Recept Zmrzlina jahodová

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zmrzlina jahodová

Úvod

Tenhle nápad zase není můj, ale stojí zato. Rozhodněte sami, zda použijete chemii a pak vás nečeká joulová bomba a nebo byste nějaké kilčo rádi nabrali. Výsledky s oběma druhy surovin vedou ke zdárnému konci. Žádná fikce, růžový kopec mám před sebou

Postup

Jahody rozmačkáme, zmrzlé nahrubo nastrouháme, pomalu zašleháme s jogurtem a cukrem. Šlehačku zmáknem dle návodu a lehce vmícháme do jahodové směsi. Zmrzlina z mašinky je lehce nadýchaná, tu a tam velké kousky opravdového ovoce. Z mrazáku nebude o mnoho horší. Místo lékařské šlehačky dáme opravdovou, ale pak se nedivme

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 09.06.10 vloženo
  • 40128x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut plus mraže

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g jahod, čerstvých nebo mražených
  • 3 PL práškového cukru (více záleží na chuti, zmrzlina má být sladká)
  • 125 ml mléka
  • 1 šlehačka v prášku od šarlatána Ötkera
  • 300 ml obyčejného jogurtu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 13.09.15 19:28

Tak tahle je hned po čokoládové a vanilkové nejoblíbenější. Jahody už nemám, ale dozrávají maliny a z nich je taky výtečná.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 18.10.10 02:22

Báječná zmrzlina osvěží nejen v letních dnech, díky:)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Zmrzlina jahodová

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 14.09.15 12:14

@casino s tchýněma bych to až tak nehrotila :P
Měla jsem na ně štěstí a ta poslední čtvrtá je úplně nejlepší :-)

Sousedi maliny, přímá sousedka za ně košík švestek, levý soused kyblík rajčat a ten, co je úplně nalevo, nosí k panákům, visícím na plotě, flašku slivovice :-)
Teda asi to není úplně za maliny, spíš takové dobré sousedské vztahy nebo, že by kouzlo osobnosti? :lol:

casino
4488 příspěvků 14.09.15 10:16
Tchýně a jahody nejlepččí sou ledový :-)

Hihi @Alis, s tou tchyňkou jste mi připomněla:
Když to s jednou mou láskou začínalo být na vážno :hug: tak mě pozvali na sváteční jídlo…
Napochodoval jsem s růží :kytka: pro mou vyvolenou a dvěma :kytka: :kytka: pro matinku :oops:
No, najíst mi ještě dali, ale byl to u nich můj první a poslední oběd…
A pak že sudý počet nefunguje! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@daduuja
S maliníky to mám stejně :palec:
Ten stálerodící jsem vysadil k plotu u výběhu pro psy.
U vás spokojení sousedi…
U nás šťastnější smečku aby pohledal :)

Příspěvek upraven 14.09.15 v 10:27

daduuja
1145 příspěvků 14.09.15 08:04

@Alis tchýně jsou někdy divný :-)
Maliny jsem nelepila, ale malililinko rozplácla :-)

@birkana letošní léto jim moc neprospělo, zanedbala jsem je s vodou, takže pomalu už taky nebudu sbírat, ale jinak sbírám ještě začátkem listopadu, mám dva druhy, ty které zrajou od poloviny června+- a tyhle - http://www.zahrada-sazenice.cz/…staleplodici. Roh zahrady má troje sousedy a chodí na ně všichni :-)

birkana
1687 příspěvků 14.09.15 07:23

@daduuja, teď ti dozrávají maliny? 8o Jaký to máš druh? Ty moje odplodily v červenci a nyní už na nich zasychá listí.

Alis
2617 příspěvků 13.09.15 21:05

Dando, Dando… moje tchýně svého času prohlásila „lezeš mi na nervy, jak to máš vždy načančaný!“ Zajímalo by mě, co by říkala na tvá aranžmá. :potlesk:

A pak že sudý počet v kompozici na talíři nefunguje! Krása, maliny jsi lepila vteřiňákem?

2905
753 příspěvků 18.10.10 02:22

Báječná zmrzlina osvěží nejen v letních dnech, díky:)

jaga13
399 příspěvků 16.06.10 00:51
Re: Zmrzlina jahodová (Take5) pro Wolfg...

… a všechny, kteří mají o zmrzlinových mašinkách ánung, ať tomu kouzelníkovi pomůžeme:), dejte mi prosím tip, za kterou z mašinek dát penízky. Mimo Itálii mi
totiž žádná kupovaná kopečková zmrzlina nechutná a stále kupovat Häagen Dazs se nedá. A než Wolfg přidal tento recept, ani mě nenapadlo si ji dělat doma, taková jsem já, matinko (trubka)
zdravím a předem děkuji za tipy :)

Wolfg
584 příspěvků 15.06.10 20:46
Re: Zmrzlina jahodová pro Jaga 13 bude,

když neponecháme události příští důvtipu kouzelníka. Nejspíš to bude chlap a jak známo tato cháska potřebuje řádně odbednit, lecjakého iluzionistu nejlépe kopnout, aby mu správně kříslo a už začal shánět. Nemaj takovej verk na každým rohu

Wolfg
584 příspěvků 15.06.10 20:37
Re: Zmrzlina jahodová, Alis

Ten patlal, co si říká doktor, je pouhý lučebník. Míchá všelijaký hnojiva, leštidla, barviva, stabilizátory a tvrdí, že jedině jeho pudinky jsou správný. Ve své nabubřelosti si nestačil všimnout, že není jediný, co zná obyčejnej škrob. Se šlehačkou nemají jeho míšeniny pranic společného, leč pěna do zmrzky… pro jednou se moc nestane.
Vzhledem ke stoupajícím cenám instantních výrobků, jsem si dovolil předpokládat, jak po nich národ prahne a tudíž i každé nemluvně ví, do čehože nasypat, aby vznikl kýžený blevajz. Jak vidno, jsou mezi námi zdánliví nevzdělanci, zato myslící…

jaga13
399 příspěvků 15.06.10 19:07
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

…Wolfg, nebyla ze strojku, alébrž pouze z mrazáku, patřičně znásobená dávka surovin, bo nejsem škrťa :)
v červenci mě čekají kulatiny, možná přijde i kouzelník a naloží zmrzlinový strojek

Alis
2617 příspěvků 15.06.10 19:00
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

Děkuju za objasnění, nikdy jsem šlehačku Oetkerovu nedělala, nevěděla jsem, že se dává do mléka. Zmrzlinu dělám z mléka běžně, proto jsem myslela, že mléko patří ke směsi.
Vy chudinky děti jste měly jen ovocné zmrzliny? To já už bohužel pamatuju jen na ty „vanilkové“ v divných oplatkových miskách, co se po rozmočení lepily na zuby :)
Jo- a sorbety dělám bez bílků, povětšinou :)

Wolfg
584 příspěvků 15.06.10 17:50
Re: Zmrzlina jahodová nejen pro Jaga 13

Aha, zřejmě jde o výrobu zmrzliny ve sprchovací vaně, páč z obsahu, vyrobeného v přístroji, může deset lidí nejvýš oblíznout prstík. Za pochvalu děkuji a předávám ji autorce.
Dík náleží i Martinovi_E za vzpomínku na sorbety. Bývaly v dávných dobách, nabírané z porcelánových nádob půlkulovou lžící do placatých oplatek. Natažená ručka cukrářky s krajkovou čelenkou žádala 70 haléřů. Zmrzliny byly z ovoce, nic jiného jsme tenkrát, my chudinky děti, neznaly.
Citrónový sorbet nelze než doporučit. Bílá, příjemně nakyslá hustá pěna s vůní esence z kůry. A těch kalorií? Snadno spočítat

jaga13
399 příspěvků 15.06.10 15:24
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

vyrobeno a 10 konzumenty velice pochváleno, tudíž posílám pochvalu autorovi :)
aby bylo experimentu učiněno zadost, použila jsem jak šlehačku doktorskou, tak i opravdickou

2905
753 příspěvků 11.06.10 09:42
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

Mlsáníčko, hmmm… čerstvé jahody koupené v marketu ještě nevoní, nemají šmak, nezaslouží si pravou šlehačku :) Pár dnů nás dělí od sklizně, to bude jiná,
už cítím vůni lesních jahod, vím kde rostou…
Dnes mažu do marketu pro jahody, dodržím uvedený recept, uvidíme :))

Labužník Nancy02
32 příspěvků 11.06.10 02:46
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

300 g jahod, 200 g cukru /může být i méně/ rozmixujeme. Ušleháme zvlášť 2 bílky a jednu sladkou smetanu na šlehání. Vše zlehka smícháme dohromady a dáme do mrazáku zmrznout. Je to moc dobrá zmrzlina- dobrou chuť

martin_etzl
280 příspěvků 11.06.10 00:33
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

Wolfi, přidáním bílkového sněhu namísto šlehačky získáme lahodný, méněkalorický sorbet :o, mám vyzkoušeno s meruňkami.

Wolfg
584 příspěvků 11.06.10 00:30
Re: Zmrzlina jahodová nejen pro Ivanku

Vychrtlou postavu dosáhnout lze. Pravda, pak je trochu hlučnější chůze jak chrastěj neobalená žebra, nové hadříky dělaj krásnou tajli, jako když se pověsí triko na koště a chlapům zamotáte kebuli, budou kecat o fotbalu a říkat brácho.
Po takové modelce šílím a chci ji mít doma. Začínají sena, udělám jí fitness, vrazím do útlé ručky kosu, zejtra může obracet, moc toho nezbodne a spát může u souseda v králíkárně. Ruku na srdce, chlapi, tedy myslím na svoje! Které chlípné oko se zalíbením spočine na ostrých hranách?
Jasněže si dejte do zmrzky třeba škvarky s česnekem. :-)Chtěl jsem říct, jak je krém umělou šlehačkou lehce napěněný, pokud tam dáte cokoli jiného, dostanete jinou konzistenci. Vanilkou to jistě nezkazíme. Lze přidat i do jahodové nebo černorybízové marmelády, ale jen takovou kapku. Dobrým nosným médiem do zmrzlin je prášek s názvem Vanilkový desert. Mlíko se do krému nedává, Alis, to patří do šlehandy.
Zase někoho kopíruju, ale přidáním drobně krájeného kandovaného ovoce, jehož barva ladí se základem krému, nic nezkazíte

Ifanka
94 příspěvků 10.06.10 21:48
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

Ráda si tu Vaší zmrzču udělám, i když zdaleka nemám tak vychrtlou postavu jako ta mrcha modelka na reklamě z Obchody.US tady na stránce. Ta asi chudák zmzlinu nemůže, co?!

Labužník jandule02
1089 příspěvků 10.06.10 14:36
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

Docela by mě zajímalo, jaký výsledek by byl s řeckým 10% jogurtem místo šlehačky? Zkusím to, jen co sklidím první jahody.

Alis
2617 příspěvků 10.06.10 06:39
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

za dobrý kompromis považuji nahradit mléko kysanou smetanou (12% tuku oproti 33% tuku ve šlehačce). Cukr dávám vanilkový, krásně nám vanilka s jahodami a smetanou ladí, stejně jako kontrast sladkého ovoce a navinulého jogurtu se smetanou.
Množství, které uvádíš, předpokládám, že se vejde do zmrzlinového strojku o objemu 900 ml?

mjam
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.06.10 05:54
Re: Zmrzlina jahodová - šlehačka

Tak to já si dám šlehačku nefalšovanou. Když je jahodová sezóna, tak si raději odřeknu pár piv než bych sáhl k náhražce nebo k šlehačce pod 35 % tuku. Čerstvé jahody si to zaslouží :)

V nedělik jsem náhodou vyhrabal recept mně nový. Coby zvědavec jsem zmrzku skoro z kila jahod udělal … krom podchlazených útrob nebylo dalších následků ;-))

jaga13
399 příspěvků 10.06.10 01:31
Re: Zmrzlina jahodová (Take5)

…tohle vypadá dobře, zítra v trhu jahody a jdu na to a to prosím s opravdickou šlehačkou :) vyřadila jsem z jídelníčku chleba a rohlíky a povolila si letošní léto jahody se šlehačkou a smetanový jogurt - nehubnu, ale ani nepřibírám, tak uvidíme, jaké skóre bude po tomhle
děkuji a zdravím

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz