Burčák

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 16.09.07 08:52
Burčák

Prosím, poradí někdo, jak vyrobit doma burčák? Urodily se nám drobné modré hrozny. V jaké nádobě nechat mošt kvasit, když nemám sud. Jaké kvasnice použít a hlavně, jestli to v domácích podmínkách jde.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
pekarka
410 příspěvků 16.09.07 15:06
domácí burčák

Nechce to žádné kouzlo. Manžel vždycky vymačká štávu z hroznů, přecedí přes gázu nebo plátýnko, aby ji bylo co nejvíc, nalije do pet lehve, uzavře a nechá kvasit. Šťáva začně kvasit po třech nebo čtyřech dnech a je z toho výborný burčák - jeden jsme již včera vypili. Nepřidává žádné kvasnice ani cukr.

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 17.09.07 12:40
Ahoj Pekařko!

Díky za radu. Fakt jednoduché, určitě to zkusím.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz