Celozrnné pečivo

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Ivana.875
1 příspěvek 03.12.14 20:14
Celozrnné pečivo

Ahoj, už nějakou dobu jsem žila v domnění, že jím zdravé celozrnné pečivo, ale teď jsem si přečetla tohle (http://nutrizone.cz/…en-obarvene/) a zjistila jsem že to je zřejmě jen podvod supermarketů a jde pořád o pečivo z klasické bílé mouky :( Nevíte jak to bezpečně poznat, případně doporučit nějakou dobrou pekárnu v Brně kde pečou celozrnné? :nevim:

Reakce:
Eja
3839 příspěvků 04.12.14 14:12

@Ivana.875 dobré vodítko je cena, celozrnná mouka je dražší a pokud stojí „celozrnný“ rohlík 3 koruny nejspíš celozrnný nebude. Podezřelé jsou hodně tmavé produkty - celozrnná mouka není nijak zvlášť tmavá, dobarvení se nabízí. A hlavně - po rozlomení by měly být aspoň minimálně znát zbytky zrn…
V hyper/super myslím v 90% o celozrnné pečivo nejde.
Brno nevím, jsem z jiného konce.

vimp48
1 příspěvek 03.03.15 16:02

Už jsi našla nějakou dobrou pekárnu v Brně kde pečou celozrnné? Zná někdo nějakou?

Kateřina Říhová
9 příspěvků 14.02.17 09:36
Vícezrnný podvod

Ahoj, hnědé pečivo není podvod supermarketů, ale pekařů :D
Ale jinak - všechno, co se jmenuje vícezrnné, pětizrnné a má nápadně medově hnědou barvu, je pečené z bílé mouky, obarvené karamelem a obohacené semínky, takže dostaneš ještě víc kalorií, než z čistě bílého rohlíku.

Celozrnné pečivo mívá našedlou barvu, celozrnná mouka není hnědá, ale našedlá. Jediné poctivě celozrnné pečivo jsou grahamy a dost to poznáš i při jídle, déle se koušou a těžko polykají. Ale je to vláknina.

ElisU
4 příspěvky 14.03.17 16:48

@Kateřina Říhová
A to se jedná ii o klasické grahamové rohlíky, které se v supermarketech normálně prodávají nebo máš na mysli nějaké speciální grahamové pečivo? Protože já žádnou lepší pekárnu poblíž nemám. :/

Kateřina Říhová
9 příspěvků 16.03.17 14:26

@ElisU
Grahamové rohlíky skutečně nejsou podvod, však taky nechutnají zdaleka tak dobře, jako různé „celozrnné“ pečivo. Ale nejsem pekařka a nebyla jsem ve všech supermarketech na světě, abych si byla jistá, že je někdo nepeče jinak. Šlo mi čistě o to, abych odtajnila podezřele medově zlaté pečivo jako obarvené a různé zdravožrouty odradila od konzumace kalorických bomb. To, že je pečivo doslazené nebo dobarvené karamelem, ještě neznamená, že je jedovaté - pouze zneužívá naši představu, že co je tmavé, to je zdravější.

MarcelaKon
2 příspěvky 10.11.17 14:32

Bezpečně poznat to nejde asi nikdy.. jediná jistota je doma si sama péct pečivo :) Já doma peču chléb jen pro dceru, protože je celiačka a musím říct, že sehnat nějakou směs na pečení, která by i dobře chutnala je umění. Zejména pro ni kupuji ** Občas, když je nálada, tak peču celozrnné rohlíky, ale jinak je prostě kupuji v obchodech s vědomím, že nějaká bílá mouka tam je. :nevim:

Edit admin - odstraněn odkaz

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz