...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
georgehradec
373 příspěvků 09.01.07 01:27
...

Zkusím vložit příslušný recept:
Ožralé kuřePamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu.
Ožralé kuřeTento recept jsem objevil v nejmenovaném časopise, ano byl to Cooks Illustrated a nedalo mi to, abych honem nezaběhnul do konzumu pro kuře a pár plechovek piva.Myšlenka vrazit kuřeti do zadku plechovku piva mě nedala spát dokud jsem si to nevyzkoušel … a řeknu Vám je to BOMBA! :-)) Tak tedy vezměte celé kuře (obr. 1), vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu.Kuře nyní vložíme do misky (obr. 2), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu.Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva (obr. 3), otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět. Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.A nyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde ji má zaraženou. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je božská mana.Já osobně se velkým kusům bílého masa na kuřeti vždycky vyhýbal a zpracovával ho následně na něco jiného. Těm časům je teď konec. Věřte, či nevěřte, na talíři mi zbylo stehno i křídlo, nacpal jsem se tím dříve odsuzovaným masíčkem k prasknutí, je to prostě balada. Myslím, že u mě doma bude sedět na pixle jedno kuře každý týden :-))Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune. Naporcujte a hurá ke stolu, ať Vám ta pochoutka nevychladne jako mě při focení :-) Ingredience:1 celé kuře (cca 1,5kg) ,1 plechovka piva Nálev:2 lžíce medu ,3 lžíce oleje ,3 lžíce sojové omáčky ,1 lžíce vinného octa ,4 stroužky česneku ,1 lžička chilli v prášku ,1 lžíce červené chilli omáčky ,sůl 1. kuře z Fosterovy farmy 2. naložíme do nálevu a necháme hodinku natáhnout 3. pivo usrkneme a do víčka uděláme další dvě díry

Originál článku pochází ze serveru Labužník.com a naleznete jej spolu s komentáři na adresehttp://www­.labuznik.com/ar­ticle.php?ID=33

Vše co uvádím mám ztažené z internetu. Vyzkoušel jsem a není to pravé ořechové. Ale proti gustu žádný dišputát. Zdravím


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 10.01.07 05:37
...

ZDE

 
Manana
1515 příspěvků 10.01.07 06:06
... = co to je?

Normálně neklikám na nekonkrétní příspěvky, ale ujela mi ruka, a hle! to překvapení!!
Kuře se najednou změní v kus hovězího dobytka!! Ta babi je opravdu kouzelník!

 
babi
6360 příspěvků 10.01.07 06:13
Omluva....

zkoušela jsem si, zda mi odkaz pracuje, ujela mně ruka a klikla jsem omylem na odeslat místo zobrazit příspěvek…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz