Recept Zapečené horňácké zelí s uzeným masem

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uzené maso uvaříme a vykostíme. Zapékací misku vytřeme sádlem a vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Dále tam vložíme část překrájeného kysaného zelí a brambor nakrájených na plátky. Pak navrch rozložíme plátky krkovičky a vše překryjeme zbytkem zelí a brambor. Vložíme do vyhřáté trouby, přikryjeme a půl hodiny zvolna dusíme. Poté zalijeme směsí smetany, vajec, kmínu, pepře a soli. Pak mísu už nepřikrýváme a zapékáme ještě 10-15 minut.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 9994x zobrazeno

Čas přípravy

  • > 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g kysaného zelí
  • 400g brambor
  • 400g uzené krkovičky
  • 3 vejce
  • 1 cibuli
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • kmín
  • pepř.

Doporučená příloha

  • Podáváme s tmavým chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené horňácké zelí s uzeným masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz