jestli Labužníci moc nezlobili, tak jim Ježíšek určitě přinesl
nějakou chutnou literaturu. Na mě myslel knihou Šéfkuchař na cestách
(A.Bourdain) a Chuťopis (J.Rákosníková-D.Prošková). Šéfkuchařova kniha,
Důvěrnosti z kuchyně, byla skvělá a tak mám radost z pokračování.
Chuťopis je také napsán velice zajímavě a čtivě.
Jdu si udělat čaj, sednu do křesla u krbu, obložím se cukrovím, konečně
ochutnám vosí hnízda s kterými jsem se tak piplala a sváteční odpoledne
budu trávit čtením.
Jak jste na tom vy, ostatní Labužníci?
Chutné čtení,
cukrovíčko moc nemusím, ale seděla jsem pod lampou a probírala se
Kuchařkou od Jamie Oliver - jamie po italsku…také moc dobré, není tam
zapotřebí xxxx ingrediencí a skutečně se podle toho dá vařit.
Jen jsem odběhla, vnouček uvolnil počítač…jdu pomáhat…dcera vyrábí
sushi…pěkné čtení a hezký zbytek svátků..
Jažíšek pamatoval s Šéfkuchařem na cestách, z první knížky od mistra Bourdaina mám stejné zkušenosti, jako Bali. Pak mi taky ještě donesl Culinarii Greece a nejnovější knížku od Jamie Olivera -Cook with Jamie. Z té jsem úplně unešená. Bohužel mi nějak nezbývá čas na to posezení s cukrovím u krbu, snad večer… Ještě jsem za celé tyto Vánoce neviděla ani deset minut jakékoli klasické pohádky, budu si je asi muset nechat odvyprávět
jsem nakonec koukala na starý fr. film Bouvard et Pecuchet.
Musím ale říct, že česká verze Písařů je mnohem lepší.
Jinak z vánoční tv jsem taky nic neviděla. Ne pro nedostatek času, ale
protože ji zapínám málokdy.
… si na me Jezisek vzpomnel se Silver Spoon a pak me jeste potesil s Vari sefkuchari. Sefkuchar na cestach a Culinaria Italie je holt na mne.
také jsem dostala ¨The Silver Spoon¨ (the tam jaksi schází), a potom ještě ¨Europe's Master Cheefs¨obsahující Appetizers, Main Dishes a Desserts předních evropských šéfkuchařů, kteří z klasických receptů vytvářejí jejich moderní pojetí. Nádherné fotografie úpravy pokrmů na talíři. Objednáno z www.mojakniha.sk se kterými mám jen ty nejlepší zkušenosti (ochotní a milí!). Některé knihy jsou tam o porovnání levnější.
Pozdrav na všechny!
U nás to Ježíšek (aka manžel) nevydržel a některé dárečky vypustil již předem - takže toho posledního Jamieho mám už přečteného a fakt je skvělý. Pod stromeček si nechal naprostou bombu - Made in Italy od Giorgia Locatelliho - je to úžasná věc pro každého kdo miluje italskou kuchyni, krásná knížka po estické stránce, skvělý text a velmi zajímavé recepty - fakt vřele doporučuji. Jako druhou bombu si pak manžel nechal předobjednávku Culina Mundi - je to od stejného vydavatelství jako Culinaria (ta původní anglická), má to 1000 stránek a je to průřez světovou kuchyní, kde každou zemi zastupují vybraní šéfkuchaři - má to jedinou chybu - vyjde to až v dubnu - takže si holt musím počkat.
Bali, Olivovou kuchařku jsem já dostala, jste holky šikovné
Jinak Ježíšek naložil Bourdain - 2 ks Na cestách i Důvěrnosti,
Culibariu Italiu tak mám se čím pročítat
Musím se pochlubit, už mám internet doma, takže přístup na Labužníka je lepší a mohu mu věnovat více času. Ježíšek taky naložil Olivovou kuchařku a už v prosinci Culinarii Itálie. K tomu přispěla i doporučení z Labužníka, takže děkuji.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz