Flint

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník janat02
33 příspěvků 05.01.07 18:26
Flint

Prosím, víte někdo, jak po domácku vytvořit tyčinku Flint?

Reakce:
Labužník janat02
33 příspěvků 02.02.07 16:11
tyčinka Flint

To vážně nikdo nevíte, jak na to?
Receptů na raffaelo, nugetu atd je neurékom a Flint ani jeden?
 prosím

Bali
1254 příspěvků 03.02.07 02:21
...

ja ani nevim co je Flint!

Labužník janat02
33 příspěvků 03.02.07 02:55
Flint

Kokosová tyčinka, obalená v bílé čokoládě…marně hledám na webu obrázek-nenašla jsem, ale je to dost známá dobrota - balená v takové bílo-modrém obalu, velikost akorát doruky.

ajta
590 příspěvků 03.02.07 11:13
tak jsem zapátrala na netu....

Kokosová tyčinka FLINT
Výrobce:
GOLDFEIN CZ,s.r.o.
Rožkova 1009
530 02 Pardubice
Tel./Fax.: 466 303 638

Složení deklarované výrobcem: cukr, kokos 20 %, škrobový sirup, bílá tuková poleva 13 % (rostlinný ztužený tuk, cukr, sušená syrovátka, sušené mléko odstředěné, emulgátor E 322 (lecithin), aroma, barvivo E 171 (titanová bělova)), sušené mléko odstředěné, voda, sůl.

… podle toho složení bych to viděla na kokosovomléčnou hmotu v bílé polevě… řekla bych, že nejeden recept uváděný jako „domácí Ferrero“ tomu skoro odpovídá…

přeji hezký večer

sim
293 příspěvků 05.02.07 09:13
flint

Jani
stavim sa, ze ziaden z receptov na nutelu, rafaela a co si to este spomenula sa zdaleka nepodoba originalu.
odporucam si kupit tycinku Flint :-)))
inac podla zlozenia - glukoza sa dava, aby to dlhsie vydrzalo.
cokoladovu polevu si dokazes doma spravit ovela chutnejsiu, ako byva na beznych tycinkach a co naznacuje zlozenie.
a na kokosovu zmes snad niekde recept najdes, zrejme sa povari mlieko, kokos a cukor ?
ide hlavne o to, ze ak sa chces priblizit svojmu idealu, bude to od Teba vyzadovat strasne piplavu pracu, napr. meranie teploty polevy atd.

Labužník janat02
33 příspěvků 05.02.07 14:01
tak něco jiného

Hmm, tak já tedy zkusím vykouzlit něco jiného - ale říkala jsem si-koupené-to je moc obyčejné, ale podomácku udělané, to je jiná…
No, co jsem dělala snad stokrát jsou domácí moravské koláče…tak asi opět upeču koláče;)

sim
293 příspěvků 07.02.07 18:08
dezerty

este som nad tym rozmyslal, ked sa nikto neozval…

napadli ma 3 varianty

  1. kokos, cukor a mlieko alebo kokos a sladene kondenzovane
    mlieko. tu chyba nieco, co to bude drzat pohromade, aby sa s tym dalo vobec narabat. takze by sa to muselo zlepit nejakou glukozou? alebo dalsou neznamou cukrarskou pri:,–(ou. vytvarovat tycinky.
  2. predchadzajuce pri:,–(y, varit dohusta. nejako vyformovat do tvaru tycinky. poliat, pockat, kym poleva stuhne. vyzaduje nejaku naozaj pevnu polevu. otocit, poliat spodok.
  3. stuhne vdaka karamelu. cize do mierne skaramelizovaneho cukru vslahat kokos, rozotriet po peciacom papieri, nechat stvrdnut. alebo mozno do skaramelizovaneho kondenzovaneho mlieka, neviem.

poleva - aby bola naozaj profi, potrebovala by si sa naucit temperovat cokoladu. ak sa na to nechystas, tak proste rozpustit cokoladu.

niekto kto sa vyzna, sa asi smeje, ale robim co mozem :-)

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz