...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
klozarka
27 příspěvků 27.03.06 18:00
...

Prosím máte někdo zkušenosti s Tibetskou houbou.Jaký je váš názor nebo zkušenost na inzerované léčivé účinky? Děkuji klozarka

Reakce:
 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 28.03.06 14:41
Tibetskou houbu

mám teprve krátce, takže léčivé účinky nemohu potvrdit. Kefír z této houby je fakt chutný a dělá mi dobře na zažívání. Když dám houbu do menšího množství mléka, vytvoří se skoro jogurt, takže ty umělé a drahé jogurty už nekupuji.

 
Ivo
1045 příspěvků 28.03.06 15:01
Klozarko a JanoQ...

…jestli to je ta, co vypadá jako drobné růžičky květáku, tak ta je opravdu fajn (fajn ve smyslu, že kefír i skorojogurt z ní byl vždy senzační). Já měl smůlu, že jsem nechtěně musel cyklus přerušit a i když jsem prosil a žádonil, houba se se mnou „přestala bavit“…:-). Ale i kdyby to nemělo léčebné účinky, onen každodenní rituál byl příjemným zpestřením.

 
marmelada
1643 příspěvků 28.03.06 15:35
houba

Tak jsem na tom Ivo úplně stejně. Měla jsem houbičku, měla, nevážila jsem si jí a ona umřela. Od té doby jsem na ni nikde nenarazila. Kdyby věděla, jak si začínám cenit každodenních rituálů, třeba by obživla…

 
penda
4752 příspěvků 28.03.06 16:07
..a nechcete místo té tibetské kombuchu?

Z těchto „chrchlíků“ je prý taky výborný kefír … pokud ano, ozvěte se soukromě habáněti. ;o))

 
klozarka
27 příspěvků 28.03.06 18:00
...

Děkuji vám všem za odpovědi.Jsem ráda, že houbičku znáte. Ona roste a kdyby jste někdo chtěl, tak pak mohu darovat. ale problém je v tom, že se musí každých 24 hodin vyprat a dát do čistého mléka. Děkuji všem

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 28.03.06 17:58
Kombucha?

Myslíte asi ledové krystaly, byla tady před časem fotka. Kombucha vypadá opravdu jako houba, dává se do slazeného čaje a na hladině vytvoří celistvý nahnědlý povlak, slizký a houževnatý jako medusa. Čaj pak chutná jako ředěný ocet. S tím jsem skončila brzo…O tibetskou houbičku se starám jako o domácí zvířátko, dostává pravidelně mlíčko, jezdí s námi na chalupu. Nesmí přijít do styku s kovem a je třeba ji proplachovat vodou před dalším použitím. Měla jsem problémy s cezením hustého kefíru, strašně se při tom nacákalo. Teď mám houbu v umělohmotném čajovém vajíčku. Pracuje dobře, ale nelíbí se jí to, přestala se množit. Možná taky, že jí nechutná krabicové mléko, má nejradši polotučné v lahvi.

 
goralka
271 příspěvků 28.03.06 21:10
Tibi - vodný kefír

nájdete na stránke www.fisar.net

 
penda
4752 příspěvků 28.03.06 22:20
Jani,

myslím takové „chrchlíky“ na kefír…volala jsem habáněti, zda ty jeho chrchlíky jsou onou tibetskou houbou, tak jsem se dozvěděla, že nee, že je to kombucha. Proto jsem to sem přidala. Já kefír můžu jen ve zpracovaném stavu, čili v nějakém jídle či nejčastěji v buchtě, ve stavu syrovém ho nějak nemůžu pozřít a když to mamka zalévá čistým mlékem, musím opustit kuchyň, protože při pohledu na to se mi zvedá žaludek. Tím nemyslím nic špatného, jen prostě píši, co pohled na ony chrchlíky u mne vyvolává. Ten název „chrchlíky“ jsem převzala z jednoho fóra, kde se zabývají jen a pouze účinky kefíru na zdraví organismu.
Jo, a mléko se naší babi osvědčilo krabicové pod značkou Clever, z něho chrchlíky bují o 106. ;o)))

 
klozarka
27 příspěvků 29.03.06 06:42
...

Děkuji, děkuji všem za příspěvky díky.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz