Vsimla jsem si, ze je tu dost lidi zpoza oceanu. Prosim chtela bych recept na to, cemu se v Americe rika cheesecake, ale tak, abych si to dokazala prevest na ceske ingredience. Tedy recept si najdu na webu, ale neni mi jasne… je tam tvaroh? nebo Lucina?nebo Cottage cheese? O to mi jde… Kdyz pisi cream cheese, co je to v Cesku?
Cheesecake
podle mne je nejlepsi nahradou Lucina, neni to uplne jak original philadelpia
nebo jiny cream cheese, ale do cheesecake dle mych americkych pratel jeste
lepcejsi a na dno Bebe Dobre rano - oriskove
s medem. Jinak cheesecake mam mooooc rada, delam jich spousty variaci, jestli
budes chtit neco vedet, napis!
zrovna na tohle téma teď připravuju pro Labužníčka článek! Do amerického cheesecake patří cosi, co by se dalo přeložit jako smetanový sýr, nejblíž k tomu má podle mě tučný měkký tvaroh, který je třeba předem pořádně rozetřít dohladka (ale nevmíchat moc vzduchu, jinak koláč při pečení naběhne a pak zase spadne), případně Lučina či ricotta. Počkej tak čtrnáct dní, přečteš si o tom víc
Cheesecake moucnik z cca 1 cm tenke vrstvy „testa“ a zbytek cca 5 cm
vysoka vrstva z cream cheese - s ruznymi prichutemi ovoce, cokolady atd. Muze
byt peceny i nepeceny (tam se pouziva do syru zelatina). V originale se
pouziva ona zminovana Philadelphia. Ja bych ji chutove a vlastnostmi prirovnala
nejvic k Lucine. Uz jsem se setkala i s nahradou pomazankovym maslem.
Dno cheesecaku se vetsinou dela z pomletych susenek spojenych rozpustenym
maslem - smes se upechuje na dno formy. Ty BeBe dobre rano tam musi byt mnam
mnam. Hezky den, D.
mam o napsat sem - nebo muzu poslat Florentynce at to zapracuje do clanecku,
at je to pohromade… Jak je libo
varianty klidně napiš sem, já jich mám pro článek poměrně dost, ale
prosím, když budeš mít chvilku, ozvi se mi na
florentyna.malinowski@mrwolf.cz, ráda bych s tebou probrala něco ohledně
technologie
Díky, Flo.
zatim jen na peceny, ten je muj oblibeny, vecer, az miminko dovoli, pridam i na nepecene. Dejte vedet jak Vam chutnal!!
se dá sehnat v culinarii na rohu skořepky(pokud jsi z prahy).je sice dost drahá,ale třeba pak docílíš nejautentičtější chuti.pro jednou bys to mohla zkusit.pak dej vědět,jak cheesecake dopadl.
tak Philly je to, cemu se rikalo zerve. Nekde mam malou kucharku zerve
receptu. Ceskych.
Nepecene cheescake se delaji z tohoto syru (coz muze byt asi ta Lucina).
Pecene z ricota nebo tvarohu.
Do nepecenych se dava gelatina, ackoliv se da velmi lehce udelat i bez.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
