Prosím, neví někdo v jaké podobě se u nás dají koupit ančovičky? Přidávají se do všeho možného ale ještě jsem to v obchodech mezi rybičkama neviděla. Ani si nejsem jistá jak to má vypadat, nejsou to třeba ty malinký slaný rybičky které se používají jako očka s kaparou? předem dík za každý tip.
Ančovičky
Takže vydloubnutím kapary, popř. zakoupením těch slaných potvůrek bez
kapary budu mít ančovičky? A dají se pořídit i v jiné úpravě?
Třeba v zelenině nebo čerstvé?
jsou přesně ty malé rybičky, o kterých mluvíš. Ale je zbytečné kupovat očka, jsou k mání jenom ančovičky (je jich tam víc), jsou to obdobné malé plechovky jako s očky nebo se prodávají ve skleničkách. Jsou nasolené a v oleji, neviděla jsem je prodávat vážené.
Ančovička je sardel obecná (Engraulis encrasicolus). K mání je tedy hlavně po nasolení - jako očka s kaparou nebo v malých skleničkách jedna vedle druhé ve slaném láku s olejem nebo ve formě sardelové pasty. Jinak jsem je u nás prodávat ještě neviděl.
se daji sehnat? koukala jsem po nich v Delvite, Carrefouru, zatim bezuspesne. Nemate nekdo tipa ktery obchod by je mohl mit? Dekuju…
ancovicky su sardelky. vidam ich v obchode casto, sorry ale z hlavy poradit
neviem. tipujem carrefour, tesco atd.
mavaju ich bud v sklenenom pohari alebo, a co je praktickejsie, ako papierovu
krabicu v ktorej je cca 9 malych jednodavkovych konzerv.
teoria ako vzdy tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Anchovies
ahoj berry - dneska mi přišel katalog makra a jsou tam v akci ančovičky asi po 28 kč - akce do 31.12.
sem jednou koupila v Makru.
Kupujem tam cerstve sardinky na gril a jednou jsem chtela ochutnat cerstve
ancovicky, ale sardinky jsou lepsi.
Ancovicky jsou lepsi nalozene jako filety nebo s kaparou.
Letos jsem dokonce navstivila ve Francii nadherne mestecko Collioure,kde je
vyrabeji.V kazdem obchode maji nekolik druhu vyrobku. Samozrejme mam par
sklenic ve spajzu!