Milí labužníci a labužnice, blíží se vánoce, máme první adventní neděli, sliby se mají plnit o vánocích, proto Vás žádám o recept, 20 let slibuji manželovi, že na Boží hod udělám krůtu, vždycky jsem se z toho nějak vymluvila, ale tento rok jsme již pozvali kamarády, přátele a známé na slavnostní oběd, dejte mně prosím dobrý tip na krůtu- odzkoušený recept, abych se mohla blejsknout......., ti, které jsme pozvali, říkají, že dobře vařím, tak je nechci zklamat prosím , a to snažně
Prosba, žádost, prosení velké
krůtu děláme podle zdejší tradice každé vánoce. Pečeme ji zároveň
se šunkou venku ve Weber BBQ, jinak bysme se v kuchyni upekli. K uhlíkům
přidávám namočené větvičky Hickory (Pecan), které dají krůtě mírně
uzenou chuť. Po dvacet let ji nadívám stejnou "nádivkou ":http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…
protože každému moc chutná. Nádivka vypadá na první pohled fádní, ale
kombinace celeru a ořechů je překvapivě lahodná.
Nevidím důvod, proč by se to samé nedalo upéct v kuchyňské troubě.
krůtu hodně prošpikovat dobrým špekem a pak péct pomalu přikrytou na hodně másla - krůta je suchá! Když už měkne, tak odkrýt a upéct dozlatova. Ta nádivka vypadá super!! Snad se i začnu zas na ty vánoce těšit!
zde je jeden z receptů, které jsem každým rokem připravovala v Kanadě. Je u něj seznam možností různých příloh s recepty taktéž na Labužníku Absolutně slavnostní kompletní večeře - krocan/krůta Chceš-li tak se na ty recepty podívej
…kromě receptů, které najdeš na Labu, si můžeš pomoci zakoupením prosincových čísel Apetita nebo Chef gurmána, kde je podrobně popsán i zobrazen postup přípravy slavnostní krůty/krocana.
Mnoho úspěchů a dej pak vědět, jak se zadařilo.