Může mi prosím někdo z Vás poradit,jak upravovat tento druh těstovin?Rozhodla jsem se experimentovat,ale opouští mě fantazie…
Experiment.....
Alec, já je plním třeba ochuceným mletým masem a potom zapékám jako
lasagně s rajčatovou, sýrovou nebo žampionovou omáčkou.
za rady všem.Omrkla jsem receptíky a uchýlila se asi k nejjednodušší
variantě. „Trubičky“ jsem naplnila tužší směsí z mletého
masa,cibule,žampionů,rajčat a různých bylinek.Sýrovou omáčku z Nivy se
mi podařilo udělat hustší.Vařečka v ní skoro stála,ale na závadu to
v konečné fázi nebylo Nakonec ještě nahrubo nastrouhaný eidam a šup
s tím do trouby.
A můj celkový dojem?Časově náročnější než jiné,podobným způsobem
upravované těstoviny,ale na talíři tvar trubiček nerozeznatelný.Chuťově
výborné,tudíž mé experimentování v tomto směru bude určitě
pokračovat.
Alec, zřejmě jsi ty cannelloni předem vařila, žejo? Já je dávám zapéct (stejně jako lasagně) „syrové“ a tudíž po zapečení nejsou přetažené a tudíž si drží tvar
nevařila… Ale asi bylo hodně té sýrové omajdy.Bála jsem se,aby nebyly trubičky třeba na okrajích tvrdé,tak jsem nešetřila.Změkly celé,ale tvar trubiček vzal jaksi za své......
Ber to etymologicky podľa ich mena cannelloni - kanál a môžeš ich naplniť čímkoľvek ťa napadne, či na slano (ako si už zistila), alebo na sladko (tvaroh, žĺtko, hrozienka škorica…)
Úspešné „kanálové“ experimentovanie )