Milá děvčata tady u nás, co máte ve zvyku nabízet koledníkům na Velikonoce? Myslím jenom tak do ruky, aby mohli rychle zase o dům dál.
Co koledníkům?
Když jsem byla malá tak se dávalo krásně obarvené vajíčko (předem uvařené natvrdo) nebo koruna (mince).
Tady v Oz se na koledu nechodí. Čokoládová vajíčka nebo zajíčci se
poschovávají v zahradě do trávy a děti si je ráno musí najít.
Vždy jsme museli přivázat psy aby je nanašli první.
Já dám na ošatku tu papírovou zelenou travičku k tomu po:,–(ím žluté kuře pro tu správnou velikonoční atmosferu, no a do ošatky všechno možné namíchám, koledníci si pak vyberou komu co nejvíc pasuje a v dnešní době o nic není nouze.Penízky s velikonočním motivem zajíců, kuřátek a kačenek ,malá plněná čokoládová vajíčka,lízátka,oplatečky s motivem velikonoc vše samozřejmě balené, toto vše se dá už koupit a pak i ty klasické vařené vajíčka někdy kiwi,protože to má tvar vejce, mám zkušenost berou vše
Tady u nas na Plzensku se take drzi tradice velikonocniho zajicka (pochazi asi od sudetskych Nemcu), takze i my na zahrade schovavame sladkosti pro deti (hledaji pote, co prijdou z koledy). Kvuli pejskum nemuzu schovavat do travy, ale musim na strom nebo na drivi. Ale mam pocit, ze to fakt bude spis zalezitost rodin s nemeckymi predky.
A my každý rok barvíme vajíčka cibulí, chladíme nějakou lihovinku a pak dostávají koledníci hádejte- perníčky!!! A stálí koledníci už perníkové výtvory.
Nabízet vajíčko, čokoládičky, lízátka apod., to považuji za samozřejmé. Pro starší se vychladí slivovička. Jenže kromě toho bývá taky u nás zvykem nabídnout chlebíček, koláč… (když si nevezmou, jejich škoda, ale něco nachystat musím).
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz