Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vinná klobása při pečení praská a je někdy i vysušená. Tomu předejdeme, dáme-li do pekáčku klobásu a zalijeme šlehačkou tak, aby byla celá ponořená. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, až se objeví tuk ze šlehačky. Klobása bude křehká a šťavnatá. Krupky si namočíme aspoň na hodinu do studené vody. Pak vodu slijeme a v čisté vodě krupky uvaříme doměkka a opět slijeme. Z brambor připravíme bramborovou kaši a vmícháme do ní uvařené krupky, majoránku a utřený česnek se solí.
Recept je z kategorií: Recepty pro děti
kyselé okurky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vinná klobása pečená ve šlehačce s nastavovanou kaší*
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Housenko, prosim, nepamatujes se, jak maminka delala tu kasi s krupici? Varila ji predem v mlece nebo ji uprazila a podlila vodou? Docela by me to zajimalo, protoze tahle jednoducha jidla mame moc radi. Diky.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
moc díky za tenhle receptík. Nastavovačku jsem hledala, budu vařit dneska… a vinnou klobásu fakt můůůžu
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Já si pamatuji z dětství, že maminka dělala nastavovanou kaši z brambor a hrubé krupice. S krupkami ji neznám, ale ta s tou krupicí byla taky moc dobrá. Já ji dnes nevařím, partner má raději jen šťouchané brambory, o kaši ani jako takovou moc nestojí.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Ty jsi fakt komik, když to chceš zkusit a nemáš rád to, či ono! Už jsi to alespoň někdy ochutnal? Ne, pak si to určitě udělej a změníš názor- dej si na kaši hodně osmažené cibulky a uvidíš jaká je to lahoda! Vůbec neváhej,při nejhorším to věnuješ třeba „prasátku“, tomu ve chlívku, ale myslím, že k tomu nedojde. Dej vědět jak ti chutilo!!!
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Nemám rád kaši a nemám rád kroupy, ale tohle mě nějak láká… mám to zkusit?
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Teo, podívej Hella do ní např. dává uzeninku- to je svým způsobem také nastavené viď.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Pokud klobásu před pečením opláchnete vlažnou vodou a obalíte pak v hladké mouce, tak vám nepopraská. Jinak nastavovanou kaši miluji, přidávám do ní na kostičky opečenou uzeninu např. špekáček a nedávám majoránku. Na talíři posypat hodně cibulkou, kterou před smažením prosypu hladkou moukou a pak zůstane křupavá.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Teo, tím je myšlena normální běžná kaše šlehaná bez „čehokoli“ - asi blbě napsaný viď? Je ale docela možný, že nějaká jinak nastavovaná se tu objeví a nebo vymyslíme, ha,ha. Hezký den!
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinko, jak se dělá běžně nastavovaná kaše, když ne bramborová a krupky? Já jinou neznám a neumím
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali, klobásku jsem včera udělala podle tvého receptu, chtěla jsem udělat nějakou změnu a udělala jsem moc dobře- bezva a díky! Nastavovanou kaši dělám úplně stejně, mame jí daleko víc rádi než tu co se dělá běžně a dávám hódně smažené cibulky. Tvůj recept tím také opráším do povědomí, protože si myslím, že do toho před Velikonočního „šílenství“ se zrovna tohle hodí. Měj se hezky!
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Vinná klobása je příjemné jídlo; ale mne dostala ta nastavovaná kaše (kroupy mi fakt chutnají!). Možná s tím ještě něco zkusím - a pak dám vědět, samozřejmě…
…toto je můj devátý recept v pořadí sledovanosti - dnes byla klobása k obědu i s tou nastavovanou kaší…pekla jsem v domácí pekárně, výborně nahradí remosku…není potřeba pro menší množství používat velkou troubu…
Zřejmě je Vaše žobrácká kaša něco jako náš český prejt.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali, díky, našiel som ich v obchode. Tá žobrácka kaša u nás je prasačia krv, pomleté mastné kúsky a krúpy č. 8. To sa varí, pokým sa krv nezrazí s kašou atď. načo to vypisujem, aj tak to všetci poznajú. S tou klobásou je to veľmi zaujímavé, musím to vyskúšať.
cofolo - jsou to takové menší drcené kroupy, možná ta žobrácké kaša je jako ta nastavovaná.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Trhané krupky sú to isté čo krúpy, ktoré sa používajú do jaterníc alebo v žobráckej kaši?
Pardon: …perfektní…
Nastavovaná kaše je perektní jídlo - chutná k ní uzené maso i pečené vepřové kotlety a křupavá kyslá okurčička. Dělám ji moc ráda.
nastavovanou kaši mám moc ráda, může se jíst i bez masa omaštěná dozlatova osmaženou cibulkou, mimo jiné ráda čtu Tvoje literární příspěvky, po přečtení je hned člověku veseleji, díky za ně.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Ta nastavovaná kaše vypadá velmi zajímavě.Při nejbližší příležitosti jí vyzkouším.Vinné klobásy tu v Norsku neexistují,ale udělám jí třeba k pečenému masu.V okolí Terezína jsem znal každý kámen.Z roudnického skladu jsem tam po všech vesničkách 14 let vozil zboží.....