Dobrý večer vespolek,
už delší dobu mi vrtá hlavou jedna záhada, a tak mě tady máte.
Po mamince jsem převzala zvyk maso (kuřecí či vepřové) vždy před pečením povařit či podusit do měkka. Dvakrát jsem zkusila kuře přímo upéct, a to naporcované, ale pokaždé bylo poněkud nedopečené, ačkoli jsem ho v troubě nechala hodně přes hodinu. Kromě toho nebylo ani tak chutné jako obvykle, protože dušením se maso navíc krásně prosolí a kompletně provoní kořením, cibulí a česnekem.
Jenže ve většině receptů vidím, že ostatní kuchtíci asi rovnou
pečou. A to ještě poměrně krátkou dobu, třeba tady jen 35 minut: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Já stoprocentně vím, že za 35 minut vytáhnu z trouby polokrvavé kuře.
A není to otázka nějakých 5 či 10 minut. Jak jsem řekla dříve, ani
dvojnásobná doba nezaručuje pořádné propečení.
Co s tím? Má moje rodina takovou smůlu na nevýkonné trouby (tím
nemyslím muže ? Maminka má už několik let
elektrickou, celkem obyčejnou. Já jsem momentálně okolnostmi nucena
používat docela starou, plynovou.
Předem děkuji za všechny názory.