Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozehřát olej na pánvi a osmažit lososa na středním ohni po 2-3minuty na každé straně. Vyjmout a udržovat v teple. Rozehřát 2 lžíce oleje ve stejné pánvi a osmažit šalotky do zlatova. Přidat polovinu červených a polovinu bílých hroznů a smažit ne víc jak 2 min. Přidat ocet a nechat vypražit skoro všechnu tekutinu. Přidat portské víno a zredukovat na půl. Přidat vývar a zamíchat (už neredukovat). Rozmixovat v mixeru a přecedit (zbavit se šlupek z hroznů). Nalít směs do kastrolku, přidat smetanu a zredukovat na hustotu omáčky. Zamíchat dovnitř citronovou šťávu, osolit a opepřit. Zamíchat dovnitř 2 lžíce másla. Rozehřát 2 lžíce másla na malé panvi, osmažit zbytek hroznů po 2 min. a přidat cukr. Nechat trochu prohřád. Nalít omáčku na nahřáte talíře, položit nahoru lososa a ozdobit hrozny.
Recept je z kategorií: Ryby
Rýže a listový salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vídeňský losos a hrozny s glazůrou