouhanou střídkou chleba. Ale jestli nejlepší guláš, jaký jsi jedla, byl zahuštěný jíškou, tak snad změním názor.
to vážně. Dáša to tak dělá. Já jsem na to pohodlná. Zahušťuji
moukou rozkvedlanou ve vodě, mléce, jogutru apod. S jíškou se moc
nedělám.
Ale Dáša ano, a ten její guláš byl opravdu úžasný!
Silný, lesklý, s výraznou chutí, no prostě žádná hospodská
rychlovka.
Pozor, hlavně : Maso z kližky!!! Dáša se vždy před přípravou změní v
„patologa“ a pitvá a čistí maso. Dá to hodně práce, ale ta chuť se
rozhodně vyplatí!!!
S tou paprikou je to pravda, u nás je to bežná finta, skutočne je ten tzv. gulášový maglajz výborný. Guláš ale zahusťujeme zá:,–(ne nastrúhaným zemiakom,žiadna múka by do gulášu nemala ísť.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
