kuře na plechovce piva

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
rosnicka
262 příspěvků 08.01.07 03:53
kuře na plechovce piva

Labužníci, žádám Vás o radu, před pár měsící tady proběhla dizkuze či sem někdo dal recept, kdy se kuře grilovalo posazené na otevřené plechovce piva…nemohu najít, kde to bylo a jak bych tuto zajímavou pochoutku udělala…
Všem díky.

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 08.01.07 04:14
Rosničko,

tady .

gegina
358 příspěvků 08.01.07 05:21
...

a taky tady: www.grilovani.org/…pripr223.htm (nedaří se mi odkaz)

rosnicka
262 příspěvků 08.01.07 06:24
...

Děkuji, jdu do toho:-)

georgehradec
373 příspěvků 09.01.07 01:33
Kuře na plechovce piva.

Rosničko podívej se na můj příspěvek. cus g.

Ivo
1045 příspěvků 09.01.07 02:31
Moje zkušenost.....

Ahoj Rosničko.....pokud jsi ještě kuře nedělala, tak Ti možná přijde vhod moje zkušenost. Když jsem kuře dělal, tak jsem neměl tušení o existenci onoho pěkného článku, na který je dole odkaz, takže jsem improvizoval. Našel jsem si kdesi na netu jednoduchý recept, kdy kuře pouze osušíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Kuře po:,–(íme na plechovku a pečeme v troubě 90 minut při teplotě 200-250 °C. Troubu máme klasickou a tak jsem byl rád, že jsem koupil omylem pivo v třetince, jinak by se mi ta legrácka do trouby nevešla. Do piva mělo přijít: česnek, 2 lžíce citrónové šťávy, koriandr, petrželka a 2 lžičky ostré omáčky chilli sauce. Já neměl k dispozici koriandr, tak jsem jej vynechal, česneku jsem dal 3 stroužky a místo chilli omáčky jsem použil Tabasco. Pekl jsem to 45 min při 200°C a pak jsem se pobál, že se mi to spálí, tak jsem pokračoval dalších 45 min při 175°C. Na povrchu bylo kuře akorát, uvnitř by ještě potřebovalo - bude třeba vymyslet nějakou fintu, jak tam to kuře nechat celých 90 min při vyšší teplotě a přitom ho nespálit (třeba mu z alobalu udělat „deštník“). Kuře šlo z plechovky sundat dobře, i když dvě ruce jsou opravdu málo, bylo chutné (očekával jsem však, že bude více provoněné - příště asi budu muset v oněch ingrediencích přitlačit) a nešlo tak od kosti, jak jsem si představoval (viz výše „teploty a doba pečení“). Takže doporučuji určitě vyzkoušet a nebát se :-). Jo, a ještě jsem se nikde nedočetl, jak naložit s vrškem kuřete, tož aby odpar piva nebyl velký, tak jsem mu zakroutil krkem a ještě to posichroval párátkem. Jen nevím, zda je to dobře :-)

jezevec
159 příspěvků 09.01.07 02:43
...

Ahoj Rosničko, já jsem tohoto " opilce" spáchal přesně podle návodu /viz. odkaz Esme/, jen med jsem vynechal a bylo to moc dobré. Je vhodné vyzkoušet si před otevřením plechovky zda 0.3 nebo O.5 l, /podle velikosti kuřete a trouby. Doporučuji část pečení přikrýt alobalem, přípaně potřít, ale dobu dodržet. Dobrou chuť přeje
jezevec

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz