Vínne klobásky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
cofola
71 příspěvků 29.11.05 14:08
Vínne klobásky

Neviete niekto recept na vínne klobásky, márne sa snažím dopátrať na Labužníku. Alebo aspoň poradiť kde ho nájsť?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
manek  29.11.05 14:39
Vinné klobásky

Myslíš recept na výrobu, nebo jak je připravit?

 
cofola
71 příspěvků 29.11.05 15:01
Samozrejme

na výrobu, na prípravu sa mi podarilo nájsť.

 
Eja
3787 příspěvků 29.11.05 15:27
Tady

Klobásy vinné

Suroviny:
600 g telecí plece nebo ořezu, 800 g vepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dl smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva

Postup: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř, sůl, strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, nejlépe v troubě.

 
Ivo
1045 příspěvků 29.11.05 15:41
No Eji !?! ...

…to už mi zavání porušováním Aeskulapovy přísahy - žasnu .

Ale faktem je, žes mě inspirovala - budu muset otestovat.

Zdraví Tě Ivo.

 
marmelada
1643 příspěvků 29.11.05 16:01
recept - eja

Musím říct - bezva recept. Ale! Kurňa šopa, dávejte ty recepty do receptů, kdo to z tý diskuse má pořád tahat. Víte jak se to blbě tiskne.
Služebníček, děkuji :)).

 
manek  29.11.05 16:23
Marme,

rád bych dával, ale když se na přidání receptů z práce nedostanu…
Možná má ještě někdo tentýž problém!

 
marmelada
1643 příspěvků 29.11.05 17:16
Manku,

já ano, tak jsem ti ho na ty recepty dala :)).

 
manek  30.11.05 07:17
Marmeládko,

ale tento recept přidala Eja! Já jse dal recept na Trdelníky v diskuzi mimo mísu!
Doufejme, že se Eja nebude zlobit…

 
marmelada
1643 příspěvků 30.11.05 08:53
Jeminkote,

to není tvoje oslovení manku. Moc se omlouvám, že jsem to v aktivním záchvatu takhle popletla. Omlouvám se tímto i Eje. Manku, tak prosím tě, uprav ten recept a dej autorství Eje. Znáš to - moje recepty - upravit - autor… Snad na to někdy najdeš prostor a čas (když teď nemůžeš). Tak ahoj a těším se na úspěšnější setkáni tady.

 
bedla  30.11.05 14:20
...

cofolo, podívej se na stránky: www.coop.cz. JE tam jeden velmi pěkný recept na přípravu domácích vinných klobás, tak jak se opravdu dělají.

 
marmelada
1643 příspěvků 30.11.05 19:08
Recept Bedlo

Bedlo, prosím tě upřesni ten odkaz, já jsem se tam nějak nezorientovala a recept jsem nenašla.

 
bedla  30.11.05 21:37
vinné klobásky

marmeládo, zadej: www.coop.cz/magazin/4 2001/vinna klobasa.html
Je tam uvedena i klobása, kterou napsala Eja, ale druhá nebo třetí má název: Domácí vinná klobása - to je ona. bedla

 
Ivo
1045 příspěvků 30.11.05 21:52
Bedličko...

…Tvůj odkaz je nefunkční - nesmí tam být mezery. Nebyly místo těch mezer nějaké znaky?

Pěkný večer, Ivo.

 
Ivo
1045 příspěvků 30.11.05 21:54
Už to mám...

…mají tam být podtržítka.

 
bedla  30.11.05 22:12
vinné klobásy

Ivo, zkoušela jsem přesně, co jsem napsala a byla jsem tam v pohodě.

 
Ivo
1045 příspěvků 30.11.05 22:27
Bedličko...

…ať se na místě propadnu do západního Německa, jestli to je, jak říkáš…

 
bedla  01.12.05 07:38
vinné klobásy

Ivo, už jsi tam měl být, podívej se prosím pozorně na odkaz. Je souhlasný s tím, co tu uvádím. Pokud si tam chceš uvádět další znamínka , je čistě Tvoje věc. Já totiž, než jsem tento odkaz uveřejnila, tak vždy vyzkouším, zda to funguje… Prosím přečti si znovu. Na další Tvé vzkazy již nebudu reagovat - namám ráda mlátit prázdnou slámu. bedla

 
manek  01.12.05 08:05
Vinné klobásky

Ivo a Bedlo,

nehádejte se, každý máte svoji pravdu: Ten odkaz Bedlo nemůže fungovat, vypadlo ti při opisování podtržítko u vinna_klobasa. Ivo, je to v archivu, magazín 4/2001, tady na to máš odkaz: : vinná klobása, odkaz se otevře do nového okna .

 
Ivo
1045 příspěvků 01.12.05 08:14
Manku...

…dík za diplomaticky řešenou podporu. Možná že existuje prohlížeč, do kterého nacpeš URL s mezerami a on Ti tam automaticky namontuje podtržítka, ale nevím o žádném takovém. Abych tu nebyl za trdlo, tak jsem to zkoušel s oněma mezera v několika různých prohlížečích a vždy mě to poslalo do háje. Když jsem mezery v odkaze zaměnil za podtržítka, tak jsem byl doma.

Bedli - to vůbec nechápej jako útok proti Tobě, to je jen drobný techický problém.

Zdraví Ivo.

 
Vali
1326 příspěvků 01.12.05 09:44
Ivo - manku
  • já jsem sice blbá ženská, ale zkopírovala jsem si to myší a vložila do vyhledávače a i když mě klovásy nezajímají, fungovalo mi to. :-)))))
 
Vali
1326 příspěvků 01.12.05 09:46
oprava
  • pardon - klobásy
 
bedla  01.12.05 09:57
vinné klobásky

Ale, já se nezlobím, opsala jsem co bylo na obrazovce, pokud se tím chceš zaobírat, přijeď MŮŽEŠ VYZKOUŠET, PROČ BYCH SI VYMÝŠLELA. U mne to funguje, u Vali to funguje, já Ti ten problém nevyřeším a žádná podtržítka tam nemám, a pak o co jde ...... Hezké vánoce přeje bedla

No, a teď jsem porušila moje pořekadlo - nikdy neříkej nikdy.

 
manek  01.12.05 10:04
Vali,

já jsem udělal totéž, a objevilo se mi ERROR… Asi na to má vliv prohlížeč, jak píše Ivo, nevím.

 
Ivo
1045 příspěvků 01.12.05 14:16
Tak jsem se právě vrátil ze západního Německa...

…a chtěl bych se omluvit za moji případnou urputnost a neomalenost. Pojďme se dohodnout na tom, že komu nebude odkaz fungovat ve tvaru, jak jej zde uveřejnila Bedlička, tak si místo mezer napíše podtržítka a pak by teoreticky mohl být úspěšný.

I já přeji pěkné adventní dny.

PS: Vali a Bedli, můžete mi prozradit, který prohlížeč používáte?

 
Eja
3787 příspěvků 01.12.05 15:13
Tak v Exploreru

mi to tedy nefunguje. Firefox nemůžu vyzkoušet, protože je u doktora

 
di
2451 příspěvků 01.12.05 19:19
České klobásy vinné, pivní či smetanové

Tenhle recept jsem našla v knížce po mém dědečkovi řezníkovi. Tady to je:

  1. 2 kg vepřového libového výřezu + 1 kg vepřového tučného výřezu umel přes 3 mm desku;
  2. v přiměřeném množství bílého vína (piva nebo sladké smetany podle druhu klobás) rozmoč a rozmělni: 1 a 1/2 žemle, bílý pepř mletý, muškátový květ, hřebíček, postrouhanou citrónovou kůru, zázvor, nové koření a sůl.


Směsi 1) a 2) důkladným hnětením zpracuj v jemné těsto a potom narážej do širších skopových střívek. (Nesmí se příliš plniti, aby střeva při pečení nepraskala.)
Tyto klobásy svíjíme v kotoučky, propíchneme je špejlem a pekou se nebo též smaží (smetanové se výhradně smaží).
Poznámka z předmluvy: uzeninu vyrábíme zásadně jen z výřezu nejméně týden proleželého, tj. prosoleného konservní solí (jeden díl sanytru smíchaného s 8 díly soli) a přísadou česneku (na 5 kg masa asi jeden strouček).


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz