Ghí ?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 04.12.05 22:54
Ghí ?

Jak se připravuje? Vím, že je to přepuštěné máslo, ale není mi zcela jasný postup výroby.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 05.12.05 06:25
Ghee - Marmeládo,

jistě je na netu mnoho složitých receptů, ale já jsem pro jednoduchost, takže ten nejjednodušší: rozpusť máslo a zvolna vař, až dostane zlatou barvu a voní trochu jako pražená kukuřice. Pozor, musí se hlídat aby se nespálilo. Z povrchu seber pěnu. Pevné částice mléka se u:,–(í u dna. Ghee se používá hlavně v indické kuchyni. Má tu výhodu že je lépe stravitelné a má vyšší přepalovací bod.

 
meisje
580 příspěvků 05.12.05 09:05
...

Mam za sebou 8 let zivota v Indii a ghee jsem delala a obcas jeste delam stejne jako Esmeralda jen s tim rozdilem, ze jsem ho podle indickych kamaradek prevarovala tak 2-3, plati ze cim vice peny se sebere tim je ghee lepsi. A nakonec precedit pres platynko. Nejlepsi je z masla vodnich buvolu.

 
lydia
1227 příspěvků 05.12.05 09:11
marmelado,

podivej se na tuto diskusi

 
sim
293 příspěvků 05.12.05 13:49
...

Alton Brown ma este nejake vychytavky na zlepsenie vyroby ghee:

Melt a pound of butter in a heavy saucepan over low heat and slowly cook until the bubbling ceases and the liquid turns clear, 30-40 minutes.
bullet Strain and :-), being sure to leave any solids in the bottom of the pan.
bullet Or, once the butter has cleared, remove from heat and add two inches of hot tap water. Since it's less dense than water, the now clarified butter will float to the top.
bullet A few hours in the fridge will solidify the butter. Use or wrap in wax paper and foil and refrigerate. Can be frozen for up to two months.

 
Manana
1515 příspěvků 05.12.05 23:27
Ghí

Je to jednoduché. Potřebuješ pánev, máslo a několik palic dobré sušené marihuany.
Na pánvi na mírném plameni rozpuštíš máslo, a necháš ho přepouštět tak, aby se nespálilo, sbíráš pěnu, a když už je přepuštěné, to je že už nepění, tak ho odstavíš a po chvíli přecedíš přes hustou látku, aby máslo bylo bez těch hnědých drobečků. Pak dáš málo znovu na mírný oheň, přidáš palice marjánky, ať už celé nebo drcené, a necháš mírně potáhnout, až bylina pustí všechnu svou sílu do másla. Pak buď zcedíš, nebo nezcedíš. Vychladlé uschováš, vydrží hodně dlouho, nežlukne. Můžeš použít jako máslo na chleba, jako tuk do slaného pečiva nebo tyčinek, jako omastek vpodstatě kamkoliv. Účinky to má vždy, podle množství byliny a její síly. Já to ale nejím, ani nepoužívám, zůstávám věren pivu a kořalce.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz