Recept Zmrzlina z neslazeného kondenzovaného mléka

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento recept jsem našla minulý rok na internetu. Že se dá našlehat teplé mléko do pěny tak, že je jako šlehačka jsem už věděla. Ale že se dá našlehat namražené kondenzované mléko jako šlehačka, to mě zaujalo. Byla jsem příjemně překvapena.

Postup

Je-li kondenzované mléko v plechovce, přelijeme do sklenice se šroubovacím víčkem a vložíme do mrazáku. Asi na 3 hodiny. Čas od času sklenici protřepeme, aby mléko stejnoměrně namrzalo. Mléko nemá být úplně zmrzlé.
Namrzlé mléko nalijeme do velké mísy a šleháme jako šlehačku (do velké mísy proto, protože našlehaná směs hodně nabyde).

Ve druhé misce rozmícháme jogurt s cukrem. Množství cukru dáváme podle chuti a podle sladkosti ovoce. Jogurt přidáváme po částech a za stálého šlehání do našlehaného kondenzovaného mlé­ka.

Vmícháme rozmixované ovoce a dáme směs asi na 30 minut do mrazáku prochladnout. Poté nalijeme směs do strojku na zmrzlinu a necháme strojek pracovat. Kdo nemá strojek, nechá zmrzlinu v mrazáku, ale pravidelně promíchává, aby zmrzlina zůstala krémová a nedělaly se ledové krystalky.

Přeji dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Zmrzlina


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.05.11 vloženo
  • 8685x zobrazeno

Ingredience

  • asi 350 ml neslazeného kondenzovaného mléka 4%
  • 300 g jogurtu 3,5 %
  • 60-100 g práškového cukru
  • ovoce podle chuti - já jsem rozmixovala jahody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zmrzlina z neslazeného kondenzovaného mléka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gaburiatko
739 příspěvků 13.06.11 14:43

No ja tiez mrknem na nase slovenske kondenzovane mlieko a slahacku od firmy Rajo, ti tam snad karagenan nedavaju :) Ja teraz obcas mrknem, co je kde, lebo mam male dieta, takze sa snazim vyhybat kopcu zbytocnych pridavnych latok :)

 
lydia
1227 příspěvků 13.06.11 11:09

Gabu, děkuji za vyzkoušení. Já už se někdy ani nedívám, co kde je, protože bychom asi nemohli jíst vůbec nic. Ale pro zajímavost se podívám, co je v naší šlehačce a kondenzovaném mléku :-) .

 
gaburiatko
739 příspěvků 13.06.11 10:48

Tak som vcera skusila tuto zmrzlinku z kondenzovaneho mlieka, ale mala som len 9%, uzasne sa naslahalo ako smotana, cim clovek usetri kopu kalorii :) Skusiala som do polky takto uslahanej hmoty dat len vanilkovy cukor, dost slusna vanilkova zmrzka z toho bola :) a cast som urobila s jogurtom a ovocim zo zahradky :) Fakt velmi dobre :)
Skvely napad s tym mliekom, nabuduce skusim zohnat len to 4%. Jedine, co ma nastvalo bolo, ze v zlozeni kondenzovaneho mlieka bol aj fosforecnan sodny !!!! No a minule na slahacke citam karagenan !!! No fajn, akosi mi uslo, ze uz aj do tychto veci davaju nejake stabilizatory, alebo som si to nevsimla predtym, ze sa tam take nieco dava :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 27.05.11 14:12

Lydia dakujem :)

 
lydia
1227 příspěvků 18.05.11 10:19

Gabu, jak píše Alis -pěna na kávu. Pěnu používám jenom na kávu. Nedělám s pomocí páry, ale ohřeju mléko a našlehám . Pěna je opravdu hustá jako šlehačka. Šlehačku dávám ke koláči nebo dortu, hlavně tehdy, když máme hosty. Dám raději šlehačky málo, ale tu pravou. Zmrzlinu bez strojku na zmrzlinu jsem nedělala, vlastně jsem teprve minulý rok začala, když jsem si koupila levný strojek na zmrzlinu. Tuto zmrzlinu jsem dělala 2×.

Ivo, Rama Cremifine mám obyčejně v lednici, ale používám na vaření.

Alis , jsem zvědavá na výsledek :-) .

Esme, ta nostalgie :-) . Nostalgie prý je schopnost být smutná, že už nic není tak, jak to dříve nebylo. :-)

 
jolana
5064 příspěvků 17.05.11 09:31

Esme, ja som najprv len tak kukala, oci pretrela ci dobre citam…kvapalny dusik a pak zmrzlina..tomu sa vravi usilovnost:-) a vynaliezavost..:DD
Pekny den :)
To mlieko uz mam,jahody aj jogurt sme zjedli ..ale pride jeho cas :-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 17.05.11 01:26

Lydia,
připomělas mi mladá léta kdy jsem ještě v ČSSR pracovala v laboratoři ČKD a vyráběli jsme si
(v pracovní době) „zmrzlinu“ z kondenzovaného mléka.
Kondenzované mléko se z plechovky přelilo do větší nádoby, přidalo se přiměřené množství zavařeniny a za veselého míchání se přiléval kapalný dusík až se dostavila zmrzlinová konzistence.
Ach…to byla dobrota. :-P

 
iva  15.05.11 22:15

náhražky nemusím, ale taková Rama Cremefine ke šlehání má jen 19% tuku a mně chutná. A ještě drží dlouho ušlehaná i bez ztužovače. :wink:
 http://www.mojerama.cz/…a-cremefine/

Příspěvek upraven 15.05.11 v 22:17

 
venezia
41 příspěvků 15.05.11 16:04

vždyť se dá koupit rostlinná šlehačka…

 
Alis
2617 příspěvků 13.05.11 14:10

Šlehačkových zmrzlin jsem taky pár udělala, ale na nás je moc mastná. Mně trochu vadí, jak se drží tuk na lžičce. Proto se mi moc líbí tenhle recept. Jen co koupím suroviny a namrazím nádobu, vyzkouším. Lydie, moc děkuju za recept :-)

Gaburiatko, nevím, jak by ti odpověděla Lydia, ale myslím, že má na mysli tu pěnu, co udělá teplé mléko s použitím páry. Tuhle „šlehačku“ zbožňuju, mám ji daleko radši, než klasickou tučnou, těžkou, mastnou šlehačku. Jak dlouho vydrží, si netroufám odhadovat, znám ji jen z kávy a moučníků, které se jí ihned.

Příspěvek upraven 13.05.11 v 14:13

 
venezia
41 příspěvků 13.05.11 09:03

Já dělám zmrzlinu úplně nejjednodušším způsobem-zmrazené ovoce rozmixuji, pak do mixeru naliji šlehačku, ještě nechám maličko zavrtět a zmrzlina je hned. je vyýborná, co zbude, zamrazím.

 
gaburiatko
739 příspěvků 10.05.11 20:58

Lydia, este som sa chcela spytat na to teple mlieko ? To sa fakt da vyslahat teple napr. plotucne mlieko ako slahacka ? Ako dlho to potom vydrzi drzat tvar ? Da sa to este hodit do chladnicky schaldit ?

A este k tomu miesaniu zmrzliny, aby nevznkli krystaliky. Ja som raz robila zmrzku podla Nigely Lawson, pred zmrazenim super, dala som zmrazit, miesala som ako diva, aj viac, ako bolo odporucene a krystaly zostali :( Nakoniec to bola zmrzka o nicom :( No snad tato bude chutna :) alebo si kupim zmrzlinovac :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 10.05.11 20:52

Lydia, vyzera to byt nenarocny a chutny receptik. Nedavno som v casopise Apetit objavila zmrzlinu zo sladeneho kondenzvaneho mlieka, ale niekde som ho zapatrosila :( Toto v lete urcite vyskusam, ale musim mat pri sebe viac stravnikov, lebo potom to vsetko vyjedam sama a momentalne mam skor ciel zhadzovat kila :)

 
di
2451 příspěvků 10.05.11 15:06

Lydie, díky za zajímavý a netradiční recept, byla jsem na něj po Vašem avízu moc zvědavá. Určitě časem vyzkouším.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz