Cheesecake

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
strnecka
16 příspěvků 10.03.05 17:18
Cheesecake

Vsimla jsem si, ze je tu dost lidi zpoza oceanu. Prosim chtela bych recept na to, cemu se v Americe rika cheesecake, ale tak, abych si to dokazala prevest na ceske ingredience. Tedy recept si najdu na webu, ale neni mi jasne… je tam tvaroh? nebo Lucina?nebo Cottage cheese? O to mi jde… Kdyz pisi cream cheese, co je to v Cesku?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Andry02
121 příspěvků 10.03.05 17:20
Srnecko,

podle mne je nejlepsi nahradou Lucina, neni to uplne jak original philadelpia nebo jiny cream cheese, ale do cheesecake dle mych americkych pratel jeste lepcejsi :-) a na dno Bebe Dobre rano - oriskove s medem. Jinak cheesecake mam mooooc rada, delam jich spousty variaci, jestli budes chtit neco vedet, napis!

 
Florentyna
439 příspěvků 10.03.05 23:39
Jůůůů,

zrovna na tohle téma teď připravuju pro Labužníčka článek! Do amerického cheesecake patří cosi, co by se dalo přeložit jako smetanový sýr, nejblíž k tomu má podle mě tučný měkký tvaroh, který je třeba předem pořádně rozetřít dohladka (ale nevmíchat moc vzduchu, jinak koláč při pečení naběhne a pak zase spadne), případně Lučina či ricotta. Počkej tak čtrnáct dní, přečteš si o tom víc

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 11.03.05 08:40
Cheesecake

Cheesecake moucnik z cca 1 cm tenke vrstvy „testa“ a zbytek cca 5 cm vysoka vrstva z cream cheese - s ruznymi prichutemi ovoce, cokolady atd. Muze byt peceny i nepeceny (tam se pouziva do syru zelatina). V originale se pouziva ona zminovana Philadelphia. Ja bych ji chutove a vlastnostmi prirovnala nejvic k Lucine. Uz jsem se setkala i s nahradou pomazankovym maslem.
Dno cheesecaku se vetsinou dela z pomletych susenek spojenych rozpustenym maslem - smes se upechuje na dno formy. Ty BeBe dobre rano tam musi byt mnam mnam. Hezky den, D.

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 11.03.05 08:51
Andry

Prozrad nam prosim nejake variace, o kterych pises. Cheesecake mam taky mooooc rada. Diky.

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 11.03.05 15:16
Klido se podelim

mam o napsat sem - nebo muzu poslat Florentynce at to zapracuje do clanecku, at je to pohromade… Jak je libo :-))))))

 
Florentyna
439 příspěvků 11.03.05 15:51
Andry,

varianty klidně napiš sem, já jich mám pro článek poměrně dost, ale prosím, když budeš mít chvilku, ozvi se mi na florentyna.ma­linowski@mrwol­f.cz, ráda bych s tebou probrala něco ohledně technologie
Díky, Flo.

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 11.03.05 18:01
receptik pridan

zatim jen na peceny, ten je muj oblibeny, vecer, az miminko dovoli, pridam i na nepecene. Dejte vedet jak Vam chutnal!!

 
chocolat
106 příspěvků 12.03.05 13:56
originál philadelphia

se dá sehnat v culinarii na rohu skořepky(pokud jsi z prahy).je sice dost drahá,ale třeba pak docílíš nejautentičtější chuti.pro jednou bys to mohla zkusit.pak dej vědět,jak cheesecake dopadl.

 
possum
464 příspěvků 12.03.05 14:28
pokud tomu rozumim,

tak Philly je to, cemu se rikalo zerve. Nekde mam malou kucharku zerve receptu. Ceskych.
Nepecene cheescake se delaji z tohoto syru (coz muze byt asi ta Lucina).
Pecene z ricota nebo tvarohu.
Do nepecenych se dava gelatina, ackoliv se da velmi lehce udelat i bez.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz