Neviete niekto recept na vínne klobásky, márne sa snažím dopátrať na Labužníku. Alebo aspoň poradiť kde ho nájsť?
Vínne klobásky
Klobásy vinné
Suroviny:
600 g telecí plece nebo ořezu, 800 g vepřové plece, mletý pepř,
citrónová kůra, 1dl smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva
Postup: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř, sůl, strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, nejlépe v troubě.
…to už mi zavání porušováním Aeskulapovy přísahy - žasnu .
Ale faktem je, žes mě inspirovala - budu muset otestovat.
Zdraví Tě Ivo.
Musím říct - bezva recept. Ale! Kurňa šopa, dávejte ty recepty do
receptů, kdo to z tý diskuse má pořád tahat. Víte jak se to blbě
tiskne.
Služebníček, děkuji .
rád bych dával, ale když se na přidání receptů z práce
nedostanu…
Možná má ještě někdo tentýž problém!
ale tento recept přidala Eja! Já jse dal recept na Trdelníky v diskuzi
mimo mísu!
Doufejme, že se Eja nebude zlobit…
to není tvoje oslovení manku. Moc se omlouvám, že jsem to v aktivním záchvatu takhle popletla. Omlouvám se tímto i Eje. Manku, tak prosím tě, uprav ten recept a dej autorství Eje. Znáš to - moje recepty - upravit - autor… Snad na to někdy najdeš prostor a čas (když teď nemůžeš). Tak ahoj a těším se na úspěšnější setkáni tady.
cofolo, podívej se na stránky: www.coop.cz. JE tam jeden velmi pěkný recept na přípravu domácích vinných klobás, tak jak se opravdu dělají.
Bedlo, prosím tě upřesni ten odkaz, já jsem se tam nějak nezorientovala a recept jsem nenašla.
marmeládo, zadej: www.coop.cz/magazin/4 2001/vinna
klobasa.html
Je tam uvedena i klobása, kterou napsala Eja, ale druhá nebo třetí má
název: Domácí vinná klobása - to je ona. bedla
…Tvůj odkaz je nefunkční - nesmí tam být mezery. Nebyly místo těch mezer nějaké znaky?
Pěkný večer, Ivo.
Ivo, už jsi tam měl být, podívej se prosím pozorně na odkaz. Je souhlasný s tím, co tu uvádím. Pokud si tam chceš uvádět další znamínka , je čistě Tvoje věc. Já totiž, než jsem tento odkaz uveřejnila, tak vždy vyzkouším, zda to funguje… Prosím přečti si znovu. Na další Tvé vzkazy již nebudu reagovat - namám ráda mlátit prázdnou slámu. bedla
Ivo a Bedlo,
nehádejte se, každý máte svoji pravdu: Ten odkaz Bedlo nemůže fungovat, vypadlo ti při opisování podtržítko u vinna_klobasa. Ivo, je to v archivu, magazín 4/2001, tady na to máš odkaz: : vinná klobása, odkaz se otevře do nového okna .
…dík za diplomaticky řešenou podporu. Možná že existuje prohlížeč, do kterého nacpeš URL s mezerami a on Ti tam automaticky namontuje podtržítka, ale nevím o žádném takovém. Abych tu nebyl za trdlo, tak jsem to zkoušel s oněma mezera v několika různých prohlížečích a vždy mě to poslalo do háje. Když jsem mezery v odkaze zaměnil za podtržítka, tak jsem byl doma.
Bedli - to vůbec nechápej jako útok proti Tobě, to je jen drobný techický problém.
Zdraví Ivo.
- já jsem sice blbá ženská, ale zkopírovala jsem si to myší a vložila
do vyhledávače a i když mě klovásy nezajímají, fungovalo mi to.
Ale, já se nezlobím, opsala jsem co bylo na obrazovce, pokud se tím chceš zaobírat, přijeď MŮŽEŠ VYZKOUŠET, PROČ BYCH SI VYMÝŠLELA. U mne to funguje, u Vali to funguje, já Ti ten problém nevyřeším a žádná podtržítka tam nemám, a pak o co jde ...... Hezké vánoce přeje bedla
No, a teď jsem porušila moje pořekadlo - nikdy neříkej nikdy.
já jsem udělal totéž, a objevilo se mi ERROR… Asi na to má vliv prohlížeč, jak píše Ivo, nevím.
…a chtěl bych se omluvit za moji případnou urputnost a neomalenost. Pojďme se dohodnout na tom, že komu nebude odkaz fungovat ve tvaru, jak jej zde uveřejnila Bedlička, tak si místo mezer napíše podtržítka a pak by teoreticky mohl být úspěšný.
I já přeji pěkné adventní dny.
PS: Vali a Bedli, můžete mi prozradit, který prohlížeč používáte?
Tenhle recept jsem našla v knížce po mém dědečkovi řezníkovi. Tady to je:
- 2 kg vepřového libového výřezu + 1 kg vepřového tučného výřezu umel přes 3 mm desku;
- v přiměřeném množství bílého vína (piva nebo sladké smetany podle druhu klobás) rozmoč a rozmělni: 1 a 1/2 žemle, bílý pepř mletý, muškátový květ, hřebíček, postrouhanou citrónovou kůru, zázvor, nové koření a sůl.
Směsi 1) a 2) důkladným hnětením zpracuj v jemné těsto a potom narážej
do širších skopových střívek. (Nesmí se příliš plniti, aby střeva
při pečení nepraskala.)
Tyto klobásy svíjíme v kotoučky, propíchneme je špejlem a pekou se nebo
též smaží (smetanové se výhradně smaží).
Poznámka z předmluvy: uzeninu vyrábíme zásadně jen z výřezu nejméně
týden proleželého, tj. prosoleného konservní solí (jeden díl sanytru
smíchaného s 8 díly soli) a přísadou česneku (na 5 kg masa asi jeden
strouček).
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
