Recept Zelené fazolky naložené v oleji pro Evinu

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do hrnce dáme vařit ocet, víno, vodu a sůl. Když začne vřít, hodíme tam vyprané zelené fazolky a vaříme „al dente“.
Scedíme je a rozložíme na čistý ubrus a necháme uschnout.
Mezitím si připravíme česnek na tenké plátečky, nasekáme zelenou petrželku a nakrájíme feferonku na malé „prstýnky“.
Když jsou fazolky suché, uložíme je do sklenic, prosypeme směsí česneku, petrželky a feferonky a zalijeme dobrým olivovým olejem tak, aby byly zcela ponořené.
Pro delší uskladnění je lepší sklenice zavařit.

Úmyslně jsem nedávala přesné množství fazolek a ostatních ingrediencí. To si musíte rozhodnout podle vás, zda máte radší více, či méně česneku a feferonky. Důležité je ty fazolky nerozvařit.

Já mám nejradši na tento způsob zelené fazolky, kterým se říká buď hadí fazolky, nebo fazolky tráva. Jsou hubené a dlouhé asi 30 až 40 cm.

Jsou vynikající jako příloha ke studeným mísám, k masu atd.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.08.09 vloženo
  • 5387x zobrazeno

Ingredience

  • Zelené fazolky (jakýkoliv druh)
  • česnek
  • zelená petrželka
  • červená feferonka
  • olivový panenský olej
  • Na uvaření fazolek:
  • 1/3 bílého vinného octa
  • 1/3 bílého suchého vína
  • 1/3 vody
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelené fazolky naložené v oleji pro Evinu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
lydia
1226 příspěvků 10.08.09 18:19
Re: Zelené fazolky naložené v oleji pro Evinu

Soňo, já dělám tak fazolový salát. Jenom fazolky nevařím ve víně, ale ve vodě. A jak píšeš, je důležité je uvařit jenom al dente.
Feferonku jsem ještě nepřidávala, ale někdy dám místo petržele kopr. A do zálivky přidám taky malinko cukru:-) :-). Je to asi zlozvyk z dřívějška. Mamince byl a je jakýkoliv salát kyselý, když tam nebyl cukr. Že se dají naložit, je pro mne novinka. Určitě vyzkouším. Jak dlouho takto naložené asi vydrží?
Pěkný den, Lydia

 
noskovice
1323 příspěvků 10.08.09 16:13
Re: Zelené fazolky naložené v oleji pro Evinu

Ty fazolky nejsou vůbec kyselé, mají jenom takový dobrý „šmrnc“.
Aničko, na Tvůj cukr se vždycky chytím. Působí na mne jako mucholapka! :-))

 
anickav
2904 příspěvků 10.08.09 16:04
Re: Zelené fazolky naložené v oleji pro Evinu

…som bola zvedavá, či sa chytíš. Nesklamala si…:-))
Ty máš sladký život s Umberťákom…
Ale vážne, štipka cukru nezaškodí.

 
noskovice
1323 příspěvků 10.08.09 15:59
Re: Zelené fazolky naložené v oleji pro Evinu

Huš, Aničko! Fazolky jsou pro Evinu. :-))

 
anickav
2904 příspěvků 10.08.09 15:55
Re: Zelené fazolky naložené v oleji pro Evinu

Ja by som, Soni, určite pridala štipku cukru…:-))

 
ewa
600 příspěvků 10.08.09 13:51
Re: Zelené fazolky naložené v oleji pro Evinu

Soňo, děkuju. Fazolky já můžu. Těch není nikdy dost! :-))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz