Recept Zapečené horňácké zelí s uzeným masem
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Uzené maso uvaříme a vykostíme. Zapékací misku vytřeme sádlem a vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Dále tam vložíme část překrájeného kysaného zelí a brambor nakrájených na plátky. Pak navrch rozložíme plátky krkovičky a vše překryjeme zbytkem zelí a brambor. Vložíme do vyhřáté trouby, přikryjeme a půl hodiny zvolna dusíme. Poté zalijeme směsí smetany, vajec, kmínu, pepře a soli. Pak mísu už nepřikrýváme a zapékáme ještě 10-15 minut.
Recept je z kategorií: Uzené maso
- 11030x zobrazeno
Čas přípravy
- > 1 hodina
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400g kysaného zelí
- 400g brambor
- 400g uzené krkovičky
- 3 vejce
- 1 cibuli
- 4 lžíce smetany
- 2 lžíce sádla
- sůl
- kmín
- pepř.
Doporučená příloha
Podáváme s tmavým chlebem.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zapečené horňácké zelí s uzeným masem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapečené horňácké zelí s uzeným masem