Labužníci, žádám Vás o radu, před pár měsící tady proběhla
dizkuze či sem někdo dal recept, kdy se kuře grilovalo posazené na
otevřené plechovce piva…nemohu najít, kde to bylo a jak bych tuto
zajímavou pochoutku udělala…
Všem díky.
kuře na plechovce piva
Ahoj Rosničko.....pokud jsi ještě kuře nedělala, tak Ti možná přijde
vhod moje zkušenost. Když jsem kuře dělal, tak jsem neměl tušení
o existenci onoho pěkného článku, na který je dole odkaz, takže jsem
improvizoval. Našel jsem si kdesi na netu jednoduchý recept, kdy kuře pouze
osušíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Kuře po:,–(íme
na plechovku a pečeme v troubě 90 minut při teplotě 200-250 °C. Troubu
máme klasickou a tak jsem byl rád, že jsem koupil omylem pivo v třetince,
jinak by se mi ta legrácka do trouby nevešla. Do piva mělo přijít: česnek,
2 lžíce citrónové šťávy, koriandr, petrželka a 2 lžičky ostré
omáčky chilli sauce. Já neměl k dispozici koriandr, tak jsem jej vynechal,
česneku jsem dal 3 stroužky a místo chilli omáčky jsem použil Tabasco.
Pekl jsem to 45 min při 200°C a pak jsem se pobál, že se mi to spálí, tak
jsem pokračoval dalších 45 min při 175°C. Na povrchu bylo kuře akorát,
uvnitř by ještě potřebovalo - bude třeba vymyslet nějakou fintu, jak tam
to kuře nechat celých 90 min při vyšší teplotě a přitom ho nespálit
(třeba mu z alobalu udělat „deštník“). Kuře šlo z plechovky sundat
dobře, i když dvě ruce jsou opravdu málo, bylo chutné (očekával jsem
však, že bude více provoněné - příště asi budu muset v oněch
ingrediencích přitlačit) a nešlo tak od kosti, jak jsem si představoval
(viz výše „teploty a doba pečení“). Takže doporučuji určitě
vyzkoušet a nebát se . Jo, a ještě jsem se nikde nedočetl, jak
naložit s vrškem kuřete, tož aby odpar piva nebyl velký, tak jsem mu
zakroutil krkem a ještě to posichroval párátkem. Jen nevím, zda je to
dobře
Ahoj Rosničko, já jsem tohoto " opilce" spáchal přesně podle návodu
/viz. odkaz Esme/, jen med jsem vynechal a bylo to moc dobré. Je vhodné
vyzkoušet si před otevřením plechovky zda 0.3 nebo O.5 l, /podle velikosti
kuřete a trouby. Doporučuji část pečení přikrýt alobalem, přípaně
potřít, ale dobu dodržet. Dobrou chuť přeje
jezevec
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
