Kureci salat Constance Spry,

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
airan
652 příspěvků 26.10.06 13:11
Kureci salat Constance Spry,

Udajne podavan po korunovaci soucasne anglicke kralovny. Jsem zvedava co je to za zazrak



Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 26.10.06 22:58
Airan,

sedím si u habáněho u PC a narazila jsem na dotaz od Tebe, tak jsem požadovaný název vložila do googlu a našla jsem kromě krásných pivoňkých růží i onen salát, zatím ho posílám v angličtině, aby se mi někam nezatoulal a za chvíli ho přeložím ;o)

Coronation Chicken
Coronation Chicken was invented by Constance Spry and served at the Queen's Coronation lunch in 1953. Here's how to make it…

Ingredients (Serves 8):

2.3kg (5lb) chicken
1 tbsp vegetable oil
1 small, finely chopped onion
1 tbsp curry paste
1 tbsp tomato puree
100ml red wine
1 bay leaf
1/2 lemon juice
4 finely chopped apricot halves
300ml (1/2 pint) Mayonnaise
100ml (4 fl oz) whipping cream
Salt and pepper
Watercress to garnish

Instructions:
1. Skin the chicken and cut into small pieces and grill it until cooked.
2. In a small saucepan, heat the oil, add the onion and cook for about three minutes, until softened.
3. Add the curry paste, tomato puree, wine, bay leaf and lemon juice.
5. Strain and leave to :-).
6. Puree the chopped apricot halves in a blender or food processor or through a sieve.
7. Beat the :-)ed sauce into the mayonnaise with the apricot puree.
8. Whip the cream to stiff peaks and fold into the mixture.
9. Season, adding a little extra lemon juice if necessary.
10. Fold in the chicken pieces, garnish with watercress and serve.

 
penda
4752 příspěvků 26.10.06 23:52
Korunovační kuře (8 osob)

2.3 kg kuře,
1 PL rostlinného oleje,
1 malá, jemně nasekaná cibule,
1 PL kari pasty,
1 PL rajského protlaku,
100 ml červeného vína,
1 bobkový list, šťáva z 1/2 citronu,
4 půlky meruněk, jemně nakrájené,
300 ml majonézy,
100 ml smetany ke šlehání,
sůl a pepř, řeřicha potoční (jako salát) na oblohu.

Kuře stáhneme z kůže, maso nakrájíme na malé kousky a ugrilujeme. V kastrůlku rozehřejeme olej a osmahneme na něm po dobu tří minut cibuli (doměkka). Přidáme kari pastu, rajský protlak, víno, bobkový list a citronovou šťávu. Přecedíme a necháme vychladit. Z nakrájených meruněk uděláme kaši (v mixéru nebo propasírováním sítem). Vychlazenou omáčku zašleháme do majonézy spolu s meruňkovou kaší. Vyšleháme smetanu („do tuhých špiček“) a přidáme do směsi. Okořeníme a je-li třeba, přidáme i trochu citronové šťávy. Vmícháme do kuřecích kousků, obložíme řeřichou a podáváme.

Airan, dobrou chuť.

 
airan
652 příspěvků 27.10.06 16:03
Vladko,

Dekuji moc, byla jsem hrozne zvedava. Synacek si bere anglicanku a tohle pry dostaneme na svatebni hostine Ptala jsem se abych si tam nepripadala jako tele a vedela predem o co jde Abych se priznala nevypada na nic zvlastniho, urcite to zvladneme zbastit bez toho abysme kouleli ocima Hezky den.



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz