môžem zamraziť bryndzu? máte s tým niekto skúsenosť? neznehodnotí sa tým?
zmrazenie bryndze
běžně zmrazuji od té doby, co se rozdělilo Československo a v Praze nebyla k dostání. Když jsem jela na Slovensko (nebo někdo ze známých), nakoupila jsem několik balíčků a dala do mrazáku. Nyní stejně kupuji více balíčků v Makru a nespotřebovanou zmrazím. Používám ji běžně na bryndzové halušky, do těsta na slané tyčinky a žádný rozdíl jsem nepozorovala.
do teplej kuchyne (rôzne koláče s bryndzou, zapekané veci, halušky)
rozdiel nepoznáš, ak robíš nátierku z bryndze (bryndza, cibuľa, červená
paprika a podobne), tam trošičku cítiť rozdiel, ale skutočne nepatrne.
Zamrazujem už roky, lebo bryndzu Makovických nie všade dostať, ale v jej
mieste výroby skoro vždy ;o) tak si robím priebežné zásoby.
A tip: počkaj ešte 6 - 8 týždňov, to bude vrchol takzvanej májovej
bryndze, chuťovo najlepšej. Tej vždy nakúpim najviac a zamrazím
na zimu.
čiže ak ju chcem použiť na plnenie pirohov (bryndza, uvarené zemiaky, popražená cibuľka) môžem ju teda zamraziť? Potom keď ju vyberiem nechať len zvoľna roztopiť a použiť ako zvyčajne?
presne, ako píšeš. A ak máš naj_lep_šiu slovenskú bryndzu
z Ružomberka od Makovických ) balenú v plastovom „črievku“, tak tá sa
dá elegantne a rýchlo rozmraziť ponorením do pohára so studenou vodou.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
