Ahoj labužníci, neznáte někdo jak se dělá guláš v troubě? Slyšela jsem, jak o tom hovoří dvě dámy v metru a hrozně to vychvalovaly. Bohužel jsem zaslechla jen část, takže mi uniklo zda vše naházím do hrnce a prostě dám do trouby, nebo nějak jinak? Prý to bylo móc dobré.
Guláš v troubě
vložený nedávno pod č. 23820 sa pripravuje v trúbe. Pod receptom sa rozprúdila bohatá diskusia. Zdalo sa mi, že minimálne eja má s týmto spôsobom prípravy nejaké skúsenosti. Ak nezareaguje na tvoj príspevok, skús ju kontaktovať.
V Anglii dost casto delaji ty jejich „stew“ v troube. Oni usmazi cibuli, pak obali maso v mouce a pridaji k cibuli a osmazi, okoreni, prilejou tekutinu, nekdy pridaji zeleninu, fazole a daji do trouby asi tak na 1 1/2 hodiny na 220 stupnu. Nemusi se tim micha, nepripali se to a ta mouka to zahusti takze se nemusi uz nicim jinym zahustovat.
přesně tak - všechno naházím do hrnce, promnu rukama, strčím do trouby na 150 st. a ponechám to osudu. Občas zkontroluji, podleji horkou vodou, a po cca dvou hodinách je hotovo.
jestli to nebude Eje vadit, tak přispěji mou páteční zkouškou na tuto mňamku. Dělala jsem v takovém tmavém težkém kastrolu / má modrý vnitřek / a zakryla jsem to poklicí. Dnes manžel dojídal poslední porci a prý byl krásně rozleželej. Přiznám se, že budu guláš takto dělat častěji, je to rychlé a téměř bezpracné.
je i přímo tady na Labužníkovi, od Buntera, v článku Jak šel čas - část 6. Viz. http://www.labuznik.com/article.php?… (omlouvám se, neumím vkládat proklikávací odkazy).