Jsou to již 2 roky co jsem se zaregistrovala na Laužníkovi a jako asi
i ostatní i já byla zpočátku tímto serverem dost nadšená. Postupem
času mé nadšení opadalo, až nyní jsem se opět nechala uchvátit a začala
ho pozorněji sledovat. Je to též dáno i tím, že jsem v současné době
dlouhodobě nemocná a tak mám i podstaně více času. A proto jsem opět
oprášila svou letitou krabici s recepty a rozhodla se o ně podělit
s ostatními, zejména proto, že se jedná o recepty vyzkoušené a mými
strávníky oblíbené. K některým se vracím častěji, k některým
méně, ale to na věci nic nemění.
A nyní k meritu věci - na Labužníka je vkládám tak jak je mám napsané
i já se všemi zkratkami, zejména množstevními. Jedinou zkratku, kterou
záměrně neužívam na Labu / ale v soukromí ano / je „prdopeč“ neboť
si pamatuji s jakou nelibostí se to tu setkalo. Všichni víme o co se
jedná, ale najdou se tací, kterým to opravdu moc vadí. A nyní k té
lžičce - již roky si znamenám - dáme 2 ČL, nikdy mne nenapadlo, že by
byl nějaký rozdíl mezi ČL a KL, já mám ve svém příborníku lžíci a
lžičku, kterou používám jen na odměřování ingrediencí při vaření a
pečení. Jestli jsem někoho tím zmátla tak se moc omlouvám, jsem opravdu
zvyklá na ČL. Pokusila jsem se toto vysvětlit i bedle v soukromé poště,
ale byla jsem osočena, že jsem sprostá, dokonce 2×, byť jsem nepoužila
jediný výraz, který by se jen vzdáleně podobal sprostému. Ale s tím nic
nenadělám.
A tak pro všechny ostatní - zpočátku jsem byla rozhodnutá ve všech svých receptech opravit ČL na KL, ale po bedliných odpovědích to už jen z principu neudělám, takže promiňte a berte mne takovou jaká jsem.