Recept Zapečený květák se sýrem a uzeným masem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvařený květák ve slané vodě rozebereme na růžičky a urovnáme do formy vymazané máslem, nebo do kastrolku. Žlutou jíšku zalijeme vývarem z květáku, mlékem a svaříme v hustou omáčku, přidáme část strouhaného sýra, podle chuti osolíme, přidáme vejce, trochu sekané zelené petrželky. Urovnaný květák v kastrolku posypeme vařeným na nudličky pokrájeným uzeným masem, nebo salámem, vše zalijeme hotovou omáčkou a povrch posypeme zbytkem strouhaného sýra. V horké troubě zprudka zapečeme.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 31.10.02 vloženo
  • 7293x zobrazeno

Ingredience

  • 25 dkg květáku
  • 2 dkg másla
  • 10 dkg uzeného masa nebo salámu
  • trochu mléka a mouky na jíšku
  • 1 vejce, sůl, zelenou petrželku
  • 8 dkg parmazánu nebo 10 dkg ementálu
  • máslo na formu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečený květák se sýrem a uzeným masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Cibulačka Cibulačka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz