Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Příprava základního těsta: Vodu uvedeme do varu. Vmícháme špetku soli a máslo nebo olej. Když začne voda znovu vřít, pomalu do ní sypeme mouku a mícháme až je těsto hladké a lesklé a nelepí se na vařečku. Poté je odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout. Do vlahého těsta zapracujeme postupně vařečkou vejce jedno po druhém a těsto vždy dobře propracujeme. Základním těstem naplníme cukrářský sáček s širším hvězdicovitým tvořítkem a na tukem vymazaný plech nastříkáme stejně velké bochánky (bochánky můžeme ze základního těsta také vykrajovat lžící). V horké troubě je upečeme dorůžova. Prvních 10 minut troubu neotevíráme, těsto by "nevyběhlo". Upečené ještě horké větrníky rozkrojíme. Po vychladnutí je naplníme jahodovým krémem a polijeme rumovou nebo citronovou polevou. Příprava krému. Máslo a rostlinné máslo ušleháme ( nejlépe šlehačem) do lehké pěny. Vmícháme do ní vychladlý ztužený tuk a rozmačkané jahody. Jahody musí mít pokojovou teplotu, jinak se krém srazí. Příprava polevy: Cukr třeme se šťávou z citronu nebo s rumem, až vznikne hladká poleva. Pokud je řídká přisypeme více cukru. Ze stejného základního těsta se dělají také věnečky a banánky. Z této dávky je asi 40 kusů větrníků.
Recept je z kategorií: Zákusky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Větrníky s jahodovým krémem