Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Vodu, mouku a sůl rozmícháme, přidáme na kousky nakrájený tuk a za stálého míchání na malém plameni zahříváme (odpalujeme), až se těsto nelepí na dno nádoby (od bodu varu nejméně 4 minuty). Do prochladlého těsta vmícháme postupně vejce a hned stříkáme sáčkem s řezanou koncovkou větrníčky na plech, který vyložíme papírem na pečení. Větrníčky upečeme v horké troubě (220 stupňů C), teplé rozkrojíme a necháme vychladnout. Před podáváním je naplníme krémem (nebo šlehačkou) a pocukrujeme. Příprava krému: Mléko rozšleháme s pudinkovým práškem, za stálého míchání uvedeme do varu a minutu povaříme. Za častého zamíchání krém vychladíme, přeložíme do šlehače, přidáme prosátý cukr a při šlehání přidáváme změklé máslo.
Recept je z kategorií: Zákusky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Žloutkové větrníčky s krémem (lehké)